Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR Öğretmenleri Sene Başı Toplantısı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 06.10.2016.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR Öğretmenleri Sene Başı Toplantısı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 06.10.2016."— Sunum transkripti:

1 BİRECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR Öğretmenleri Sene Başı Toplantısı
Eğitim Öğretim Yılı

2 Eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun.
Hoş Geldiniz… Eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun.

3 PDR Nedir?

4 PDR Alanı İlgili İdareciler
Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü: Kasım SÜLÜ – Açılış Konuşması Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü : Abdulkadir BİLGİN – Açılış ve Bilgilendirme Konuşması

5 PDR ve Özel Eğitim İl Yürütme Kurulu Toplantı(22.09.2016)
Özel Eğitim Sınıfları(yapılandırma, açılış vs.) 2. İstatistik verilerinin girişi(PDR istatistikleri) 3. İl eylem Planı Hazırlanması – Okul Bazında – Aralık ve Haziran Ayları 4. Kademe değişikliklerinde RAM raporlarının yenilenmesi

6 PDR ve Özel Eğitim İl Yürütme Kurulu Toplantı(22.09.2016)
5. Engelli bireylerin TEOG tercihi bilgilendirmesi 6. Cinsel İstismarın bölgesel artması ve çalışmalar 7. Destek Eğitim Odaları(evde eğitim vs. bilgisi)

7 1- Özel Eğitim İş ve İşlemleri
RAM’ a yönlendirme – ilk öğrenci için Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu Veli, Öğrenci kimliği ve fotokopileri RAM’ a gönderme üst yazısı Rapor yenileme için ‘bireysel gelişim raporu’ düzenlenecektir. Detaylı Bilgi, Danışma için:

8 1- Özel Eğitim Bilgilendirme
Sürekli devamsız öğrenciler aşağıdaki gibi yazılması yeterlidir. (bakanlık görüşü) ‘öğrenci devamsız olduğundan ilgili rapor düzenlenememiştir’ RAM’ a öğrenci gönderirken üst yazı eklemeyi unutmayınız…

9 2- İstatistik Veri Girişleri
Okulunuza, tarafınıza gönderilen istatistik verilerinin gerçeği yansıtmasına lütfen özen gösteriniz. (İl Yürütme Kurulu)

10 3- İl Eylem Planı(Şiddet, Strateji)
İlgili planların Aralık ve Haziran ayında ilçenize/okulunuza gönderilmesi düşünülmektedir. Bilgilerinize… İl Yürütme Kurulu

11 4- Kademe Değişikliğinde Ram Raporu Yenilenmesi
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği İKİNCİ KISIM - Eğitsel Değerlendirme ve Yerleştirme BİRİNCİ BÖLÜM - Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama, Eğitim Planı - Her tür kademe geçişlerinde RAM raporu yenilenir. Verilen RAM raporu bir üst kademeye kadar geçerlidir.

12 5- Engelli Bireylerin TEOG Tercihi Bilgilendirmesi
madde 7. (s. 9-12) 2016’ nın kılavuzu…

13 6- Cinsel İstismar Bilgilendirmeleri

14 6- Cinsel İstismar – Kısa bir video…

15 7- Destek Eğitim Odası TZKE öğrencisi olan okulda destek eğitim odası açılması zorunludur. PDR öğretmeni destek eğitim odasında görev alamaz. Öğrencilerin alacağı dersler %40’ ı geçemez ve bu dersler BEP komisyonu önerisi ve rehberlik danışma hizmetleri yürütme komisyonunca belirlenir.

16 7- Destek Eğitim Odası Dersler, ders saatleri içerisinde yapılır.
Aynı seviyedeki öğrencilere grup eğitimi verilebilir. Ek dersler %25 artırımlı ödenir. Öğretmenler En fazla 8 saate kadar ders alabilir

17 7- Destek Eğitim Odası Planlama, yürütülecek hizmetler okul yönetimince yapılır. RAM – Okul PDR Servisi müşavirlikte, bilgilendirmede görevlidir.

18 RAM PDR Bölümü Tarafından Planlanan Akademik Seminerler(2016-2017)
Yas Danışmanlığı/Gaziantep Üni. Akran Arabuluculuğu Eğitimi/Gaziantep Üni Bir psikolojik danışmanın bilmesi gereken 35 teknik/İst. Sabahattin Zaim Üni. Genogram Tekniği Eğitimi/Anadolu Üni. DEHB, Otizm’ in Ekran ve Cep Telefonu İlişkisi/Sakarya Üni.

19 PDR Öğretmenleri Bilgi İletişim Formu
‘Birecik PDR Ailesi’ Whatsapp ve Mail grubu oluşturuluyor. (katılım isteğinize bağlı) Form ulaşmayanlar için ilgili link kurum sitemizde ‘PDR Öğretmenleri Bilgi İletişim Formu’ başlığında bulunmaktadır. Link:

20 Birecik RAM sitemiz sürekli güncellenmektedir.
PDR Gecesine Bekleriz… teşekkür ederiz…


"BİRECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR Öğretmenleri Sene Başı Toplantısı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 06.10.2016." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları