Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER"— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER  KORKU (FOBİ) Sosyal Fobi (SF), utanç verici bir duruma dü ş mekten, onaylanmayacak bir davranı ş ta bulunmaktan, alay edilmekten, rezil olmaktan, ele ş tirilmekten, reddedilmekten, be ğ enilmemekten, olumsuz olarak de ğ erlendirilmekten duyulan korku  NEDENLERİ 1-Fizyolojik Belirtiler (Bedeninizde ortaya çıkan de ğ i ş iklikler) 2-Zihinsel Belirtiler(Sosyal ortamlarda nasıl olmanız gerekti ğ i ve kendiniz ile ilgili dü ş ünceleriniz) 3-Davranı ş sal Belirtiler (Kaçınma yöntemleriniz)

2  KORKU (SOSYAL FOBİ)

3  DUYARSIZLIK Ço ğ u zaman ba ş kalarının duygu ve dü ş üncelerini dikkate almayı bir fazlalık olarak görmekteyiz. Özellikle hayatımızın akı ş ı bazı zamanlar yo ğ un bir tempo içerisinde ko ş turmak durumunda kalmamız nedeniyle sadece kendi i ş imize odakla ş mı ş olabiliriz.

4  DUYARSIZLIK

5  ÖNKABUL  Yerle ş mi ş fikir ve inançlardır.  Bireyin sahip oldu ğ u genellikle olumsuz dü ş üncelerdir. Bazıları;  Ş imdiye kadar hep ba ş arısız oldu  Ba ş kaları yapsın  Yine mi problem  Yapılması mümkün de ğ il  Ben bu i ş i yapamam  Bu çocukça bir ş ey vs.

6  ÖNKABUL (ÖN YARGI)

7  LAKAP TAKMAK İ sim takmak ki ş ilerin benlik imajları üzerinde olumsuz etki yapar. Ki ş iye takılan özellikle kötü anlam ifade eden isimler, lakaplar ki ş ilerin kendilerini bulundukları ortamdan soyutlamalarına sebep olabilir.

8  LAKAP TAKMAK

9  BENCİLLİK(BEN MERKAZCİLİK) Her konuda kendini öne çıkarma, sürekli kendinden bahsetme, hep kendisi hakkında konu ş ma ve öteki insanlardan daha önemli ve de ğ erli oldu ğ unu ön plana çıkarma haline ben merkezcilik denir. Ben merkezci biriyle ileti ş im sürecinde birey çok kısa bir süre sonra kendini önemsiz, de ğ ersiz ve varlı ğ ının dikkate alınmadı ğ ını hissetmeye ba ş layacaktır. Sa ğ lıklı bir ileti ş imde her iki tarafında e ş it ve dengeli bir biçimde yer almaları gerekmektedir.

10  KARARSIZLIK Ki ş iler, kar ş ılarındaki insana kendilerini ifade edebilmek için öncelikle kendilerinden emin olmalıdırlar. Kendisinden emin olmayan ki ş i dü ş üncelerini ifade etmekte zorlanır ve anlatmak istediklerini de anlatamaz. Buda do ğ al olarak sa ğ lıklı ileti ş imi engeller.

11  KARARSIZLIK

12  ALINGANLIK Alıngan ki ş i sürekli olarak, ileti ş im kurdu ğ u ki ş i tarafından kendisine yönelik bir olumsuzluk arar ve buldu ğ unu dü ş ünür. Böylece kendisi ve di ğ er insanlarla ileti ş im a ğ ının arasına duvar örer, bunun sonucu olarak ta sa ğ lıklı ileti ş im kuramaz.


"İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları