“DÜADEKK Paylaşım Toplantıları” Ekim 2009, DİYARBAKIR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ve Kurumlarda Uygulanması Gereken çalışmalar
Advertisements

Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları
Yrd.Doç.Dr.İsmail YILDIZ
KAPATILMA SÜRECİ VE SONRASINDA TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARI.
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Tanışma Toplantısı 19 Mart 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
STRATEJİK PLANLAMA GÜRCAN BANGER.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Mustafa Kemal Üniversitesi
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
EUA-KUDEP Sürecinde PAÜ Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Süreç Detayları PAÜ Kalite Koordinasyon Kurulu 17 Aralık 2008.
BEK Raporlarının İşlevi Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan Namık Kemal Üniversitesi 28 Mayıs 2010.
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURMA VE BELGELENDİRME
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
ocak AŞAMALAR Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü 2010 Mükemmellikte Süreklilik Ödülü 2013 ISO Belgesi.
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Hasan MANDAL BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI - Bologna Süreci Kapsamında Stratejik Planlama Yaklaşımı ve Kalite Güvencesi.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ MEVZUATI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

“DÜADEKK Paylaşım Toplantıları” Ekim 2009, DİYARBAKIR T.C. Yükseköğretim Kurulu “DÜADEKK Paylaşım Toplantıları” Ekim 2009, DİYARBAKIR Yrd.Doç.Dr.İsmail YILDIZ (EFQM Ulusal Kalite Ödülü Değerlendiricisi) Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim ABD Öğretim üyesi DÜADEKK Danışmanı/D.Ü.Bologna Uzmanı e-mail: iyildiz@dicle.edu.tr

TANIŞMA

DÜADEKK PAYLAŞIM TOPLANTILARI PROGRAM DÜADEKK PAYLAŞIM TOPLANTILARI Saat İçerik 09.00-09.15 Tanışma, Paylaşım Toplantısıyla İlgili Açıklamalar 09.15-09.30 Bologna Süreci-Uz. Aslı AYDEMİR 09.30-09.45 SP Süreci-Yrd.Doç.Dr.İsmail YILDIZ 09.45-10.00 EFQM Süreci-Uz.Yazgım Akyıl DEMİR 10.00-10.15 Çay-Kahve Arası 10.15-10.30 ADEK Süreci-Uz.Gülay BAYSAL 10.30-10.45 UİP Süreci-Uz.Esra ÇEVİK 10.45-11.00 Değerlendirme/ Soru-Cevap

Kalite Yönetiminin Gelişimi Son Ürün Muayenesi (....... - 1940) İstatistiki Kalite Kontrolü (1940 - 1960) Toplam Kalite Kontrolü (1960 - 1980) Toplam Kalite Yönetimi (1980 - ... .....) (Sürekli kurumsal gelişim, sürekli kalite iyileştirme, değerlendirme ve gözden geçirme, yönetişim….. )

Sürekli Kurumsal Gelişim Tüm paydaşların dengeli memnuniyeti Müşteri Memnuniyeti Çalışan Temel ve Stratejik Ortakların Faaliyet Sonuçları Müşteriler İçin Hatasız, profesyonel, nazik, zamanında, uygun maliyetle kaliteli hizmet verilmesi Çalışanlar için etkin liderlik, eğitimler, gerekli teşvik ve desteklerle, uygun bir ortam oluşturulması Mali sonuçların başarılı olması Diğer sonuçların başarılı olması

DEĞERLENDİRME ve GÖZDEN GEÇİRME (Ölçme, Öğrenme ve İyileştirme) İstatistik; verilerin toplanmasına, düzenlenmesine, özetlenmesine, sunulmasına ve analiz edilmesine olduğu kadar; bu analizlerden geçerli sonuçlar çıkarmasına ve mantıklı kararlara varılmasına ilişkin bilimsel yöntemlerle ilgilenir. Çünkü; “ Ölçemediğinizi anlayamazsınız ! ” “ Ölçemediğinizi iyileştiremezsiniz! ” “ Ölçemediğinizi yönetemezsiniz! ”

DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) Çalışanların, Müşterilerin, Hissedarların ve Tedarikçilerin beklentilerini dengeli bir şekilde karşılamak üzere, üniversitemizin bütün faaliyetlerinin sürekli olarak iyileştirmesini koordine edip; dünya çapında kalite seviyesine ulaşması ve rekabet gücünün artması için uygun ortamlar oluşturması bağlamında; İnovasyon, Kalite, Akreditasyon ve Stratejik Yönetim konularında Üniversite içinde ve dışında koordinasyonu sağlamak amacıyla, 01 Eylül 2008 tarihinde kurulmuştur.

