Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini."— Sunum transkripti:

1

2

3 Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini yummuştur. Oscar-Claude Monet veya Claude Oscar Monet olarak da bilinmektedir. Empresyonizm ( İ zlenimcilik) akımının kurucularındandır.Empresyonizm ( İ zlenimcilik)

4 Resim ö ğ reniminden sonra bir süre geleneklere uygun resimler yaptı. 1874’te arkadaşları ile birlikte bir sergi açtı. Resmi sergilerden kovulan eserleri halkın karşısına çıkardılar. Monet’nin meşhur «Impression, Soleil Levant» ( İ zlenim, Do ğ an Güneş) adlı tablosu da bu aradaydı. Resimde mavi sisler arasında turuncu bir güneş lekesiyle onun sudaki hafif yansımasından başka hemen hemen hiçbir şey yoktu. Halk bu resimleri alaya aldı bu arada komedyen Leroy bu resimden «impressioniste» (empresyonist) diye bahsetti. Bu da genç ressamlara ad olup kaldı.

5 Monet’nin eserleri New York Metropolitan Museum, Modern Art Museum, British Museum, National Gallery, Louvre müzesi gibi dünyanın belli başlı müzelerinin en de ğ erli hazineleri arasındadır. Saydam renklere, derin bir gökyüzüne, günün saatlerine göre de ğ işen zamana önem vermiştir.

6

7 yanda Paris’de yer alan “Musée Marmottan Monet” müzesinde ki meşhur “ İ zlenim : Gün Do ğ umu” tablosu yer almaktadır. Tablo Claude Monet tarafından 1872 yılında yapılmıştır.

8 , arkadaşı Édouard Manet’in 1863’te skandal yaratan Kırda Ö ğ le Yeme ğ i adlı resminden esinlenerek yaptı ğ ı eseridir. Bu yıllarda Monet de Manet gibi kurguya dayalı, tarihsel, romantik ve düşsel konular yerine modern yaşamdan sahneler betimlemekten yanaydı. Piknik, Monet’in gerçekçi anlayışını devam ettirdi ğ ini gösteren bir resmidir.

9 Monet halasının bahçesini resmetmiştir. Bahçede kadın Jeanne- Marguerite Lecadre, onun kuzeni. Monet’in annesi 1857 yılında ölür. Ressam, Lecadre’nin evine taşınır. Monet’in ressamlık yetene ğ ini görünce onu bu yönde teşvik eden biridir kuzen.

10

11 Sık sık maddi problemler yaşayan bir ressam olan Monet, 1868’in yazında müşterilerinden birinden ciddi miktarda bir ücret aldı. Hayatında ilk defa, ailesine düzgün bir ev alabildi. Bu resimde kendisine poz veren ailesidir. Monet kendisini tabloya almamış, ama büyük ihtimalle bu manzarayı mutlu bir şekilde izlemiştir. Mekan samimi ve rahat bir his veriyor. Arka planda bir hizmetçi görüyoruz. Monet bu resmi özellikle büyük bir ölçekte resmediyor. Örne ğ in, masanın üzerindeki yemek gibi çok büyük öneme sahip olmayan detayların ön plana çıkarıldı ğ ını görüyoruz. Tabloda o ğ lunun ve annesinin üzerine parlak bir ışık yansıtarak ve aynı zamanda o ğ lunu tablonun en köşesine yerleştirerek duygusal olarak odak noktasında o ğ lunun oldu ğ unu vurgular.


"Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları