OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. ÜNİTE NAMAZ BİR İBADETTİR HAZIRLAYAN AYHAN TABUR.
Advertisements

Resimlerle Abdest ve Namaz
Namaz Namaz Nasıl Kılınır?.
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
BİLGİSAYAR DERSİ MUHAMMED SAİT
NAMAZ.
NAMAZ NEDİR? Namaz, Müslümanların günde beş kez yerine getirmeleri Allah tarafından emredilen ve bedenle yapılan bir ibadettir.
NAMAZIN İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ FARZLAR
NAMAZ ORHAN AVCI.
Namazın Vacipleri.
İBADET - TEMİZLİK İLİŞKİSİ
İBADET İLE İLGİLİ BİLGİLER
OTUZİKİ FARZ Mustafa Teke.
ABDEST.
YÖNTEMBİLİM. KUR’ANİ IŞIĞIN YAYINIMI: İmani davetinin külli yasalarının ilamı İslam davasının umumi umdelerinin ilanı Ezan-ı Muhammedi (A.S.M) in Yöntembilimsel.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 9. Sınıf 2. Ünite
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü
Din Görevlisi:.
Temel dİnİ bİlgİler İbadet
İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite Sunusu
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü PEMBE SELEK
Namaz’ın Farz-Vacip ve Sünnetleri
Namaz İbadeti İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite
KELİME-İ ŞAHADET.
DİNİMİZ İSLAM.
2. Ünite: İslam’da İman Esasları
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Namazın Şartları.
Namaz İbadeti.
NAMAZIN VACİPLERİ Namazın farzlarının dışında da uyulması gereken kuralları vardır. Bunlara namazın vacipleri adı verilir. Vacip gerekli, lazım olan anlamlarına.
. . ..
İMANIN VE İSLAM’IN ŞARTLARI
. . ..
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
ÖĞLE NAMAZI.
. . . İKİNDİ NAMAZI ( 8 REK’AT) 4 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku.
Namazın Farzları . ..
. . ..
. . ..
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
Namaz Cenâb-ı Hakk'a ve Peygamber Efendimiz'e imandan sonra İslâmın şartlarının en büyüğü ve en mühimmi namazdır. Namaz îmânın alâmetidir. Bütün ilâhî.
إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي İnnenî enallâhu lâ ilâhe illâ ene fa’budnî ve ekımis.
. . ..
NAMAZIN ŞARTLARI DIŞINDAKİ ŞARTLAR İÇİNDEKİ ŞARTLAR Setr-i Avret
HAZIRLAYAN TEMEL DİNİ BİLGİLER (fakir) CENGİZ KAYA
İSLÂM DİNİ’NDE BAŞLICA İBADETLER
NAMAZ TEST SORULARI.
NAMAZ.
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
L İ DER E Ğİ T İ M KÜLTÜR VE SANAT GENÇLİK KULÜBÜ DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN B İ LG İ YARIŞMASINA HOŞ GELD İ N İ Z.
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
NAMAZ.
KELİME-İ TEVHİT VE KELİME-İ ŞAHADET
NAMAZIN ŞARTLARI.
1.KONU: NAMAZA HAZIRLIK ŞARTLARI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ ÖRETMENİ
TEMİZLİK VE İBADET 9. SINIF 2. ÜNİTE BÜŞRA SELCEN YILDIZ.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
ABDEST. Neler Öğreneceğiz? Abdest nedir? Abdest nedir? Abdestin farzları nelerdir? Abdestin farzları nelerdir? Abdest nasıl alınır? Abdest nasıl alınır?
Göçerler İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
NAMAZIN ŞARTLARI BİL BAKALIM OYUNU
Ünitemizden Öğrendiklerimiz
ÖĞLE NAMAZI.
SABAH NAMAZI ( 4 REK’AT) 2 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Euzu Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku Fatiha.
Sunum transkripti:

OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ

32 FARZIN 12’Sİ NAMAZIN FARZI Namazın 12 farzı vardır. Bunların6 tanesi namaza başlamadan önce yapılır. Diğer 6 taneside namaza başladıktan sonra yerine getirilir. 1) Hadesten Taharet: 2) Necasetten Taharet: 3) Setr-i Avret: 4) İstikbal-i Kıble: 5) Vakit: 6) Niyet: 1) İftitah Tekbiri: 2) Kıyam: 3) Kıraat: 4) Rükû‘: 5) Sücûd: 6) Ka'de-i Ahîre:

Namazın Dışındaki Şartlar Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 1) Hadesten Taharet: Hades, abdest almak, gerekli hallerde gusül yapmaktır. ABDEST VE GUSÜL Namaz kılmadan önce abdest almak ve bedenen temizlenmek.