DÜADEKK Rektörlük binası 1. kattaki 2 oda’da, 1 koordinatör, 1 Danışman ve 4 uzmanıyla; Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme (ADEK) Kurulu, Stratejik Planlama (SP) Kurulu, Kurumsal Değerlendirme-Periyodik İyileştirme ve İzleme (KDP) Kurulu, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Mükemmellik Modeli (EFQM) Kurulu, Uluslararası İlişkiler ve Projeler(UİP) Kurulu ile Bologna Eş Güdüm Komisyonu (BEK) olmak üzere üniversite genelinde 6 kurula sekreterya görevi yapmaktadır.

DÜADEKK üniversite genelinde; Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Stratejik Yönetim Kurumsal Değerlendirme Periyodik İyileştirme ve İzleme EFQM Mükemmellik Modeli Uluslararası İlişkiler ve Projeler Bologna İnovasyon Akreditasyon Süreçlerini yerleştirerek kurumsallaştırmayı tamamlamak ve sürekli iyileştirmeler yaparak üniversitenin geleceğini şekillendirmeyi hedeflemektedir.

DÜADEKK’te YAPILAN ÇALIŞMALAR Üniversite genelinde Öğrenci, Akademik ve İdari personele uygulamak üzere memnuniyet anketleri yapıldı (Eylül 2008). Üniversite genelinde Özdeğerlendirme yapıldı (Eylül 2008). DÜADEKK organizasyon el kitabı hazırlandı (Ekim 2008). Tüm birim temsilcileriyle 2 toplantı yapıldı ve kararlar alındı. ADEK, SP, EFQM ve UİP kurullarıyla 2 toplantı yapıldı ve kararlar alındı. Üniversitenin Misyon, Vizyon ve Temel Değerlerinin revize edilmesi sağlandı.

DÜADEKK’te YAPILAN ÇALIŞMALAR DÜADEKK web sayfası hazırlandı. http://www.dicle.edu.tr/birimler/strateji/ Rektörlük Organizasyon Şeması revize edildi. Stratejik Plan(2009-2013) revizyon çalışması başlatıldı ve her hafta SP kurulunun toplanması sağlandı (Ekim 2008). EFQM Mükemmellik Modeli kriterleri çerçevesinde 3 proje iyileştirildi ve Avrupa Kalite Vakfı ve Türkiye Kalite Derneğinin ortak kararıyla “EFQM Mükemmellikte Kararlılık” belgesi alındı (Kasım 2008). 2008 yılı Memnuniyet anketleri (Öğrenci, Akademik ve İdari Personel, Ders Veren Öğretim Üyesi, Toplum) yapıldı (Aralık 2008). 2008 yılı ADEK raporu çalışmaları başlatıldı (Aralık 2008).

DÜADEKK’te YAPILAN ÇALIŞMALAR 2008 Yılı Özdeğerlendirme anketi tüm birimlere uygulandı (Aralık 2008). Bologna Süreci Çalışmaları başlatıldı (Ocak 2009). 2008 yılı ADEK raporu hazırlanıp, YÖK’e gönderildi (Mart 2009). 2008 yılı ADEK raporu 50 adet çoğaltılarak üniversitenin tüm birimlerine gönderildi. Stratejik Plan(2009-2013) revizyon çalışması tamamlandı (Mart 2009)

DÜADEKK’te YAPILAN ÇALIŞMALAR Tüm birimler için “İç Değerlendirme Süreci” başlatıldı (Mayıs 2009). Birim BEK değerlendirme rapor formatı hazırlandı (Temmuz 2009). Birimlerden gelen ders bilgi paketleri incelendi ve her birim için BEK değerlendirme raporu düzenlendi (Ağustos 2009). Tüm birimle için BEK değerlendirme raporu kapsamında İyileştirilmesi gereken alanlar belirlendi ve ilgili birime gönderilmesi sağlandı (Eylül 2009). DÜADEKK Paylaşım Toplantıları başlatıldı(Ekim-2009)

09.04.2017 SORU-CEVAP

Mükemmellik Yolculuğunuzda Başarılar Dileriz.... Daha fazla bilgi için; http://bologna.yok.gov.tr http://www.ua.gov.tr http://www.dicle.edu.tr/birimler/euoffice/bologna/ http://www.dicle.edu.tr/birimler/strateji/