Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA."— Sunum transkripti:

1 Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı»
THE GATEWAY TO AFRICA

2 AFRİKA

3 5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika

4 Vizyonumuz Küreselleşen dünyada rekabet edebilmenin gerektirdiği yenilikçi fikirler ve ileri teknolojiler ile Türkiye’nin uluslararası ekonomiler arasındaki konumunu ileriye taşıyacak Türk özel sektörü temsilcileri ile Afrika ülkelerine örnek olmaktır.

5 Misyonumuz Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yeni yatırım imkanlarının oluşturulması, Türk ve Afrikalı özel sektör temsilcilerine yol gösterilmesi, ikili ve çoklu işbirliklerinin oluşturulması ve Afrika ülkelerinde bulunan irtibat noktalarımızın sayısının artırılmasıdır.

6 Faaliyet Alanlarımız Doğrudan Yabancı Yatırımlar
İkili ve Çoklu İşbirlikleri İthalat – İhracat Sağlık, Eğitim ve Turizm Akademik Ortaklıklar Müteahhitlik Lojistik Finansman ve Bankacılık

7 İletişim Ağımız Türk ve Afrikalı Kamu Temsilcileri
Türk ve Afrikalı Özel Sektör Temsilcileri Türkiye ve Afrika Ülkelerinde Faaliyet Gösteren Ticaret Odaları Yurtiçi ve Yurtdışı Temsilciliklerimiz Üniversiteler Yurtiçi ve Yurtdışında Faaliyet Gösteren İş Dernekleri

8 Yönetim Şeklimiz GENEL KURUL YÖNETİM KURULU DENETİM KURULU
GENEL SEKRETER GENEL SEKRETER YARDIMCISI MALİ VE İDARİ İŞLER HUKUKİ İŞLER YURTİÇİ TEMSİLCİLİKLER ÜYE İLİŞKİLERİ BİLGİ İŞLEM YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLER BÖLGESEL ÇALIŞMA GRUPLARI ( Kuzey Afrika – Batı Afrika – Orta Afrika – Doğu Afrika – Güney Afrika ) SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUPLARI ( Enerji – Tarım – Kimya – İlaç – İmalat Sanayi – Savunma – Sağlık – Eğitim – Turizm – Bankacılık – İnşaat – Lojistik – Tekstil )

9 BÖLGESEL ve ÜLKESEL ÇALIŞMA GRUPLARI
BÖLGESEL ÇALIŞMA GRUPLARI KUZEY AFRIKA BATI AFRIKA ORTA AFRIKA DOĞU AFRIKA GUNEY AFRIKA ÜLKESEL ÇALIŞMA GRUPLARI

10 Üyelik Koşullarımız - 1 Türkiye’de faaliyet gösteren ve 13/11/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş firmalar ile 31/12/1961 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nda tanımlanan serbest meslek mensupları arasından Afrika ülkeleri ile halihazırda iş ilişkileri olan ya da ilgili ülkeler ile ilişkilerini geliştirmek isteyen firma ve kurumlar Derneğimize üye olabilirler.

11 Üyelik Koşullarımız - 2 Üye firmalar Derneğimiz altında oluşturulan bölgesel ve sektörel çalışma gruplarında yer almak üzere birden fazla temsilci tayin edebilirler. Üyelik, her yıl Genel Kurul tarafından belirlenen üyelik aidatı ile gerçekleşmektedir. Dernek çatısı altında düzenlenecek faaliyetlerde gerek duyulan kişisel ulaşım, konaklama, vb. harcamalar üyelerimiz tarafından karşılanmaktadır.

12 Üyeliğin Faydaları - 1 Üyelerimiz arasından halihazırda Afrika ülkelerinde faaliyet gösteren firmalarımızın elde ettiği tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde, söz konusu ülkelerle ticari ilişkiler içerisine girmek isteyen üyelerimize gerekli olan iş planı ve strateji konusunda destek olunmaktadır. Dış ilişkilerde karşılaşılan ve iş olanaklarını olumsuz etkileyen sorunların çözümünde yardımcı olunmaktadır.

13 Üyeliğin Faydaları - 2 Üyelerimizin Afrikalı firmalardaki muhatapları ile bir araya gelmeleri sağlanmaktadır. Tüm Afrika ülkelerinde faaliyet gösteren geniş çaplı üye profili ile yaratılan sinerjiden tüm üyeler yararlanabilmektedir. Çok taraflı işbirlikleri için uygun zemin yaratılmaktadır.

14 Üyeliğin Faydaları - 3 Üyelerimizin farklı pazarlarda yer alabilmeleri için ciddi imkanlar sağlanmaktadır. Derneğimiz çatısı altında düzenlenen toplantılar, seminerler ve iş seyahatleri sayesinde üyelerimize geniş bilgi desteği, network oluşturma imkânı, yeni projeler hakkında doğrudan bilgi sahibi olma şansı sağlanmaktadır.

15 İletişim Bilgilerimiz
Adres: İstanbul Tel: E-posta: Web: Üye İlişkileri Sorumlusu : ………………………….


"Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları