Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Pablo Escobar Kimdir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Pablo Escobar Kimdir? "— Sunum transkripti:

1

2 İÇINDEKILER Pablo Escobar Kimdir? Pablo Escobar Ne Zaman Ve Nerede Doğdu? Pablo Escobar’ın Gençliği Pablo Escobar’ın Uyuşturucu Ticaretine Başlaması Pablo Escobar’ın Kısa Süren Siyaset Macerası

3 PABLO ESCOBAR KIMDIR? Pablo Escobar, 1949 ile 1993 yılları arasında Kolombiya’da yaşamış bir uyuşturucu baronudur. 1970’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri ’ne gizlice soktuğu ve sattığı kokain ile inanılmaz bir zenginliğe sahip olmuştur. 1980 ’li yıllarda tüm dünyadaki uyuşturucu trafiğinin %80’i Pablo Escobar ’ın kurduğu kartel tarafından ele geçirilmiştir. Pablo Escobar, kazandığı çuvallar dolusu parayla; Forbes dergisinin dünyanın en zenginleri listesinde ilk 10’a kadar yükselmiştir.

4 PABLO ESCOBAR NE ZAMAN VE NEREDE DOĞDU? Gerçek adı Pablo Emilio Escobar Gaviria olan Pablo Escobar, 1949 yılında Kolombiya’nın Rionegro isimli şehrinde doğdu. Ailesi ile birlikte sonradan Envigado şehrinin kenar mahallelerine taşındı. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Pablo Escobar, küçükken ailesinin parasızlıktan dolayı çektiği sıkıntılara şahit oldu. Annesine zor günlerde “Sabret, büyüyünce istediğin her şeyi ayağına getireceğim.” dediği bilinir.

5 PABLO ESCOBAR’ıN GENÇLIĞI Pablo, başta annesi olmak üzere tüm ailesini sefaletten kurtarmak için hırslı bir genç olarak yetişti. Para kazanmak için her yolu kendine hak olarak görmeye başlaması, onun erken yaşta suç dünyasına karışmasını sağladı. Başlangıçta yaşadığı şehrin mezarlıklarından, gösterişli mezar taşlarını çaldı ve Panamalı tüccarlara sattı. Yaşı büyüdükçe işlediği suçların ölçeği de büyüyen Pablo; kaçak sigara ve sahte ikramiye biletleri satarak dolandırıcılık dünyasına adım attı. Kolombiya ’da o dönem sigara kaçakçılığı piyasasında büyük bir rekabet vardı ve bu mücadeleye halk arasında “Marlboro Savaşları” adı verilmişti. Pablo’nun bir sonraki adımı ise araba çalıp, satmak oldu.İşleri gittikçe büyüten Pablo, Kolombiya’nın büyük kentlerinden Medellin ’de ünlü ve varlıklı insanları fidye için kaçırmaya başladı.

6 PABLO ESCOBAR’ıN UYUŞTURUCU TICARETINE BAŞLAMASı 970 ’lerin başında uyuşturucu piyasasının en önemli ürünü esrardı. Ancak 70’li yılların ortasında kokain popüler olmaya başladı. Kokain üretimi için kaçakçılık cenneti olan Kolombiya çok uygun bir ülkeydi. Kokain’in üretildiği en büyük koka tarlaları da komşu ülkeler olan Peru ve Bolivya ’da idi. Bu büyük fırsatı en önce sezen kişi Pablo Escobar oldu. İlk olarak Medellin şehrindeki ünlü uyuşturucu baronu Fabio Restrepo ’yu öldürüp onun operasyonunu ele geçirdi. Onun üretim ve dağıtım şebekesini dünyanın o güne dek görmediği bir uyuşturucu karteline çevirdi. Ortaklık kurduğu kişiler arasında Medellin ’in en güçlü suç baronları vardı.

7 PABLO ESCOBAR’ıN UYUŞTURUCU TICARETINE BAŞLAMASı Pablo Escobar’ın liderliğinde, Peru ve Bolivya ’daki tüm Koka hamuru satın alındı ve Kolombiya’daki büyük Kokain çiftliklerinde işlenmeye başlandı. Sıra bu kokaini yüksek fiyatlara ABD pazarına satmaya gelmişti. Bu noktada Pablo Escobar, dâhiyane bir çözüm buldu. Özel uçak satın alan Pablo, uçakların tekerleklerine kokain gizledi ve taşınan kokainlerin ilk durağı olan Panama ’ya uçuşları bizzat kendisi yaptı. Panama’da yolcu uçaklarının tekerleklerine gizlenen kokain, Amerika ’ya sokuldu ve başta Florida olmak üzere tüm eyaletlere yayıldı.

8

9 PABLO ESCOBAR’ıN KıSA SÜREN SIYASET MACERASı Pablo’nun gençliğinde arkadaşlarına “Kolombiya’nın başkanı olacağım.” dediği biliniyor. Pablo Escobar, büyük paralar harcayarak ve paranın gücü ile medyada bolca yer alarak 1982 yılında milletvekili seçilmeyi başarmıştır. Ancak Kolombiya kabinesinde dönemin Adalet Bakanı, Pablo’nun kirli çamaşırlarını mecliste açıklamaya başlayınca, istifa etmek zorunda kalmıştır.

10


"Pablo Escobar Kimdir? " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları