15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
 Yerleştirme Nedir? Yerleştirme bir yararlanıcının Programa katılan başka bir ülkedeki bir İşletme veya Organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Hayatboyu Öğrenme Programı
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
Staj Hareketliliği Nedir?
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler Birimi
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Yüksek Öğrenim Görenler

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ 1- Öğrenim amaçlı değişim 2-Staj / uygulama amaçlı yerleştirme 1- Öğrenim amaçlı değişim 2-Staj / uygulama amaçlı yerleştirme

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Kimler Yararlanabilir? Yararlanıcılar bütün yüksek öğretim kurumlarında öğrenim görenler arasından seçilebilir (Yüksek lisans ve doktora dahil) Öğrenci yerleştirme programı hariç, en az 2. sınıfta olma koşulu aranır Yararlanıcılar bütün yüksek öğretim kurumlarında öğrenim görenler arasından seçilebilir (Yüksek lisans ve doktora dahil) Öğrenci yerleştirme programı hariç, en az 2. sınıfta olma koşulu aranır

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ : Öğrenim amaçlı ay : Aylık Hibe ile Üniversitelerarası Anlaşma Kriterleri 2. sınıf ve üstündeki öğrenciler Öğrenim Anlaşması Transkript Akademik Tanınma (intibak) ay : Aylık Hibe ile Üniversitelerarası Anlaşma Kriterleri 2. sınıf ve üstündeki öğrenciler Öğrenim Anlaşması Transkript Akademik Tanınma (intibak)

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ: Yerleştirme amaçlı “Yerleştirme” bir yararlanıcının başka bir katılımcı ülkede ortak bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir.

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Yerleştirme (Staj): koşullar ay : Ülkelere göre aylık ortalama hibe 488 ile 968 Avro Kriterler(not ortalaması: ÖL ve L da 2.00, YL ve D da 2.50, dil düzeyi vb) Staj Anlaşması Yerleştirme Kontratı Transkript Tanınma ay : Ülkelere göre aylık ortalama hibe 488 ile 968 Avro Kriterler(not ortalaması: ÖL ve L da 2.00, YL ve D da 2.50, dil düzeyi vb) Staj Anlaşması Yerleştirme Kontratı Transkript Tanınma

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ : ÖĞRENİM+ YERLEŞTİRME Yerleştirme misafir olunan kurumun nezareti/idaresi altında olacak Faaliyet dönemleri birbirini takip edecek (boşluk olmayacak) Toplam süre ay arası 1 ay yerleştirme + 2 ay eğitim 1. sınıf öğrenciler faydalanamayacak Yerleştirme misafir olunan kurumun nezareti/idaresi altında olacak Faaliyet dönemleri birbirini takip edecek (boşluk olmayacak) Toplam süre ay arası 1 ay yerleştirme + 2 ay eğitim 1. sınıf öğrenciler faydalanamayacak

15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp SONUÇ döneminde öğrenim, staj veya uygulama amaçlı öğrenci değişim programları güncelleşerek gündemde, Katılımınız eğitiminiz, kültür paylaşımı ve ülkemizin tanıtılması için çok önemli bir fırsattır. TEŞEKKÜRLER döneminde öğrenim, staj veya uygulama amaçlı öğrenci değişim programları güncelleşerek gündemde, Katılımınız eğitiminiz, kültür paylaşımı ve ülkemizin tanıtılması için çok önemli bir fırsattır. TEŞEKKÜRLER