SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AR-GE ve YENİLİK DESTEK
Advertisements

SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
RELAX DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ
Sabancı Vakfı Hibe Programı
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
PERFORMANS KRİTERLERİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
Ar-Ge ve Yenilikçilik(İnovasyon)
San – Tez Projeleri Hakkında
Sabancı Vakfı Hibe Programı
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ Okan Sadi Müfettiş Kemer/Kasım 2012
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Destek Programları
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Ar-Ge Merkezi ve San Tez Destek Programları
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
AR-GE DESTEKLERİ AOSB - 12 Şubat 2007 AR-GE DESTEKLERİ AOSB - 12 Şubat 2007.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Koordinasyon Ofisi
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
SANAYİ TEZLERİ PROJESİ
Türkiye’de Ar-Ge Merkezleri
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
ANKARA YATIRIM TEŞVİKLERİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Sunum transkripti:

SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü 14.11.2015

San-Tez Programı Program; 635 sayılı K.H.K ve 27 Şubat 2014 tarihli “Sanayi Tezleri Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında yürütülmektedir. San-Tez Programı ile üniversite-sanayi işbirliği ile yürütülen Ar-Ge ve Yenilik projeleri desteklenmektedir.

San-Tez Programının Hedefi Sanayiye Yönelik Ar-Ge Personeli Sayısının Artırılması, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Kurumsallaştırılması, Sanayimizin Rekabet Gücünün Yükseltilmesi, Akademik Bilginin Ticarileşmesi, Yeni ve Yenilikçi Şirketlerin Oluşturulması.

San-Tez Programına Başvurular Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın ülkemizde yerleşik tüm işletmeler San-Tez programından istifade edebilirler. Proje başvurularında zaman sınırlaması bulunmamaktadır. Yıl içerisinde sürekli olarak başvuru yapılabilir.

San-Tez Projeleri Destek Oranları San-Tez kapsamında sağlanan destekler geri dönüşümsüz ve hibe olarak verilmektedir. İşletme Büyüklüğü Bakanlık Katkısı Firma Katkısı Mikro İşletme % 85 % 15 Küçük İşletme % 80 % 20 Orta Büyüklükte İşletme % 75 % 25 Büyük İşletme % 65 % 35

Proje Kurum Hissesi Projenin yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşamasında kurumun imkânlarından faydalanılması karşılığı, destek kapsamına alınan proje bütçesinin %5’ine karşılık gelen tutar, toplam proje bütçesine eklenir. Kurum hissesi, kurumun Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılmak üzere harcanır.

Kısmi Destek Seri üretimde de kullanılabilecek özellikte olan, proje için alınması veya yaptırılması zorunlu olan makine/donanım alımları kısmi olarak desteklenmektedir. Kısmi destek oranı, bütçe ödenek miktarı da dikkate alınmak kaydıyla en fazla % 40 olarak uygulanacaktır, kalan tutar firma katkı payına eklenmektedir.

San-Tez Projeleri Bütçe Kalemleri Makine-Donanım Hizmet Alımı Seyahat Giderleri Sarf Malzemeleri Personel Giderleri

Proje Personel Ödemeleri (Brüt) Proje Yürütücüsü 1.150,00 TL/ay Yardımcı Araştırmacı 950,00 TL/ay Yardımcı Personel 600,00 TL/ay TEZ ÖĞRENCİSİ Herhangi Bir Kurumda Çalışmayan Herhangi Bir Kurumda Çalışan Doktora 1.750,00 TL/ay 750,00 TL/ay Yüksek Lisans 1.500,00 TL/ay 600,00 TL/ay

Proje Personel Ödemeleri Üst Sınırları Bir projede; Birden fazla tez öğrencisinin görevlendirilmesi durumunda; Tez öğrencilerine ödenecek aylık toplam tutar 3.500,00 TL’yi, Birden fazla yardımcı araştırmacı çalışması durumunda; Bu personellere ödenecek aylık toplam tutar 2.300,00 TL’yi, Birden fazla yardımcı personel çalışması durumunda; Projenin belirli bir bölümü için danışmanlık hizmeti alınması gerekmesi halinde; Danışmanlık alınacak kişiye ödenecek aylık ücret 2.300,00 TL’yi geçemez.

