Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
SELİMPAŞA AHMET ZİYLAN İLKOKULU PROJE SINIFI 3/A

2 İçerik: Hikâye, masal, anı, şiir, gezi yazısı, kompozisyon vb. Yazı içerikleri, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize uygun olacaktır.

3 Projenin amacı: Her öğrencinin kendi kitabını üretmesidir. Ancak öğrencilerimizden arzu edenler yakın bir arkadaşı veya arkadaş grubuyla çalışarak ortak kitap çıkarabilecektir. Öğretmen, yazı yazma yeteneği sınırlı olan öğrencilerimizin birlikte bir kitap oluşturmasını isteyebilir. Çocuklarımıza kendi emeklerinin bir ürünü olarak, üzerinde kendi fotoğrafı ve yazar olarak kendi isminin bulunacağı en büyük hediye olan kendine ait bir kitabı kazandıracak olan bu proje çocuklarımıza büyük bir öz güven de sağlayacaktır.

4 Uygulama Zaman ve Mekânları:
Türkçe dersleri, rehberlik saatleri, okul yönetiminin uygun gördüğü derslerde, evde veya öğrencilerin boş zamanlarında.

5 Nitelik: Yazı ve şiirlerin niteliği, kalitesi, kısa veya uzunluğu gibi kısıtlamalar yoktur. Her öğrenci yazılarını kendi kapasitesi, bilgi birikimi ve yetenekleri oranında yazacaktır. Aile bireyleri veya başkaları tarafından müdahale edilmeyecektir.

6 Çalışmanın Süresi: Yazılar sınıf öğretmeni tarafından şubat, mart, nisan ve mayıs ayları boyunca öğrencilerden toplanacaktır. Mayıs ayının ikinci yarısında yazılar düzenlenerek basıma hazır hale getirilecek ve okul müdürlüklerine sunulacaktır.

7 Kitapların Basımı: Okul müdürlükleri, öğrencilerimize ait yazı ve şiirlerin en geç haziran ayının ilk haftasında kitap veya kitapçık olarak basılmasını sağlayacaktır. Kitaplardan kaç adet basılacağına okul yönetimleri karar verebilir.

8 Baskı Masrafları: Baskı masrafları maddi durumu iyi olan ailelerden, bunun mümkün olmaması durumunda bulundukları ilçenin kaymakamlıklarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından, belediyelerden, okul aile birliklerinden ya da sponsorlardan karşılanacaktır.

9 İmza Günü: Baskısı yapılan kitaplar, okulların kapandığı hafta okul yönetimince belirlenen gün ve yerde bir imza günü düzenlenerek çocuk yazarlarımız (öğrencilerimiz) tarafından arkadaş ve akrabalarına dağıtılacaktır. İmza günleri kaymakamlıklar tarafından birden fazla okulumuzun katılacağı büyük ve kapsamlı organizasyonlar veya şenlikler biçiminde de gerçekleştirilebilir.

10 «Karanlığa Küfretme, Bir Mum Yak» (Konfuçyüs)
Bu projemizin gerçekleşebilmesi için, siz değerli velilerimin ilgi ve katkısını bekler sevgi ve saygılarımı sunarım. Hüseyin ŞAHİN (Uzm. Sınıf Öğretmeni)

11 YAZMA KONULARI- TEMALAR
Vatan (Yurt) ve Bayrak Sevgisi Millet (Ulus) Sevgisi Doğa Sevgisi Ağaç Sevgisi Anne Sevgisi Aile Sevgisi Öğretmen Sevgisi Hayvan Sevgisi Kardeş Sevgisi Baba Sevgisi

12 YAZMA KONULARI- TEMALAR
Okul Sevgisi Kitap Sevgisi Atatürk Sevgisi Yardımlaşma – Yardımseverlik Dayanışma Barış ve Kardeşlik Tasarruf ve Önemi Yerli Malı Kullanma Hoşgörü Dostluk

13 YAZMA KONULARI- TEMALAR
Dürüstlük Çalışkanlık ve Çalışmanın Önemi Birlik ve Beraberlik Fedakârlık Merak (Uzay, Bilimsel Araştırma) Hayal Kurma Spor ve Sanatın Hayatımızdaki Önemi Demokrasi ve İnsanlara Sağladığı Haklar İnsan Hakları Adaletli Olma

14 YAZMA KONULARI- TEMALAR
Üretim Bilinçli Tüketicilik Vefa Engelli Olmak ve Engellileri Anlamak Kitapların Bize Kazandırdıkları Ailenin Önemi Görev ve Sorumluluklarımız Eğitimin Önemi Yaşlılara Yardım ve Saygı Çevre Kirliliği ve Zararları

15 YAZMA KONULARI- TEMALAR
Çevreyi Koruma Konusundaki Görev ve Sorumluluklarımız Meslekler ve Önemi Trafik Kurallarını Bilme ve Kurallara Uymanın Önemi Yalan Söylemenin Sakıncaları İnsanlarla Alay Etme Misafirseverlik Vb.

16 İlginiz için teşekkür ederim. Hazırlayan: Hüseyin şahin


"İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları