YÜN KAZA Ğ IN HAYATI Hazırlayanlar:Gökhan Y İĞİ T Özgür KARABULUT Emrah BAYDENK Eda SAVUK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EK FİİLLER.
Advertisements

ÜRETİM SİSTEM TASARIMI (MSD)
BİR KELEBEĞİN DERSİ Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
EKİP ÇALIŞMASI.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
S İ STEM BELGELEND İ RME MERKEZ İ BA Ş KANLI Ğ I TSE- GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ ODASI PROTOKOLÜ ÜCRET TEKLİFİ.
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
İNTERNET VE İNTERNET TARAYICILARI Eray Polat INTERNET NED İ R?  International Network (Uluslararası A ğ )  Binlerce akademik, ticari, devlet ve serbest.
TRAFİK CANLAR ALMASIN. Uyulsun bu kurallara Trafik Canlar almas ı n Dosta giden yollarda Trafik Canlar almas ı n Uyulsun bu kurallara Trafik Canlar almas.
Yüksek Gerilim Dersi Koruma Röleleri
Z-z.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Adam, bütün bir haftanın yorgunlu ğ undan sonra pazar sabahı eline gazetesini alıp okumaya ba ş ladı ve "Bütün gün miskinlik yapaca ğ ım, beni bundan kimse.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
ADEL 1967 yılında kurulan şirket 1969 yılında İstanbul Kartal’daki fabrikasının açılması ile faaliyete geçti.ADEL’e ismini veren Kamil Yazıcı ve ortakları.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Madde, Cisim, Malzeme, Eşya Kavramı
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
Sunuindir.blogspot.com YAPIM EKLERİ
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
YÜZEY ALANI – HACİM İLİŞKİLERİ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ 1)insanlar maddeyi işleyerek değiştirir.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
HAZAL GÖKOSMANOĞULLARI
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
SAĞLIK YÜKEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1/B NERMİN ATEŞ
Alfabe Erkan HİRİK. A-a  Anahtar Araba Asansör B-b  Bardak Buzdolabı Bisiklet.
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
Armand Vallin Feigenbaum
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
Master in Advanced European and International Studies.
Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL,
Daire Grafiği.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Internette iki çe ş it adresleme kullanılır. IP numarası herhangi bir bilgisayar internete ba ğ landı ğ ı anda, dünya üzerinde sadece ona ait olan bir.
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar işleyerek maddeleri değiştirirler. Örneğin okul çantanız deri ve kumaştan değil de demirden yapılmış olsaydı kolaylıkla taşınabilir.
Bilgisayar Destekli Eğitim
( ) STRATEJ İ K PLANLAMA E Ğİ T İ M ÇALI Ş MALARI “SWOT ANALİZİ” NEDİR?
Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ISI&SICAKLIK SICAKLIK
Hazırlayan: SERDAR ÜNLÜCÖMERT EGİAD ORTAOKULU
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
WEB 2.0 ARAÇLARI TANITIM MUSTAFA EROĞLU
1.İnsanlar işleyerek maddeyi değiştirirler
Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER İnsanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeryüzünde ve yeraltında bulunana maddeleri çeşitli işlemlerden geçirerek değişikliğe.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan SAĞLAM Veri Tabanı Örnek Çalışma (Çayın.
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK
Arzum ‘Her i ş in bir Arzum'u vardır.’. * Tarihçe * Yönetim Yapısı * İş letmenin Sahipleri * Vizyon-Misyon * Ürünleri * Rakipleri * Sosyal Sorumluluk.

Günlük Hayatta Kullandığımız Nesnelerin Yapımı İçin Uygun Malzeme Seçme Kriterleri RABİA ADALAN 5/D 6165 Hocamız:Mehmet Salih Güngör
Üniversite Hayatına Giriş Hazırlayan = Emine Büşra Ünsal
SÜPREM ÖRGÜ Ç..LBLBÇ HİLAL BAHAR
 İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur.

PINAR KARTALO Ğ LU.  Belirli sayıda i ş lemlerin tekrarlanması için kullanılan döngülerdir. for döngüleri ba ş langıç ve biti ş de ğ erleri arasında.
İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER
ELEKTROSKOP. Elektroskop nedir? Bir cisimde statik elektrik yükünün olup olmadı ğ ını, yükün eksi (-) veya artı (+) i ş aretli oldu ğ unu tespit etmeye.
Hızlı Okuma Egzersizleri
PEYGAMBERİN HAYATI SUNU.
KONULAR GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR ? NASIL YAPILIR? TEKNOLOJİK ATIKLAR NELERDİR? TEKNOLOJİK ATIKLAR HAKKINDA NE BİLİYORUZ? E ATIK NEDİR? ELEKTİRİKLİ VE ELEKTRONİK.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
Atom Nedir Atom Nedir Maddenin yapı taşına atom denir. Atom çerisinde de daha küçük parçacıklar bulunmaktadır. Atom içerisinde proton, nötron ve elektron.
Sunum transkripti:

YÜN KAZA Ğ IN HAYATI Hazırlayanlar:Gökhan Y İĞİ T Özgür KARABULUT Emrah BAYDENK Eda SAVUK

KOYUN YÜNLER İ KIRPILIR

KOYUN YÜNÜNÜN İŞ LENMES İ Yün elde edilmesi için koyunlar yaz ba ş ında kırpılır.Kırkma i ş i adı kırkılıkla veya çok hızlı çalı ş an elektirikli makaslarıyla yapılabilir. Yün elde edilmesi için koyunlar yaz ba ş ında kırpılır.Kırkma i ş i adı kırkılıkla veya çok hızlı çalı ş an elektirikli makaslarıyla yapılabilir. Her koyundan cinsine göre iki ile sekiz kilo Her koyundan cinsine göre iki ile sekiz kilo arasında yapa ğ ı elde edilir.Yün,koyunları nemden koruyan arasında yapa ğ ı elde edilir.Yün,koyunları nemden koruyan keskin kokulu yapa ğ ı ya ğ ıyla kaplıdır.

 Bu ya ğ e ğ irme i ş leminden önce,yıkanarak yok edilir.Bazı yerlerde koyunlar kesilince yıkanır. Ayrıca kesilen koyunların derisi üzerindeki yünlerin, deri sepiye gönderilmeden önce kırkılanarak alındı ğ ı da çok olur.

Eski ip e ğ irmemakinesi

Eski ip eğirme makinesi

VE KOYUN YÜNLER İ İ PL İ K HAL İ NE GELD İ …

Artık ş imdi fabrikada üretilen iplikler fabrika da ğ ıtım araçlarıyla atölyelere da ğ ıtıldı. Atölyeler ise iplikleri yün kaza ğ a dönü ş türdü. Yün kazaklarıda da ğ ıtım araçlarıyla satıcılara da ğ ıtıldı. Tüketiciler ise bu yün kazakların bazılarını aldılar.