Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLAYTLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…
Advertisements

19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Meriç Belediyeler Birliği
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
GÜMRÜK KIYMETİ TEKNİK KOMİTESİ Ek:II. 1. Bu Anlaşmanın 18 inci Maddesine göre, teknik düzeyde yorum ve uygulama birliği sağlamak amacıyla Gümrük İşbirliği.
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
BELEDİYE BİRLİKLERİNDE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
ULUSAL GÜNDEM 21 YEREL GÜNDEM 21
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
UNICEF Türkiye Ülke Programı
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
Bölgesel Koordinatörler Hazırlık Toplantısı 5 Kasım :30-18:00.
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
En fazla müslümanın yaşadığı 10 ülke
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Coğrafya Performans Ödevi
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Yerel ve Bölgesel Yönetimler
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA)

UCLG Nedir? Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kentlerin ve yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını savunmayı hedefleyen bir dünya teşkilatıdır. UCLG, İspanya’nın Barselona kentinde bulunan merkezi ve dünyanın farklı yerlerinde bulunan 9 bölge teşkilatı tarafından idare edilmektedir. Dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan UCLG’nin üyeleri, hem yerel yönetimlerden, hem de bir ülkedeki yerel yönetimleri temsil eden yerel yönetim birliklerinden oluşmaktadır.

Ulusal Yerel Yönetim Birlikleri Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler UCLG Dünya Teşkilatı Hemşehriler İlçeler Şehirler Metropoller Yerel Ulusal Yerel Yönetim Birlikleri Ulusal Afrika Asya-Pasifik Avrasya Avrupa Orta Doğu ve Batı Asya Latin Amerika Kuzey Amerika Metropol Teşkilatı Oru-Fogar Bölgesel Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya

UCLG Nasıl Yönetilir? UCLG Dünya Teşkilatı, Genel Kurul, Dünya Konseyi, Yönetim Kurulu, Eş-Başkanlar, Sayman ve Genel Sekreter tarafından yönetilmektedir. 4. UCLG Dünya Kongresi, Rabat (Fas), 1-4 Ekim 2013

UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı, UCLG Nasıl Yönetilir? UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı, Liverpol (İngiltere), 17-19 Haziran 2014

UCLG-MEWA Nedir? UCLG Dünya Organizasyonu’nun 9 bölge teşkilatından biri olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) İstanbul’dan idare edilmektedir. UCLG-MEWA şehirler ve belediye birliklerinden müteşekkil geniş bir üye ağına sahiptir.

UCLG-MEWA Üyeleri UCLG-MEWA’nın üyelik kategorileri: Ulusal Yerel Yönetim Birlikleri (Türkiye Belediyeler Birliği, Filistin Yerel Yönetimler Birliği…) Bölgedeki büyük metropoller Kentler ve Yerel Yönetimler Uluslararası Teşkilatlar: İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC), Arap Kentleri Teşkilatı (ATO), Asya Belediye Başkanları Forumu Sivil Toplum Kuruluşları

UCLG-MEWA Nasıl Yönetilir? UCLG-MEWA Genel Kurul, UCLG-MEWA Konseyi, Yönetim Kurulu, Başkanlık, Sayman ve Genel Sekreter tarafından yönetilmektedir. UCLG-MEWA Kongresi, Tahran (İran), 10-11 Nisan 2013

UCLG-MEWA Nasıl Yönetilir? UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı, Konya (Türkiye), 19-20-21 Aralık 2013

UCLG-MEWA Organizasyon Şeması

Savunuculuk UCLG Dünya Teşkilatı etkinlikleri çerçevesinde, UCLG-MEWA 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Müzakere Süreci ve Habitat-III Konferansı Hazırlık Sürecine katılmaktadır. Bu iki etkinlik, UCLG-MEWA üyelerine uluslararası görüşmelerde seslerini duyurmak ve MEWA bölgesinde yerel yönetimleri kalkınmanın temel aktörleri haline getirme adına büyük bir imkan sağlamaktadır. Bu bağlamda UCLG-MEWA, UCLG Dünya Teşkilatı ve bölgenin yerel yönetimleri arasında bir köprü vazifesi görmektedir.

Komiteler ve Çalışma Grupları UCLG Komite ve Çalışma Grupları arayıcılığıyla, UCLG-MEWA “Desantralizasyon (Adem-i Merkeziyetçilik), Yerel Finans, Kalkınmada İşbirliği ve Kent Diplomasisi, Cinsiyet Eşitliği, Kültür, Sürdürülebilir Kalkınma” gibi alanlarda çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Bu konular, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutta en çok tartışılan konular arasında yer almaktadır. UCLG-MEWA Genel Sekreterliği, farklı komite ve çalışma grupları arasındaki ilişkileri koordine etmekte ve UCLG-MEWA üyelerinin, tüm UCLG Dünya Teşkilatı üyelerinin var olan sorunlara karşı geliştirdiği çözümlere ulaşmasını sağlamaktadır.

