Üretim Kotaları ile ilgili Mekanizmalar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zorluk – BIRB’in cevapları : A.Giriş: Öngörülen raporlar B.Teknik araçlar – IRIS(Entegre Geri Ödeme ve Müdahale Sistemi) ve AXI veri bankaları C.Kuruluş.
Advertisements

Karar Tarihi : Karar No : 5189/1
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH kapsamında tarafların görev ve sorumlulukları Nisan 2010, Türkiye.
SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN BİR DEVRİM. AVESSOFT (Union Yazılım Ltd.) •Avessoft olarak 2000 yılından bu yana sektörel yazılımlar üretmekteyiz. •Yazdığımız.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu Mali Denetimi Visa Paajanen.
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH yaptırımları Nisan 2010, Türkiye.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 16 Nisan Nisan AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ocak 2014 ile Ocak-Ocak 2013 kıyaslaması.
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim.
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
1 Kamu müdahalesi ve özel depolama için gerekli prosedürler Temel noktalar Michel Ferret FranceAgriMer Paris.
Konsey Tüzüğünün Sunumu (EC) n° 1234/2007
AB Rekabet Politikası ve İç Pazar
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN BİR DEVRİM. AVESSOFT (DATA MEDIA) Avessoft olarak 2000 yılından bu yana sektörel yazılımlar üretmekteyiz. Yazdığımız bu ürünler.
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
Kareköklü Sayılar TAM KARE OLMAYAN SAYILARIN KAREKÖKLERİNİ STRATEJİ KULLANARAK TAHMİN ETME.
FranceAgriMer Sunumu Michel Ferret FranceAgriMer Paris.
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 17 Temmuz Temmuz AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Nisan 2014 ile Ocak-Nisan 2013 kıyaslaması.
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
Mevcut Durum ve Gelecek Vizyonu 18 Temmuz 2012 Sakarya
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Brüksel, 11 Aralık 2008 Süt Pazar Durumu. Market Situation, 11 December !!!Bazı üye ülkelerin verileri gizlidir ve bu tabloda yer almamaktadır!!!
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Hububat sektöründeki fiyat destekleme mekanizmaları Tarihçe ve şimdiki durum Michel Ferret FranceAgriMer Paris.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
Tarife Dışı Dış Ticaret Politikası Araçları
DIŞ TİCARET POLİTİKALARI
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
En Yoksullar için Avrupa Yardım Planı (PEAD) Plan / 2010 sayılı yönetmelik (AB) Değiştirilmiş 11 Ekim 2012 tarihinde oylanan yönetmelik (AB) PEAD.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
TÜRKİYE’DE BİYOETANOL UYGULAMALARI VE SORUNLARI
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
Brüksel, 19 Mart 2009 Süt Pazar Durumu. Market Situation, 19 March AB-27 süt üretimindeki gelişmeler (Nisan/Aralık 2007 ile Nisan/Aralık 2008’in.
1 ŞEKERBANK BİREYSEL BANKACILIK Kasım/ TÜRKİYE’DE BİREYSEL BANKACILIK-İLKLER.
htpp://kisi.deu.edu.tr/dilek.seymen
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
AB’nin Şeker Politikaları ve Şeker Reformu
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Mayıs Mayıs AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Şubat 2015 ile Ocak-Şubat 2014 kıyaslaması.
UZMAN TOLGA AYDIN 1/51. 2/51 Tekdüzen Muhasebe Sistemi, muhasebe uygulamalarında aynı hesap planının kullanılmasını, aynı muhasebe ilkelerinin benimsenmesini.
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 27 Ağustos AB Üretimleri (Ocak- Haziran 2015’in Ocak- Haziran 2014 ile kıyaslanması) 27 Ağustos Bazı üye devletlerin.
1 of 31 PART VII The World Economy © 2012 Pearson Education Dış Ticaret Teorisi ve Dış Ticaret Politikası: Mutlak ve Mukayeseli Üstünlük teorileri.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 20 Temmuz 2017.
KOOPERATİFLERDE DOĞRU YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI NASIL SEÇİLİR?
ULUSLARARASI İKTİSAT TEORİSİ
Süt Pazar Durumu Brüksel, 18 Mayıs 2017.
Esnek Döviz Kuru Sisteminde Para Politikası
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
İKTİSADA GİRİŞ I DERS 6 Y.Doç.Dr.Umut Öneş.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Bütçenin Uygulanması.
Sunum transkripti:

Üretim Kotaları ile ilgili Mekanizmalar

I- Genel Hususlar

Caydırıcı enstrümanlar gereği : Prensip Üreticilere kazanç sağlamak üzere piyasa fiyatlarını yüksek seviyelerde tutmak için gönüllü olarak üretim kısıtlamasına gidilmesi Caydırıcı enstrümanlar gereği : Ulusal kotaların belirlenmesi (üye devletleri sorumlu kılacak şekilde) Şeker : 1968 Süt : 1984 (« Referans miktarları ») , masif müdahalelere cevap teşkil edecek şekilde Toplam (milli) veya kişisel kotanın aşılması durumunda üretici için mali cezalandırma Her üye devlette kotalara uyumu garantilemek için kesin ve sıkı idari kontroller gereği

Neye ihtiyaç vardır ? Bütün teslimatların muhasebeleştirilebildiği zorunlu bir geçiş noktası Süt, şeker, nişasta (izoglukoz) Merkezileştirici bir istatistikler kurumu Kontrol sistemi Cezaların yönetimi

II- Örnek : Süt Sektörü

Süt Sektörü Süt imalathaneleri tarafından verilen miktarların hesabının tutulması Ulusal süt kotaları yönetimi tarafından (Fransa’da FranceAgriMer) verilerin aylık olarak raporlanması ve daha sonra Komisyona iletilmesi Her kampanya sonunda muhasebe işlemlerinin yapılması Ulusal kotanın aşılması durumunda « fazlalıklar üzerinde ceza kesintisi» uygulaması (Ceza ˜ 28 cents / kg) Kesinti ilgili üye devlet üreticilerinden şahsi kotalarını aşanlara uygulanır.

III-« İlan edilen ölüm fermanı »

Kotaların programlanmış sonu 2008 yılında Tarım Komiserliğinin önderliği altında verilen kararlar çok « liberal » dir. Amaç : « İlgili ürünün üretimini Dünya pazarı dinamiklerinden yararlanabilir hale getirmek » Bürokratik mekanizmaları ortadan kaldırmak Geçişi hazırlamak için, Konsey 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren kotalar tabanını % 2 oranında yükseltmeyi kararlaştırmıştır: Yeni toplam kota 123,5 Mt (Fransa : 25,09 Mt; Almanya 28,85 Mt) Almanya bu durumdan yarar sağlamıştır, Fransa yararlanmamıştır …

Yerleşik elektrik gücü Almanya’da yerleşik olan elektrik enerjisi ve Biyogaz tesislerinin gelişmesi (Fachverband Biogas e.V.Inov.2010 2011 yıl sonu itibariyle 7100 birim: yerleşik güç 2 780 mégawatt/saat 17,8 milyon Mégawatt/saat üretimi Biyogaz tesisleri Yerleşik elektrik gücü