TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
Middle East Technical University
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
Grup 8: YÖK Koordinasyon Oturumu Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinde YÖK’ün işlev ve kurumsallığı– 37 Sorun Uluslararası öğrenci ve.
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
KALKINMA AJANSLARI ve BÖLGESEL YENİLİK SÜRECİ
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
SWOT ANALİZİ.
11 13 Aralık 2011 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU YAPISAL DEĞİŞİKLİK ÇALIŞMALARI.
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
Bölgesel Gelişme Politika ve Uygulamaları
Kalkınma Ajansları açısından Ülke Modelleri Karşılaştırması
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
6. SANAYİ KONGRESİ Üniversitelerin teknoloji tabanlı inovasyon sürecindeki rolü ve teknolojiye dayalı ekonomiye geçişte tetikleyici model arayışı Doç.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Türkiye’de Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
İŞ PİYASASI VE ÇALIŞMA ALANLARI
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
TOWS MATRİSİ G Z F T İzmir İl MEM ARGE.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Girişimcilik.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
“STRATEJİ NEDİR?” STRATEJİK DEĞİŞİM.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Sunum transkripti:

TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ BÖLGESEL KALKINMA ARAÇLARI İLE KALKINMA AJANSLARININ UYUM, İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYONU NACİ AKIN TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

TÜRKİYE’DE BÖLGESEL GELİŞME BÖLGESEL GELİŞME KAVRAMI ÜZERİNE Klasik tanım / Çağdaş yaklaşım BKA’ LAR ÖNCESİNDEKİ DURUM - Beş Yıllık Kalkınma Planları,Yıllık Bütçe ve Yatırım Programları - Bölgesel Planlar ve Programlar - KÖY Politikaları - Özel amaçlı teşvik kanunları, Projeler SİVİL İNİSİYATİFLER - Ticaret ve sanayi odaları - Vakıflar ve benzeri örgütlenmeler(EGEV,BAGEV,Mersin Kalkınma Ajansı, Adana Güçbirliği, Kelkit Platformu v.b) - Güçbirliği şirketleri, ve holdingleri

BÖLGESEL GELİŞMENİN TEMEL ARAÇLARI Kalkınma Ajansları Odalar, Borsalar, STK’lar OSB ler, serbest bölgeler,sanayi parkları, Teknoparklar, teknokentler, teknoloji geliştirme merkezleri Girişim odaklı kuruluşlar (kuluçkalar,seed capital, v.b) İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM v.b) Fuar,sergi,kongre v.b Girişim sermayesi, iş melekleri, KGF v.b Danışmanlık kuruluşları Yatırımcı hizmet birimleri V.B

BÖLGESEL GELİŞMEDE KOORDİNASYON SORUNU Yetki kargaşası, çelişen mevzuatlar, eşgüdüm eksikliği Koordinasyonun yönetimle eşdeğer görülmesine bağlı darboğazlar Merkezi ve yerel kamu kurumları arasındaki işbirliği ve koordinasyon eksikliği Bölgesel hedefler üzerinde uzlaşının olmaması Mevzuatta koordinasyon tanımının açık olmamasına bağlı yetki ve görev kargaşası Merkezi ve yerel kamu kurumlarının bireysel hareket etmesi Merkeziyetçiliğe bağlı yetki ve sorumluluk paylaşmama isteği Eylem aşamasında uyum ve birliktelik eksikliği

Plan ve strateji yetersiz Proje kapasitesi Kaynak kullanımı Finansman Fırsatlar AB Teknoloji Deneyimler Networkler Tehditler İnsan kaynakları Bürokratik-idari engel Farklılık Üniversitelerdeki eksiklik Yönetsel engellere rağmen yüksek motivasyon Güçlü Yönler AB dinamiği BKA Uzlaşı Aktörlerin motivasyonu Nüfus dinamiği Deneyimler İnovasyon farkındalığı Kültürel donanım STK’lar Zayıf Yönler Mevzuat kargaşası Koordinasyon Plan ve strateji yetersiz Proje kapasitesi Kaynak kullanımı Finansman Veri yönetimi Teşvikler Tanıtım ve farkındalık Çözüm: KAPASİTE BKA ve mevzuat üzerinde odaklaşma: REKABET GÜCÜ KAZANMA SORUN TEMELLİ STRATEJİ FORMÜLASYONUU

KOORDİNASYON VE İŞBİRLİĞİ AÇISINDAN BKA’LARIN YAPISAL AVANTAJLARI Yönetim Kurulu Yapısı Bölge Kalkınma Kurulu

İZMİR VE ÇUKUROVA KALKINMA AJANSLARININ YAPISAL DEĞERLENDİRMESİ

İZMİR KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

SONUÇ VE ÖNERİLER TEŞEKKÜRLER