Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin."— Sunum transkripti:

1

2 Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmeleri ve bölgede dinamik bir inovasyon ortamı yaratılabilmesi amaçları ile kurulmuş bir teknoloji geliştirme bölgesidir.

3 Uluslararası akademi, iş ve teknoloji odakları tarafından tanınan ve referans alınan, saygın bir bilim ve teknoloji merkezi olmak. Yerli ve yabancı yatırımcılar için her yönüyle cazip, verimli ve çok yüksek standartlarda bir iş ortamı yaratmak.

4

5 4 saat uçuş mesafesinde 56 ülke bulunmaktadır, 1
4 saat uçuş mesafesinde 56 ülke bulunmaktadır, 1.5 milyar insana ve 25 trilyon USD’lik bir pazara erişilebilmektedir. Dünyanın en çok ziyaret edilen 6. ülkesidir.

6

7

8

9

10 Üniversite İlişkileri
Tarafsız bölge Teknopark İstanbul, üniversite-sanayi-kamu işbirliği geliştirme, uygulama ve araştırmaları merkezidir. 18 Üniversite öncelikli faaliyet alanlarını Üniversite – Sanayi İşbirliği Felsefesi çerçevesinde Teknopark İstanbul’a taşıyacaklardır.

11 SSM ve İTO’nun güçlü desteği ve sundukları işbirliği imkanları,
Sabiha Gökçen Havalimanı, TEM, E-5, Pendik Limanı, İstanbul-Anadolu Yüksek Hızlı Tren (YHT), heliportlar gibi katılımcılara eşsiz bir ulaşım ağı, Savunma Sanayii projelerine ve ileri teknoloji offset yatırımlarına özel destekler, Ulusal ve uluslararası üniversite ve akademisyenlerin buluşma noktası, Otel, konferans ve kongre merkezi gibi temel katılımcı ihtiyaçlarının bölge içerisinde yer alması, 1,5 km²’lik ormanlık alan ve m²’lik özel yatırım alanı,

12 SAHA İSTANBUL: Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği
SAHA İSTANBUL: Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği. Sivil havacılık, gemi inşa, İHA, test-sertifikasyon alanlarında ihtiyaçların karşılanması hedeflenmiştir. İSEK: İstanbul Sağlık Endüstri Kümelenmesi. 80+ Ar-Ge firması, 12 Üniversite, 13 sivil toplum kuruluşu ile mevcut altyapımızı verimli kullanmak, ülkemizin şartlarına uygun işbirliği ve koordinasyon mekanizmalarını kurmak hedefiyle bölgesel bir kümelenme birlikteliği amaçlanmıştır. ARGEMİP: Ar-Ge Merkezleri İletişim ve İşbirliği Platformu.

13

14 Cazibe Merkezi Teknopark
Teknoloji Transfer Ofisi, Aktif İş Eşleştirmesi, Sektörel Kümelenme, Sıfır Maliyetli Kuluçka İmkanı, Risk Sermayesi Fonu: Hedef sektörlerdeki girişimcilere 30 Milyon Euro - DCP fonu imkanı. Hızlandırılmış Bürokrasi, Yatırım, İş Geliştirme Danışmanlığı, Hukuk Danışmanlık Hizmetleri, Ortak Laboratuvar, Temiz Oda, GMP vb.

15

16 Mevcut durum m²’lik ilk 5+1 blok 2013 yılı sonunda devreye alınmıştır. 100+ Ar-Ge firmasına ve 50 Kuluçka projesine tahsis yapılmıştır. m²’lik ikinci etap inşaatı 2015 yılında başlamıştır. Kendi Ar-Ge merkezi yapacak 10 firma için Yönetim Kurulu onayı alınmıştır. Kendi Mükemmeliyet Merkezi’ni yapacak 6 üniversite için Yönetim Kurulu onayı alınmıştır.

17 Teknopark İstanbul İstanbul özelinde bir Türkiye Projesi’dir.
“Teknoparklarüstü bir Teknopark” olacaktır. Türkiye’nin kendi markalarını yaratacak bir teknoloji üssü olacaktır. Yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi uluslararası bir teknopark olacaktır, Ar-ge, akademi ve iş dünyasının buluştuğu, yaratıcılığın ürüne dönüştüğü bir merkez olacaktır, Hedeflenen endüstrilerdeki mükemmeliyet merkezlerini içeren bir “Teknoloji Üssü” olacaktır, Yüksek yaşam ve çalışma standartları sağlayarak, bir tekno-parktan öte, birinci sınıf bir yaşam alanı olacaktır,

18 İlginiz için teşekkür ederiz.


"Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları