UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
Bilişim Teknolojisi Sınıfları ile İlgili Genelge ve Yönergeler
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
1 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Stratejı Şubesi: İstatistik Bürosu.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin Görev ve Sorumlulukları
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Sınav Rehberliği Konusunda
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
Nedir?. Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve sayılı Resmi.
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
BİRECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR Öğretmenleri Sene Başı Toplantısı Eğitim Öğretim Yılı
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
a. DynEd ngilizce Merkez Destek Ekibi:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum transkripti:

UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ HOŞ GELDİNİZ Hazırlayan :Fuat SÖYLER Bilgisayar İl Koordinatörü Nisan 2005 -AĞRI

Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Yöntemiyle Bilgisayar Eğitimi Projesi / Kursları 1- Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında yapılan Eğitimde İşbirliği Protokolü 2- Milli Eğitim Bakanlığı'nın 31.12.2004 tarih ve Hizmetiçi Eğitim Dairesi BaşkanlığıB.08.0.25.04.00/5642 sayılı Makam Onayı. 3- Millî Eğitim Bakanlığı'nın 01.10.2004 tarih ve Eğitim Teknolojileri Genel MüdürlüğüB.08.0.ETG.0.21.01.02.00-020/14825 sayılı yazısı 4- 17.03.2005 Tarih ve 2005/17 sayılı genelge

UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİNİN AMACI Her alanda olduğu gibi, bilim ve teknoloji alanında da çağımızda baş döndürücü bir hızla yaşanmakta olan değişim ve gelişmelere öğretmenlerimizin ve diğer eğitim çalışanlarının intibak edebilmeleri için en seri ve sağlıklı biçimde bu gelişim süreçlerine ayak uydurma zorunluluğunun olması….

UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJESİNİN YÜRÜTÜLMESİ Bakanlığımız Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ve Microsoft Firması işbirliği'nde uygulanacak olan, Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Yöntemiyle Öğretmenlerin Bilgisayar Eğitimi Projesi / Kurslarıyla ilgili iş ve işlemler aşağıdaki bilgi ve esaslar doğrultusunda yürütülecektir.

UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJESİNİN YÜRÜTÜLMESİ 1-Projeyle başlatılacak olan bilgisayar eğitimi kursları internet üzerinden web tabanlı olarak uygulanacaktır. 2-Söz konusu bilgisayar eğitimi kurslarına katılmak isteyen öğretmen ve diğer personelin kayıt işlemleri Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün ilgi (3) yazısı üzerine İllerde Millî Eğitim Müdürlüklerince belirlenen okullarda Okul Bilgisayar Koordinatörleri (Moderatörleri) tarafından, internet üzerinden yapılacaktır.

UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJESİNİN YÜRÜTÜLMESİ 3- İllerde proje ve bu çerçevede web tabanlı olarak açılacak bilgisayar kursları ile ilgili olarak bilgilendirme ve uygulamalar hakkında, İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin Hizmetiçi Eğitim işlerinden sorumlu Müdür Yardımcıları / Şube Müdürleri, İl Eğitim Hizmetleri Merkez Müdürleri, İl Bilgisayar Koordinatörleri ve Okul Bilgisayar Koordinatörleri ile çeşitli toplantılar düzenlenecektir.

UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJESİNİN YÜRÜTÜLMESİ 4- Bu yöndeki çalışmalar İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde Hizmetiçi eğitimden sorumlu Müdür Yardımcıları / Şube Müdürlerinin sorumluluğunda; İl Bilgisayar Koordinatörlerinin teknik danışmalığında yürütülecektir.

UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJESİNİN YÜRÜTÜLMESİ 5- İller,kurslara başvuru ve katılımda herhangi bir aksamaya meydan vermemek için okul bilgisayar koordinatörü sayısını ilgi (c) yazı çerçevesinde arttırarak bunların isim ve diğer bilgilerini Bakanlığımız Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığına ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bildireceklerdir.

