Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ
TW TR 2008-IB-EN-02 Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi - Bileşen 2 © Thomas Seegers – Fotolia Katarina Mareckova, Ankara.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
MODELİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK PLANLAMA GÜRCAN BANGER.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÖDÜL SÜRECİ ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ HOŞGELDİNİZ.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Strateji Geliştirme Başkanlığı
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
Risk Yönetimi Toplantımıza
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Nakit Yönetimi Dairesi
Uluslararası deneyimler, Fransa Visa Paajanen,
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 25 Nisan 2011
İZLEME & DEĞERLENDİRME Maliye Bakanlığı Grup Çalışması
10 ŞUBAT 2011 KAMU MALİYESİNDE KARAR ALMA VE PERFORMANS YÖNETİMİ PROJESİ ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 5. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI.
11 Kamu Mali Yönetimi Eğitimi Ekonomi ve Maliye Müdürlükleri İle Strateji Geliştirme Başkanlıklarının Konumu 1. Gün, 1. Bölüm Ankara, Şubat - Mart 2007.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
STRATEJİK PLANLAMA HAZIRLIK AŞAMASI.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME VE FAALİYET RAPORU
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi BAŞBAKANLIK PROJE EKİBİ Ankara 10 Şubat 2011

Stratejik Yönetim Süreci

Yöntemler (Methods) Politik değerlendirme: Politik tercihlere göre belirlenen hedeflerden türetilen değerlendirme Bürokratik (Program) değerlendirme: Kurumsal etkinliği belirlemeye yönelik değerlendirme Proje değerlendirmesi: Birimlerin proje bazlı etkinliğini belirlemeye yönelik değerlendirme

Performans Değerlendirme Süreci Performans göstergelerinin belirlenmesi 3’er aylık periyotlarla gerçekleşmenin izlenmesi ve birimler tarafından SGB’ye raporlanması 6 ayda bir SGB tarafından Müsteşar’a raporlanması Sonuçların trafik lambalarına benzer üçlü bir skala çerçevesinde izlenmesi Yıl sonunda sonuçların faaliyet raporu aracılığıyla kamuoyu, parlamento, Sayıştay ve Maliye Bakanlığına raporlanması

Performansın Analizi ve Değerlendirmesi Sonuçların analiz edilmesi: Performans göstergelerine ne derece ulaşıldı? (sapmaların nedenleri)  Operasyonel Etkinlik Performans göstergeleri amaç, hedef ve stratejilere hizmet etmiş midir? Ne derece ilgili?  Gösterge Kalitesi Belirlenen amaç, hedef ile stratejiler, misyon ve vizyona ne kadar hizmet etmiştir? Toplumsal ve politik sonuçlar nedir?  Politik Etkinlik Analiz sonuçları doğrultusunda gerekli iyileştirmelerin yapılması

Değerlendirme İlkeleri Doğru veriye dayanma Tarafsızlık Şeffaflık Neden-sonuç ilişkisi Yararlılık Fayda-maliyet dengesi Sonuç odaklılık İlgili birim yöneticisi ile müsteşarın değerlendirme sürecine dahil edilmesi

Değerlendirme Araçları (Tools) Temel araç: Performans Göstergeleri/Kriterleri Hizmet memnuniyet anketleri, Kurum çalışanı memnuniyet anketleri, Endeks, Birim personel başına eğitim harcaması ve eğitim süresi, Çıktılar (rapor/araştırma/proje v.b. sayısı), Oransal bilgiler (örn. elektronik ortamda sonuçlandırılan başvuruların toplam başvurulara oranı, Yönetim Bilgi Sistemi Projesi ilerleme durumu, Yolsuzluğun Önlenmesi Stratejisi takviminin gerçekleşme oranı), Etik, şeffaflık, insan hakları, mevzuat hazırlama konularında verilen eğitim miktarı (kişi x gün)

Sorunlar/Zorluklar Politik değerlendirmede tarafsızlık ilkesi göz ardı edilebilmektedir. Bürokratik değerlendirmede şeffaflık ilkesinden bazen uzaklaşılmaktadır. Proje değerlendirmesinde fayda-maliyet dengesi ve maliyet etkinliği yeterince ön planda tutulmamaktadır. Politik değerlendirmede ele alınan yararlılık ilkesi bazı durumlarda bürokratik değerlendirme yönteminde örtüşmemektedir.

İyi Örnek Uygulaması Bürokrasinin sadeleştirilmesi ve kırtasiyeciliğin azaltılması amacıyla Başbakanlık tarafından yürütülen projeler kapsamında gereksiz idari yükler hesaplanmıştır. 2010 yılında kağıt ve zaman maliyeti hesaplanarak yaklaşık 17,5 milyon TL tasarruf edilmiştir. Azaltılan idari yük miktarı gerek politik gerekse sosyo-ekonomik açıdan etkin olmuştur. Bu nedenle bu uygulama politik değerlendirme ile bürokratik değerlendirmenin bir uygulama içerisinde örtüşmesini sağlamaktadır.

TEŞEKKÜRLER 