Hamit DEMİRTAŞ Şube Müdürü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
EĞLENCE YERİ GÜRÜLTÜSÜ KONTROLÜ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
HAYVAN HASTALIK VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI ve
HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
OSB’LERİN BELEDİYE VERGİLERİ KARŞISINDAKİ DURUMU
Türkiye’de Yerel Yönetimlerin Mali Problemleri
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
Tütün Kontrolünde Ulusal Kuruluşlar Prof. Dr. Nazmi Bilir Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anablim Dalı
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA GÜVENLİĞİ DAİRESİ
Kamuda Veteriner Hekim İstihdamı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
HAYVAN HAKLARI VE VETERİNER HEKİMLERİN GÖREVLERİ
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
Tevfik BAYHAN Bakanlık
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Süt İşleme Tesislerinin Onay Prosedürü Halil APAYDIN Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Ziraat Y. Mühendisi.
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ:
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
BELEDİYELERDE VETERİNER HEKİMLİK HİZMETLERİ İSTEĞE BAĞLI BIRAKILAMAZ
SELCEN YÜCEL Gıda Mühendisi
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
FUMİGASYON EĞİTİMİ MERSİN
DESTEKLEMELER Cihangir Gültekin GÜMÜŞTEPE
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
DETERJANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
Vet.Hek.A.Nizamettin GÜVENER
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
BELEDİYENİN GÖREV VE YETKİLERİ
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
HastalIktan Arİ İşletmeler ve OnaylI Çİftlİkler
TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
SAĞLIK BAKANLIĞININ GÖRVLERİ VE SAĞLIK HİZMETİ VEREN KURUMLAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
Türkiye de hayvan refahı ile ilgili yasal düzenlemeler
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ.
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Sunum transkripti:

Hamit DEMİRTAŞ Şube Müdürü Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hamit DEMİRTAŞ Şube Müdürü Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tesisler Denetleme Ve Ruhsat Şube Müdürlüğü

Kombina ve mezbahalarda uygulanan mevzuat Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Kombina ve mezbahalarda uygulanan mevzuat

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Kombina 1 inci veya 2 nci sınıf mezbahaya ilaveten içerisinde et parçalama ve/veya mamul madde üretim tesisi ile bu tesislerin tamamlayıcısı durumunda olan tesis veya tesisleri yapısında bulunduran tesisi,

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Mezbaha kesiminin ve kesimi takiben etlerin ve sakatatların soğuk depoda muhafazasının yapıldığı, içerisinde sakatat temizleme ve/veya işleme tesisinin bulunduğu, teknik koşulları ve kapasitesine göre 1 inci, 2 nci ve 3 üncü sınıf olarak derecelendirilen tesisleri, 1 inci Sınıf Mezbaha: Günlük kesim kapasitesinde; kesim salonunun büyüklüğüne, kesim ve sonrasındaki işlemlerin hijyenik olarak yapılabilmesine, soğuk hava depolarının kapasitesine ve hayvan padok alanlarının genişliğine bağlı olarak sınırlama olmayan mezbahayı, 2 nci Sınıf Mezbaha: Günde en fazla 18 kesim ünitesi hayvan kesebilen mezbahayı, 3 üncü Sınıf Mezbaha: Günde en fazla 8 kesim ünitesi hayvan kesebilen mezbahayı,

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Kesim Ünitesi: Mezbahada kesim kapasitesinin belirlenmesinde kullanılan birimi; 1 baş sığır, 1 baş manda, 1 baş at, 1 baş deve, 2 baş devekuşu, 4 baş domuz, 8 baş koyun, 10 baş keçi, 130 baş tavşanın her biri bir kesim ünitesini,

Kanatlı hayvanlar için Kombina mezbaha Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Kanatlı hayvanlar için Kombina mezbaha

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Kanun Yönetmelik Tebliğ Genelge

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü 3285 5179 5728

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu (16.05.1986-19109 RG) Ticari hayvan kesimleri Madde 33 Kesimlerin mezbaha, Kombina kapalı hayvan kesim yerlerinde

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sağlık belgelerinin bulunması gerekliliği Kesim öncesi ve sonrası veteriner hekim muayenesi Zati ihtiyaç kesimleri Kullanımına izin verilmeyen maddelere Tesislerin taşıması gereken koşular

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Cezai Hükümler Madde 47: Belgesiz kesimler Madde 55: Tesis dışında kesimler