Vücudun, Elbisenin ve Namaz Kılınacak Yerin Temiz Olması. Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 2) Necasetten Taharet: Namaz kılacak kişinin, bedeninde, elbisede ve namaz kılacağı yerde pislik varsa bunları temizlemektir. Vücudun, Elbisenin ve Namaz Kılınacak Yerin Temiz Olması.

Namazın Dışındaki Şartlar Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) ÖRTÜNMEK 3) Setr-i Avret:( Örtünmek ) Namaz kılacak kişinin vücudunda örtünmesi gereken yerleri örtmesi demektir. Erkeklerin: Göbek ile diz kapağı arasını (dizkapağı dahil), Kadınların: Yüz, el ve ayaklardan başka vücudunun her tarafını örtmeleri gerekir.

Namazın Dışındaki Şartlar Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 4) İstikbal-i Kıble: (Kıbleye Yönelmek) Namazı kıbleye dönerek kılmaktır. Kıble, Mekke şehrindeki kutsal bina olan Kâbe yönüdür. Kabe’ye Dönerek Namaz Kılmak

Namazın Dışındaki Şartlar Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 5) Vakit: Namazları kendi vakitleri içinde kılmaktır. Namaz vaktinin girmesi veya ezanın okunması

“Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetini kılmaya.” Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) “Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetini kılmaya.” 6) Niyet: Hangi namazı kıldığını bilmek ve kalbinde hatırlamaktır. Niyetin dil ile söylenmesi sünnettir. Namaza başlamadan önce yapılması gereken son şart niyet etmektir.

Namazın İçindekiler ( Rukün ) “ALLAHU EKBER” Allah En Büyüktür. 1) İftitah Tekbiri: Namaza başlarken tekbir almak demektir. Başlama, Açılış Tekbiri Namaza Tekbir ile başlanır.

Namazın İçindekiler ( Rukün ) 2) Kıyam: Namazda ayakta durmak demektir. Gücü yetenin namazda gerektiği yerlerde gerektiği kadar ayakta durması.

Namazın İçindekiler ( Rukün ) Elhamdü lillahi Rabbil Alemin ………. 3) Kıraat: Namazda ayakta iken Kur'andan bir ayet veya sure okumaktır.

Namazın İçindekiler ( Rukün ) Rükûda üç defa “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” (Büyük olan rabbim her türlü kusurdan uzaktır.) 4) Rükû': Namazda eller diz kapağına erişecek kadar eğilmektir. Doğrulurken “Semi Allahü li-men hamideh ”deriz. Tam doğrulunca da “Rabbenâ leke’l hamd ”

Namazın İçindekiler ( Rukün ) Rükûda üç defa “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” (En yüce olan rabbim her türlü kusurdan uzaktır.) 5) Sücûd: Rükû'dan sonra ayaklar, dizler ve ellerle beraber alnı yere koymaktır.

Namazın İçindekiler ( Rukün ) (Son Oturuş) 6) Ka'de-i Ahîre : Namazın sonunda "Ettehiyyatü" okuyacak kadar oturmak demektir.

İMANIN ŞARTLARI 1. Allah Varlığına inanmak 2. Allah'ın meleklerine inanmak 3. Allah'ın kitaplarına inanmak 4. Allah'ın peygamberlerine inanmak 5. Ahiret gününe inanmak 6. Kader ve kazaya inanmak

İSLAMIN ŞARTLARI 2. Namaz kılmak 3. Oruç tutmak 4. Zekat vermek 1. Kelime-i şehadet getirmek 2. Namaz kılmak 3. Oruç tutmak 4. Zekat vermek 5. Hacca gitmek

Kelime-i Şehadet Nedir? Kelime-i Şehadet: Bir insanın, anlamını bilerek ve inanarak söylediği halde kişinin Müslüman olduğunu gösteren bir sözdür.

Kelime-i Şehâdet Nedir? EŞHEDÜ EN LÂ İLÂHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHÛ VE RESÛLÜH. Anlamı: ŞAHİTLİK EDERİM Kİ ALLAH’TAN BAŞKA BİR İLÂH YOKTUR; YİNE ŞAHİTLİK EDERİM Kİ, MUHAMMED ALLAH’IN KULU VE ELÇİSİ’DİR

ABDESTİN FARZLARI 1. Yüzü yıkamak 2. Kolları dirsekleriyle beraber yıkamak 3. Başının dörtte birini meshetmek 4. Ayakları topuklarıyla beraber yıkamak

GUSLÜN FARZLARI 1. Ağıza dolu dolu su vermek 2. Buruna dolu dolu su vermek 3. Bütün bedeni yıkamak

TEYEMMÜMÜN FARZLARI 1. Niyet etmek 2. Elleri Temiz toprağa vurup yüzü ve kolları meshetmek.