Komiteler ve Çalışma Grupları UCLG-MEWA çatısı altında kurulan komiteler: Kültür Sosyal İçerme Çevre Akıllı Şehirler Yerel Yönetişim

Desantralize (Adem-i Merkeziyetçi) İşbirliği Desantralize (Adem-i Merkeziyetçi) İşbirliği, yerel yönetimler arasında işbirliği sağlamaktadır. Kalkınma Desteği sağlamada ve belediyelerle olan uluslararası ilişkileri geliştirmede yenilikçi bir yol sunmaktadır. Aynı zamanda, geleneksel desantralize işbirliği kardeş şehir anlaşmalarından daha spesifik olarak uzun süreli ilişkiler adına ilk adım olabilir. Desantralize İşbirliği hedefleri, belediye kapasite artırımı, kentsel planlama, su tedariki, katı atık toplama, sürdürülebilir kalkınma vb. gibi toplumun kalkınmasına odaklanmaktadır.

UCLG Dünya Teşkilatı Etkinliklerine Aktif Katılım

UCLG Dünya Konseyi Toplantıları(Istanbul & Guangzhou))

Birleşmiş Milletler ve diğer Küresel Girişimlere Aktif Katılım

Medeniyetleri İttifakı Forumu 31 Mayıs-1 Haziran 2012, İstanbul

3W Kongresi 22-24 Mayıs 2013 İstanbul

UCLG-MEWA bölgede Yerel Demokrasi ve Desantralizasyon Küresel Gözlemevi (GOLD) altında yürütülen mali desantralizasyon (adem-i merkeziyetçi) çalışmaları düzenlemiştir.

“Kentsel Gelişme Küresel Fonu” Kurucu Üyelerinden biri olmuştur. UCLG-MEWA “Kentsel Gelişme Küresel Fonu” Kurucu Üyelerinden biri olmuştur. FMDV KENTSEL GELİŞME KÜRESEL FONU

UCLG-MEWA: Yerel Gündem 21 Programı Koordinasyonu

YG-21 Programı, UNDP & Türk Hükümeti arasında yapılan anlaşma çerçevesinde yürütülmüştür. (“Uluslararası bir anlaşma” olarak resmi gazetede yayınlanmıştır.) Birleşmiş Kentler& Yerel Yönetimler, Orta Doğu& Batı Asya Teşkilatı Koordine eden Kuruluş:

YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİ Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak, düzenlediğimiz “ Yerel Yönetim Söyleşileri” ile yerel yönetim aktörleri ve akademisyenleri buluşturmayı hedeflemekteyiz.

Kent Konseyleri Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Kent Konseyleri ile ilgili sürecin gelişmesinde çok önemli bir role sahiptir. Teşkilatımız, program süresi boyunca Kent Konseyleri arasında iletişim ve işbirliğinin koordinasyonu; iyi uygulamaların paylaşılması; kadın ve gençlik çalışmaları; mali hizmetlerin yürütülmesi; uluslararası ilişkiler ve danışmanlık gibi birçok alanda kent konseylerine destek olmaktadır.

Kent Konseyleri UCLG-MEWA olarak, Türkiye’de Kent Konseylerinin yerel yönetişim, yerel demokrasi ve katılımcı demokrasinin gelişimine katkı sağlayabilmesi için daha etkin çalışmalarını arzu etmekteyiz. Bu bağlamda, teşkilatımız Türkiye Kent Konseyleri Birliği Derneğinin kurulmasına öncülük etmiştir. Kent Konseyleri arasındaki işbirliğinin ve koordinasyonun geliştirilmesi daha etkin ve verimli çalışmalar için gereklidir.

Kent Konseyleri UCLG-MEWA ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre Kent Konseylerinin mali işlemlerinin yürütme yetkisi UCLG-MEWA’ya verilmiştir. Bu kapsamda, hali hazırda 9 Kent Konseyinin mali işlemleri teşkilatımız tarafından yürütülmektedir. Bunlar: Yalova KK -Nilüfer KK - Çanakkale Diyarbakır KK - Antalya KK - Malatya KK Kocaeli KK - Batman KK - Gölcük KK

Yayınlar

Yayınlar

MEWA Araştırması

MEWA Ortaklık Fırsatları

Teşekkürler