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi Ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunu (05.06.2004-25483 RG) Üretim izni, gıda sicili ve tescil işleri Madde 4 Üretim izni, gıda sicili gıda işyerlerinin taşıması gereken asgarî teknik ve hijyenik şartlar

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Cezai Hükümler Madde 29 Kanunun 4 üncü maddesinde belirtilen izin ve tescil işlemlerini yaptırmadan üretime geçen ve/veya bu ürünleri mübadele konusu yapan gerçek veya tüzel kişiler; üretimden men edilir, üretilen ürünlere el konulur ve birmilyar lira idarî para cezası ile cezalandırılır. Bu işletmelerin, tescil ve izin işlemleri yapıldıktan sonra üretim yapmalarına izin verilir.

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu Belediyenin Yetki ve İmtiyazları Başlıklı 15. Maddesi Toptancı ve perakendeci hâlleri, otobüs terminali, fuar alanı, mezbaha, ilgili mevzuata göre yat limanı ve iskele kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek veya bu yerlerin gerçek ve tüzel kişilerce açılmasına izin vermek Gayrisıhhî müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini ruhsatlandırmak ve denetlemek.

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu Büyükşehir Belediyesinin Görev, Yetki Ve Sorumlulukları Başlıklı 7. Maddesi Gıda ile ilgili olanlar dâhil birinci sınıf gayrisıhhî müesseseleri ruhsatlandırmak ve denetlemek, yiyecek ve içecek maddelerinin tahlillerini yapmak üzere laboratuvarlar kurmak ve işletmek. Her çeşit toptancı hallerini ve mezbahaları yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek, imar plânında gösterilen yerlerde yapılacak olan özel hal ve mezbahaları ruhsatlandırmak ve denetlemek.

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü YÖNETMELİKLER Hayvan Sağlığı Zabıtası Yönetmeliği (22.02.1989 - 89/13838 RG) Kırmızı Et ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik (05/01/2005 tarih ve 25691 sayılı resmi gazetede ) Kanatlı Hayvan Eti ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik (08/01/2005 tarih ve 25694 sayılı resmi gazete) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik ( 10.08.2005/25902 RG )

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Zabıtası Yönetmeliği Hayvan kesimi M.92 Ayakta muayene M.93 Etlerin muayenesi M.94 Mecburi kesimler M.95 El konulacak etler M.96 Etlere tam el koyma M.97 Şartlı El koyma M.98 El konulan etlerin değerlendirilmesi M.99 El koymalara itiraz M.100 Etlerin damgalanması 101 Gıda değeri düşük etler M.102 Kaçak kesimler M.103 Kesim yerlerinin kontrolü M.104

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Kırmızı Et ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Amaç Madde 1— Bu Yönetmeliğin amacı, kasaplık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların teknik ve hijyenik şartları uygun tesislerde kesilmesi, kasaplık hayvanlardan elde edilecek etlerin ve sakatatların; muayenesi, gerekli teknik ve hijyenik şartlarda üretilmesi, soğutulması, muhafazası, parçalanması, mamul madde haline getirilmesi, ambalajlanması, paketlenmesi, nakledilmesi ile güvenli et ve ürünlerinin üretilmesini sağlamaktır. 18

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Kanatlı Hayvan Eti ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Amaç Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, kasaplık kanatlı hayvanların teknik ve hijyenik şartları uygun tesislerde kesilmesi, kasaplık kanatlı hayvanlardan elde edilecek etlerin ve sakatatların; muayenesi, gerekli teknik ve hijyenik şartlarda üretilmesi, soğutulması, muhafazası, parçalanması, mamul madde haline getirilmesi, ambalajlanması, paketlenmesi, nakledilmesi ile güvenli et ve ürünlerinin üretilmesini sağlamaktır. 19

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü TALİMATLAR Kırmızı Et/ Kanatlı Hayvan Eti Ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma Ve Denetleme Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmeliğe Ait Talimat Etlerin Teftiş Talimatı: Ante mortem ve post mortem muayenelerin yapılış şekli ile muayeneler sonunda etler hakkında verilecek kararları içermektedir. 20

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Akredite Veteriner Hekimlik Bakanlar kurulu kararı Uygulama Tebliği Uygulama talimatı Sadece özel kombina ve mezbahalar 21

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Resmi Veteriner Hekim AB ülkelerine ihracat yapması söz konusu tesislerde çalışan TKB personeli Veteriner Hekimi 22

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü TEŞEKKÜR EDERİM 23