Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

TURİZM EĞİTİMİ MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BODRUM YARIMADASININ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA ÇALIŞTAYI.
UZAKTAN EĞİTİM.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE İŞYERİ EĞİTİMİ
TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ EVLAC GROUP/P1.
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Leonardo da Vinci Hareketlilik Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Faaliyeti
BAKANLIK PROJELERİ.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci AB Mesleki Eğitim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
LEONARDO DA VİNCİ PROGRAMI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI 9 Ekim 2010, Ankara
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AHMET ERDEM TİCARET MESLEK LİSESİ
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
Avrupa Birliği Eğitim Programları
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 5 MAYIS 2015, ANKARA ANKARA YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI Suluova Ticaret ve.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK Teklif Çağrısı Ulusal Öncelikler 5. Öncelikli Meslekler ve Tematik Alanlar Aşağıdaki mesleklerden birine yönelik yerleştirme yapmayı hedefleyen IVT ve PLM projelerine ek 3 puan verilecektir: Turizm Otelcilik Elemanı Hemşire CNC Tezgah Operatörü Oto montaj işçisi Dokuma Makineleri Operatörü İplikçi Dikiş Makinesi operatörü Plastik Mamuller İmalat İşçisi Kaynakçı

ÖRNEK PROJE Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci Programı HAREKETLİLİK Proje Adı : Alternatif Turizm Sektörünün Gelişmesi için AB Standartlarında Nitelikli Eleman Yetiştirmek Proje No 00015 Program Adı Leonardo da Vinci Faaliyet / Eylem Adı Hareketlilik PLM Çalışma Dili Proje İli Başvuru Sahibi Kurum veya Kişi Adı Türkçe BOLU Bolu Sanayici Ve İş Adamları Derneği

ÖRNEK PROJE Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK Projenin Özeti Proje, meslek liselerinin, meslek yüksekokullarının ve fakültelerin turizmle ve alternatif turizm dediğimiz kültür, doğa, kış, kongre, sağlık-termal turizmi ile ilgili alanları ile yine turizm sektöründe destek elemanı olarak görev yapan (Bakımcı, Elektrikçi, Bilgisayar İşletmeni ve Marangozluk gibi), meslek alanlarından yeni mezun (PLM) olmuş işsizleri ya da proje konusu ile ilgili bir işe henüz yeni başlayıp meslekî deneyimini arttırmak isteyen kişilere ve alternatif turizm sektörüne girmek isteyen veya yatırım yapmak isteyen genç girişimcilere yöneliktir. Proje ile katılımcıların alternatif turizm konusunda kendi alanlarında kalifiye hale gelmeleri, alternatif turizm konusunda AB standartlarını öğrenmeleri, yabancı dil gelişimlerine katkı yapmak, Avrupalılık kültürlerinin gelişmesi ve kültürlerarası diyaloga katkı yapılması amaçlanmıştır. “Proje ortakların olduğu ülkeler, alternatif turizm konusunda çok iyi ülkelerdi. Projemizle katılımcılarımız özellikle özgüven kazandılar ayrıca alternatif turizm konusunda bizden çok ileride olan AB ülkelerinde ciddi incelemelerde bulundular.”

ÖRNEK PROJE Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci Programı HAREKETLİLİK Proje Adı : Kayısı Üretiminde Mekanizasyon Proje No 00016 Program Adı Leonardo da Vinci Faaliyet / Eylem Adı Hareketlilik PLM Çalışma Dili Proje İli Başvuru Sahibi Kurum veya Kişi Adı Türkçe Malatya Kuluncak Halk Eğitim Merkezi

Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK ÖRNEK PROJE Proje kapsamında, 24 kişilik katılımcı gruba İtalya’nın Sicilya adasında bulunan Palermo kentinde kayısı üretiminde sulama, gübreleme ve hasat işlemlerindeki kullanılan yeni yöntemler, kullanılan araç, gereç ve makineler teorik ve pratik eğitim almaları sağlanmıştır. Teorik eğitimler Palermo Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından verilmiş olup, pratik eğitimler ise üniversite, zirai kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları iş birliği ile kurulmuş olan bahçe ve tesislerde gerçekleştirilmiştir. “Organik gübre kullanmanın önemi konunun uzmanları tarafından katılımcılara anlatıldı. Sıvı gübrelerin bitkilere nasıl verildiği konusunda mekanizasyon yerinde incelendi. Hasatta yeni yöntemler ve kullanılan araç ve gereçler incelendi. Kooperatif ve birlikler tarafından kurulan meyve işleme ve paketleme fabrikalarına geziler düzenlendi. Palermo kentinde bulunan il tarım müdürlüğü, ziraat odası gibi kuruluşlara geziler düzenlenerek Avrupalı çiftçilerin hangi standartlarda çiftçilik yaptıkları ve devletin çiftçilere ne gibi imkânlar sunduğu konularında bilgiler edinildi. Katılımcılar Avrupalı çiftçiler ile kendilerini kıyaslama imkânı yakalamış oldu. Halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından katılımcılara belge verilmiştir”.

Koordinatör:Belçika Vrij technisch instituut Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci ORTAKLIK ÖRNEK PROJE Koordinatör:Belçika Vrij technisch instituut Katılımcı Ortak Ülkeler: BE, NL,TR Yararlanıcı Türk Ortak Kurum: Tonya Atatürk Çok Programlı Lisesi Projenin Adı: Predictive Control Toplam Hibe: 69 000€ TR: 24000 Toplam Hareketlilik Sayısı:75 TR: 24

Reel bir sistem üzerinde titreşimleri analiz edildi. Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci ORTAKLIK ÖRNEK PROJE Amaç: Rulmanlar, şeritler üzerinde oluşabilecek bir arızayı önceden tahmin edebilme, Projenin Uygulaması; Reel bir sistem üzerinde titreşimleri analiz edildi. Sistemde hidrolik ve elektrik kısımları mekanik olarak birleştirildi.

Dönüş hızını düzenleyen ileri teknoloji elde edildi. Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci ORTAKLIK ÖRNEK PROJE Farklı dersler bir araya getirildi ve öğrenciler derslerin tek olmadığını ve gerçek boyutta bütün derslerin(elektirk, mekanik, hidrolik)bir araya geldiğini gördüler ve uyguladılar. Elektrik kısımda 3 temel ünite bir araya getirildi .( PLC , Frenkans dönüştürücü ve bir motor ) Dönüş hızını düzenleyen ileri teknoloji elde edildi. Öğrenciler sistemi tasarlayıp programlayıp test edebildiler.

ÖRNEK PROJE Proje sahibi:Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi ÖRNEK PROJE Proje sahibi:Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Proje Adı: INNOCAP Projesi Yurtdışı Ortak: Castilla y León Teknoloji Enstitüsü (İspanya) ve Atlantis Araştırma Enstitüsü (Yunanistan) Toplam Bütçe: 230.563 Avro Projenin Amacı: İspanya ve Yunanistan’dan gelecek tecrübeli uzmanlarca, inovasyon müdürlerinin yetiştirilmeleri, KOBİ’lerin inovasyon kapasitelerini arttırmak ve firma çalışanlarının yenilikçi düşüncelerini nasıl uygulayacaklarını göstermek http://www.mtso.org.tr/jtr/index.php?option=com_content&view=article&id=781:innocap-projesi-mersinli-kobler-icin-yenileim-muehendisleri-geliyor&catid=53:haberler&Itemid=50