Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA"— Sunum transkripti:

1 DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ 2015 -2019 DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA
STRATEJİ PLANMA KURULU TOPLANTISI 04 Haziran 2014

2 STRATEJİK PLANLAMA VE PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (DAYANAK)
5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU Madde 9: Stratejik Planlama ve Performans Esaslı Bütçeleme Madde 41: Faaliyet Raporları 5302 SAYILI İL ÖZEL İDARESİ KANUNU Madde 31: Stratejik Plan ve Performans Planı Madde 39: Faaliyet Raporu

3 ÇALIŞMA EKİBİ ORGANİZOSYAN ŞEMASI
KOMİTE STARATEJİK PLANLAMA KURULU ÇALIŞMA GURUPLARI KOORDİNASYON BİRİMİ

4 STRATEJİK PLANLAMA KURULU
KURUL TOPLAM 27 BİRİM 39 ÜYEDEN OLUŞMAKTADIR. HER AYIN İLK ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00 GENEL SEKRETER BAŞKANLIĞINDA İDARENİN TOPLANTI SALONUNDA TOPLANIR. İDARE AMİRİNİN KATILMADIĞI TOPLANTILARA YETKİLİ YARDIMCI YÖNETİCİ KATILIR. TOPLANTIDA GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLÜR. KURUL İLK TOPLANTIDA 5 AYLIK ŞÜREÇ ( 30 EYLÜL 2014 TARİHİNE KADAR) STRATEJİK PLAN HAZIRLIK TAKVİMİNİ BERLİRLER VE 5. AYIN SONUNDA MECLİSE SUNULACAK HALE GETİRİR. KOMİTEDEN GELEN RAPORLAR GÖRÜŞÜLÜR.

5 KOMİTE İDAREDEKİ BİRİM AMİRLERİNDEN YADA GÖREVLENDİRECEĞİ PESRONELLERDEN OLUŞUR. KOMİTE’YE GENEL SEKTRETER YADA UYGUN GÖRECEĞİ İDARE BİRİM MÜDÜRÜ BAŞKANLIK EDER. İDARENİN TOPLANTI SALONUNDA HER HAFTA SALI GÜNÜ 14:00 TOPLANTI YAPAR. KOMİTE ÜYELERİ ÇALIŞTIKLARI ANA HİZMET BİRİMLERİNDE OLUŞTURULAN ÇALIŞMA GRUPLARINA KOORDİNATÖRLÜK EDER. KOMİTE TÜM ÇALIŞMA GRUPLARINDAN GELEN VE STRATEJİK PLAN KOORDİNASYON BİRİMİ TARAFINDAN YÖNETMELİĞE UYGUN OLARAK TANZİM EDİLMİŞ ‘ STRATEJİK PLAN TASLAĞINA’ SON ŞEKLİNİ VERİR VE KURULA SUNAR.

6 KOORDİNASYON BİRİMİ KOORDİNASYON BİRİMİ STRATEJİK PLAN HAZIRLIK DÖNEMİNDE BÜTÜN SEKRETERYA İŞLEMLERİNİ YÜRÜTÜR. KOORDİNASYON BİRİMİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ( ERCAN ALBAYRAK ŞEF) İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRÜLÜĞÜ ( NURAY EROL BÜRO GÖREVLİSİ), ETÜD VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ ( HIDIR BAYRAM MÜHENDİS ), YATIRIM İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ ( SEZGİN İŞLER MÜHENDİS ) , İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ( MUSTAFA YILDIZ V.H.K.İ. ) ‘DEN GENEL SEKRETERCE GÖREVLENDİRİLEN 5 KİŞİDEN OLUŞUR. KOORDİNASYON BİRİMİ ÇALIŞMA GRUPLARINDAN GELEN RAPORLARI KOMİTEYE, KOMİTEDEN GELEN RAPORLARI KURULA SUNAR. KOORDİNASYON BİRİMİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI SÜRECİNDE İLGİLİ BİRİMLER İLE DOĞURDAN YAZIŞIR VE YAZIŞMALAR 3 GÜN İÇİNDE CEVAPLANIR.

7 ÇALIŞMA GRUBU A ) İDAREDE KURULU BULUNAN 11 BİRİMDE SEKTÖREL
OLARAK BİRİMLER TARAFINDAN VERİLEN HİZMET VE FAALİYETLERİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞMA GRUBU VEYA GRUPLARI OLUŞTURULUR. YÖNERGENİN TEBLİĞİNDEN İTİBAREN EN GEÇ İKİ HAFTA İÇİNDE BU GRUPLAR KURULARAK KOORDİNASYON BİRİMİNE BİLDİRİLİRİ. ÇALIŞMA GRUPLARI KOMİTEYE KARŞI SORUMLUDUR.

8 ÇALIŞMA TAKVİMİ MAYIS SONU
Üst yönetici tarafından bir iç genelge ile hazırlık döneminin başlatıldığının duyurulması. Mali hizmetler biriminin koordinatörlüğünde stratejik planlama ekibi kurulması. Planlama ekibinin hazırlık programını oluşturması. TEMMUZ SONU Taslak stratejik planların, 5018 sayılı Kanun, Yönetmelik, Kılavuz ve DPT’ce yayımlanan stratejik planlamaya ilişkin diğer rehberlere uygun olarak hazırlanması.

9 ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOSUN BAŞINDA
Üst yöneticinin stratejik planı onaylaması. AĞUSTOS SONU Encümen tarafından stratejik plânların incelenerek meclisin görüşüne bildirilmesi. EYLÜL Meclisin Eylül ayı toplantısında stratejik plânların görüşülüp kabul edilmesi. KASIM Stratejik planın DPT Müsteşarlığına ve İçişleri Bakanlığına gönderilmesi. ARALIK AYININ İLK HAFTASI Stratejik planın kamuoyuna duyurulması ve kamu idarelerinin internet sitelerinde yayınlanması.

10 MARKA TEKNİK DESTEK EĞİTİMİ
S. NO EĞİTİM ADI SÜRE 1  Üst yönetim için Farkındalık eğitimi ·         Stratejik Planın gerekçeleri ·         Üst yönetimin sorumlulukları ·         Üst yönetimin stratejik planı değerlendirme kriterlerini tanımlama ·         Stratejik plan / Risk ilişkisi 1 gün

11 MARKA TEKNİK DESTEK EĞİTİMİ
 Stratejik Planlama Ekibine Farkındalık Eğitimi ·         Stratejik Planın gerekçeleri ·        Stratejik Planın hazırlama yaklaşımı ·         Stratejik Planın dokümantasyonu ·         Stratejik plan / Risk ilişkisi 1 gün  Stratejik Planlama Ekibine Paydaş Analizi Eğitimi  Stratejik Planlama Ekibine SWOT Analizi eğitimi ve arama konferansı  Stratejik Planlama Ekibine PEST Analizi eğitimi ve beyin fırtınası 2 gün


"DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları