AİLE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A TEMASI OKUL HEYECANIM
Advertisements

Program Geliştirmenin Felsefi Temelleri S.17-27
TAKIM RUHU.
OKULDA VE EVDE DAYANIŞMA
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
İLETİŞİM VE ÇATIŞMA. ÇATIŞMA HER ZAMAN HAYATIMIZDADIR Çocukken hangi oyunu oynayacağımız en büyük sorunumuzdu arkadaşlarımızla… Ailemizle süt içmemek.
SINIF YÖNETİMİ ÇOCUK EĞİTİMİ “ÇOCUĞUN RUHSAL GELİŞİMİ”
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Zekat, Hac ve Kurban ibadeti
BENİM EŞSİZ YUVAM ENTEL İNTEL.
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
IX.BÖLÜM YAŞAM TARZI.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
TÜKETİMDE TUTUMLULUK Tutumluluk; paramızı, zamanımızı, eşyalarımızı, yiyecek ve içeceklerimizi en iyi şekilde kullanmaktır.Gereksiz yere tüketimden kaçınmaktır.
AİLE bilgidagi.com.
EĞİTİMDE OKUL VELİ İŞBİRLİĞİ
Sınıf etkinliklerine katılım ve görev paylaşımı
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ
SEVGI.
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA
AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ
YAREN BOZDAĞ YENİKÖY ORTAOKULU 7-A.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
Yunus Emre:  Yunus Emre (d Sarayköy, Mihalıçcık, Eskişehir - ö. 1321), Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü mutasavvıf ve filozof, Anadolu'da yaşamış.
AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ.
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
İ L E T İ Ş İ M ve E M P A T İ Dr. Mustafa Aydın BAŞAR.
Yardımlaşma ve iş birliği
Hazırlayan: Mustafa KUMCU Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
SAYGI.
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Kelime Türleri.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
AILE SEVGISI Sarıkamış Anadolu İmamhatip Lisesi. Aile ile aramızda kan bağından daha öte bir sevgi bağı kuruludur. Ailelerimizin bizim için yapamayacağı.
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
İSİMLER VE ÇEŞİTLERİ Varlıklara verilişine göre
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
KIRSAL AİLE.
OKULUMUZDA UYGULANMAKTA OLAN DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA AYIN DEĞERİ OLAN İYİLİK VE YARDIMLAŞMA İLE İLGİLİ HAZIRLADIĞIMIZ SUNUMU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİK.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Yardımlaşma & Misafirperverlik
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Din,Ahlak, Değer İlişkisi Ve Eğitimi
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
AİLE NEDİR ? Aile, evlilik ve kan bağına dayanan; anne, baba, çocuklardan oluşan en küçük sosyal gruptur. Toplum, ailelerden oluşur. Bu nedenle, aile.
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
8. SINIF 2. ÜNİTE ZEKÂT VE SADAKA.
Sunum transkripti:

AİLE

Hazırlayanlar Şengül DEMİRELİ (Yunus Emre İ.Ö.O. Türkçe Öğretmeni) Ercan GÖRGEN (Mehmet Akif İ.Ö.O. Sınıf Öğretmeni) Mustafa EROĞLU (Karaorman İ.Ö.O. Sınıf Öğretmeni) Aytekin İŞGEN (Karaorman İ.Ö.O. Türkçe Öğretmeni)

Bu Ünitenin Sonunda; Ailenin ne olduğunu, Ailede demokrasinin nasıl olması gerektiğini, Ailede görev paylaşımının nasıl olacağını, Aile bireyleri arasında iletişimin önemini, Aile bireyinin aile ekonomisine nasıl katkıda bulunabileceğini, Türk aile yapısının temel özelliklerini öğreneceksiniz. Aile kurmaya hazır mısınız? Hazırsanız ileri okunu tıklayınız.

Ünite Başlıkları Aile nedir? Aile içi kurallar nasıl olmalıdır? Ailede görev paylaşımı nasıl olmalıdır? Aile bireyleri arasında iletişimin önemi nedir? Aile bireylerinin aile ekonomisine katkısı nasıl olur? Ekonomik zorluklar aile bireylerini nasıl etkiler? Türk aile yapısının temel özellikleri nelerdir? Aile bağlarını nasıl kuvvetlendirebiliriz? Aile sağlığının toplum üzerindeki etkisi nedir?

Aile Nedir? Aile anne,baba ve onların çocuklarından oluşan en küçük toplumsal kurumdur. Aile evlilik bağı ile kurulur. Aile toplumun çekirdeği ve en önemli birimidir. Toplumlar ailelerin bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

Aile Nedir? Aile kişiyi toplumsal yaşama hazırlayan bir okuldur. Çocuklar ilk ve en önemli bilgilerini aile ortamında alırlar. Doğruluk, dürüstlük, şefkat ve merhamet gibi güzel duygular aile içinde kazanılır. Dinine, devletine, vatanına, milletine ve kutsal değerlerine bağlılık burada benimsenir.

Aile İçi Kurallar Nasıl Olmalıdır? Aileyi kendi içerisinde etkileşimde bulunan bir sistem olarak düşünürsek bu yapıyı oluşturanların bazı kurallara uyması, birtakım rolleri üstlenmesi, bazı görevlerin paylaşılması durumunu getirir

Aile İçi Kurallar Nasıl Olmalıdır? Aile içindeki ilişkiler sevgi, saygı ve yardımlaşma üzerine kurulur. İnsanları yaşama bağlayan sevgidir. Sevgi ve saygı ailenin birlik ve beraberliğini güçlendirir.

Ailede Görev Paylaşımı Nasıl Olmalıdır? ‘Aile ortaklığı bir ticaret ortaklığı gibi değildir’ Çalışan veya çalışmayan kadın ve erkeğin, aile yuvasını yıkmamak ve devamını sağlamak için birbirlerini iyi tanıyarak hareket etmeleri gerekir. Ailede görev paylaşımı hayatın zorluklarını paylaşmak demektir.

Aile Görev Paylaşımı Nasıl Olmalıdır? Aile bireyleri birbirlerine her konuda yardımcı olmalıdırlar. Birbirlerinin sevinç ve üzüntülerini paylaşmalıdırlar. Ev işlerini yardımlaşma ve dayanışma içinde yürütmelidirler. Aile içerindeki sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Atalarımız birlikten kuvvet doğar demişlerdir.

Aile Bireyleri Arasında İletişimin Önemi Nedir? Eğitim ve öğretimiyle meşgul olduğumuz çocuğunuz büyüme çağında ise, onu tanımakla başlamalısınız. Yoksa, tanımadığınız veya anlayamadığınız çocuğunuza öğretmek istediklerinizi öğretemeyecek ve onu arzu ettiğiniz gibi yetiştiremeyeceksiniz

Aile Bireyleri Arasında İletişimin Önemi Nedir? Aile bireylerinin düşüncelerine sayılı olmalıyız. Sorunlarımızın çözümünde kendi görüşümüzün tek doğru olmayacağını düşünmeliyiz. Gerektiğinde özür dilemeyi bir erdem olarak görmeliyiz. Sorunları büyütmemeli aksine çözmeye çalışmalıyız.

Aile Bireylerinin Aile Ekonomisine Katkısı Nasıl Olur? Ailenin ekonomik varlığının güçlendirilmesi için aile bireyleri arasındaki yardımlaşma son derece önemlidir. Aile bireylerinin kendi ölçülerinde ekonomiye katkıda bulunmak için çalışmaları gereklidir. Aile bireylerinin harcamalarına dikkat etmeleri ve tasarrufta bulunmaları gereklidir.

Aile Bireylerinin Aile Ekonomisine Katkısı Nasıl Olur? Öğrenciyse derslerine iyi çalışmalı Ödevlerini zamanında yapmalı Defter, kitap , kalem gibi okul araç ve gereçlerini,giyeceklerini, ev eşyalarını dikkatli kullanmalı. Savurganlıktan kaçınmalı, tutumlu olmalı.

Ekonomik Zorluklar Aile Bireylerini Nasıl Etkiler? Ekonomik zorluklar aile bireyleri arasındaki iletişimi etkiler. Aile bireylerinin eğitiminin aksamasına neden olur. Ailelerin parçalanmasına neden olur. Ekonomik zorluklar aile bireyleri arasındaki saygı ve sevgiyi azaltır. Ekonomik zorluklar aile bireylerinin yetersiz beslenmelerine neden olur.

Türk Aile Yapısının Temel Özellikleri Nelerdir? Türk aile yapısı son derece sağlamdır. Türk aile yapısı dış etkenlere karşı çok dirençlidir. Bu yapı kralların bile giremediği bir kaleye benzetilmiştir. Türk milleti aileye büyük önem vermiş ve aileyi kutsal saymıştır.

Sunumuz burada bitmiştir. ÇIKMAK İÇİN ESC TUŞUNA BASINIZ. AİLE SUNUSUNU TEKRAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ. AİLE SUNUSUNUN ÜNİTE BAŞLIKLARINI İZLEMEK İÇİN ÜNİTE BAŞI DÜĞMESİN TIKLAYINIZ.

Yardım (Sunu Kullanımı) Slaytlarda ilerlemek için düğmesine tıklayınız. Slaytlarda geri gelmek için düğmesine tıklayınız. Ünitenin başına dönmek için düğmesine tıklayınız. Konu hakkında yazılı metin okumak için düğmesine tıklayınız. Butonlarla ilgili yardım için düğmesine tıklayınız. Kaldığınız yerden devam etmek için düğmesine tıklayınız.