San-Tez Proje Hazırlama Süreci 1 Sanayici tarafından Ar-Ge ve teknoloji tabanlı bir ürüne yönelik sorununun belirlenmesi 2 Bu konunun, üniversite ile işbirliği içinde San-Tez Proje Başvuru Dokümanına uygun şekilde hazırlanması 3 Ar-Ge Web Portal (biltek.sanayi.gov.tr) üzerinden Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’ne başvurunun yapılması

www.biltek.sanayi.gov.tr

San-Tez Proje Aşamaları Başvuru Ön Değerlendirme Değerlendirme Sözleşme Ödemeler İzleme Tamamlama

San-Tez Projelerinin Ön Değerlendirme ve Değerlendirme Süreci Teknoloji alanlarına göre oluşturulan San-Tez proje değerlendirme komisyonları tarafından yapılır.   San-Tez proje değerlendirme komisyonları, ilgili teknoloji alanında uzmanlığı bulunan öğretim üyeleri arasından iki yıl süre ile görevlendirilen 5 üyeden oluşmaktadır. Değerlendirme San-Tez proje değerlendirme komisyonlarınca seçilen en az üç ve en fazla beş kişiden oluşan hakemler tarafından yapılır. San-Tez projelerinin reddine veya kabulüne, proje değerlendirme toplantılarında hakemlerce karar verilir.

San-Tez Proje Sözleşmesi Bakanlıkça desteklenmesine karar verilen projeler için Bakanlık, Üniversite, Firma, Proje Yürütücüsü arasında “Proje Sözleşmesi” imzalanmaktadır. Proje Sözleşmesi ………………….. …………………. Bakanlık Firma Üniversite Proje Yürütücüsü

San-Tez Projeleri Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Proje sonunda ortaya çıkabilecek fikrî ve sınai mülkiyet haklarının paylaşımı için proje yürütücüsü ile firma arasında protokol yapılmaktadır. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Paylaşım Protokolü ………………….. …………………. Firma Proje Yürütücüsü

San-Tez Projesi Kapsamında Satın Alınan Makine-Donanımın Mülkiyeti Satın alınan makine-donanımlar; Proje sonunda üniversite-firma arasında düzenlenen makine-donanım paylaşım protokolüne uygun olarak firma ve/veya üniversiteye devredilmektedir. Makine-Donanım Paylaşım Protokolü ………………….. …………………. Firma Yetkilisi Üniversite Yetkilisi

San-Tez Proje Ödemeleri ve Harcamalar Bakanlık ve proje ortağı firma; proje ödemelerini 6 aylık dilimler halinde, üniversite tarafından açılan proje özel hesabına yapmakta ve proje harcamaları bu hesaptan yapılmaktadır. Bakanlık ve firma tarafından proje özel hesabına yatırılan proje ödemeleri üniversitelerin döner sermayesi dışında olup, proje gideri dışında herhangi bir harcama için kullanılamamaktadır.

Projenin İzlenmesi ve Raporlama Aşaması Raporlama (Proje Yürütücüsü Tarafından) 6 ayda bir Gerçekleşme Raporu İzleme ve Denetim (Proje İzleyicisi Tarafından) 6 ayda bir İzleme Raporu hazırlanarak Bakanlığa iletilir.

San-Tez Projeleri İle İlgili İstatistikî Bilgiler Başvuran ve Desteklenen Proje Sayısı

Projelerin Üniversitelere Göre Dağılımı (2006-2014)

Desteklenen San-Tez Projelerinin Teknoloji Sınıfına Göre Dağılımı SEKTÖRLER ORAN İLERİ TEKNOLOJİ Eczacılıkta ve Tıpta kullanılan kimyasal ve bitkisel kaynaklı ürünlerin imalatı % 9,82 Hava ve uzay taşıtları imalatı % 1,82 Tıbbi aletler, hassas ve optik aletler ve saat imalatı % 5,82 Radyo, televizyon,haberleşme teçhizatı ve cihazları imalatı % 4,91 Büro,muhasebe ve bilgi işleme makineleri imalatı % 4,18 ORTA-İLERİ TEKNOLOJİ  Başka Yerde Sınıflandırılmamış Elektrikli Makine ve Cihazların İmalatı % 11,82 Motorlu Kara Taşıtı, Römork ve Yarı Römork İmalatı % 10,00 Demiryolu & Ulaşım Araçları İmalatı Kimyasal Madde ve Ürünlerin İmalatı % 20,36 Makine & Aksamları İmalatı % 26,36