İLLERDE PROJEYİ YÖNETECEK İL KOORDİNATÖRLERİ VE OKUL MODERATÖRLERİNİN GÖREVLERİ

İl Bilgisayar Koordinatörlerinin Görev ve Sorumlulukları 1-CD vs. dokümanların dağıtımını organize etmek, 2-Okul koordinatörlerinin kayıtlarını yapmak, 3-Eğitimde karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak, yardımcı olmak ve sorunu Bakanlığa ulaştırmak için rehberlik yapmak, 4-İlinde uzaktan eğitimin yaygınlaşması ve tanıtımı için ihtiyaç duyulan toplantıları organize etmek.

İl Bilgisayar Koordinatörlerinin Görev ve Sorumlulukları 5-Eğitim sonunda yapılacak olan online sınava ait ilinin organizasyonunu sağlamak, 6-Gerekirse Okul koordinatörlerinin ve katılımcıların problemlerine yönelik yarım günü geçmeyen toplantılar ve eğitimler düzenlemek, 7-İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Şubesi ile Eğitim Hizmetleri ve ASO Müdürlüğüne teknik danışmanlık yapmak

Okul Bilgisayar Koordinatörlerinin Görev ve Sorumlulukları: 1- Okulunda görevli olan öğretmenlerden programa dahil olmak isteyen öğretmenlerin katılımcı öğretmen olarak sisteme kaydolmasında yardım ve rehberlik etmek, 2-Görev yaptığı okulda bilgisayar ve internet bağlantısı bulunmayan ancak kendi imkanları ile sisteme dahil olmak isteyen öğretmenleri katılımcı öğretmen olarak sisteme kaydetmek, Katılımcı öğretmenlerin bilgilerini il koordinatörlerine ulaştırmak, 3- Katılımcı öğretmenlerle ilgili karşılaşılan problemleri il koordinatörleri ile paylaşmak ve çözüm üretmek

KURSUN SONUNDA SINAV YAPILACAK MI? YAPILACAKSA SERTİFİKA VERİLECEK Mİ? Proje ile ilgili ilk kez internet üzerinden, web tabanlı olarak uygulanacak bilgisayar eğitimi kurslarının değerlendirmeler / sınavları da yine ilk kez aynı teknik ve metodla ancak, bilgisayar sınıflarında ve gözetmenler nezaretinde Haziran / 2005'te yapılacak; başarılı olanlara Bakanlığımız Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca Başarı Belgesi verilecektir.

KURSUN SONUNDA SINAV YAPILACAK MI? YAPILACAKSA SERTİFİKA VERİLECEK Mİ? Proje ile ilgili ilk kez internet üzerinden, web tabanlı olarak uygulanacak bilgisayar eğitimi kurslarının değerlendirmeler / sınavları da yine ilk kez aynı teknik ve metodla ancak, bilgisayar sınıflarında ve gözetmenler nezaretinde Haziran / 2005'te yapılacak; başarılı olanlara Bakanlığımız Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca Başarı Belgesi verilecektir.

SİSTEM VE YAZILIM GEREKSİNİMLERİ En az.. Windows 98 Makromedia Flash Player İnternet Explerer 5.0 32 MB Bellek ( RAM) 650 Mb Boş Alan İnternet Bağlantısı

ÖĞRETMENLERİ SİSTEME KAYDETME VE İZLEME İŞLEMLERİ BU BÖLÜM İNTERNET ÜZERİNDEN UYGULAMALI OLARAK ANLATILACAKTIR.

Projenin yürütülmesinde karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili olarak; başvurulabilecek görevli / yetkili danışman adresleri a) İl Bilgisayar Koordinatörlerine ulaşmak için yardim@e.meb.gov.tr b) Eğitim Teknolojileri Gn.Md.'ne ulaşmak için yonetim@e.meb.gov.tr c) Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığına ulaşmak için hizmetici@e.meb.gov.tr

İL KOODİNATÖRÜ BİLGİLERİ Fuat SÖYLER Adres : İl Milli Eğitim Md.Bilgi İşlem Şb. E-mail : fsoyler@meb.gov.tr Cep : 0505 566 80 62 İş : 0-472-215 17 36 agrifsoyler@hotmail.com

GÖSTERDİĞİNİZ İLGİDEN DOLAYI Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEŞEKKÜR EDERİZ… Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü