Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Okt. İlyas ÇETİN

2 Farabi Programı Nedir? Türkiye içerisindeki Yükseköğretim Kurumları (üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri) arasında Öğrenci, (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde) Öğretim üyesi değişimi yapmayı amaçlar.

3 Öğrenci Değişimi İki kurum arasında protokol ile gerçekleştirilir.
Kayıtlı öğrenciler katılabilir, Değişim süresi, en az bir en fazla iki yarıyılı kapsar. 1 Eylül- 31 Ağustos arasında gerçekleşir.

4 Başvuru Şartları Ön lisans/lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4 olması, Yüksek lisans/doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması. Ön lisans, (2. sınıflar) Lisans, (2,3,4 sınıflar) Yüksek Lisans Doktora öğrencileri

5 Başvuruların Değerlendirilmesi ve Öğrenci seçimi
Eğitim Dili Türkçe olan Yükseköğretimler için Transkript Not Ortalaması dikkate alınır. Eğitim Dili Yabancı Dilde olan Yükseköğretimler için %50 Yabancı Dil+%50 Transkript Not Ortalaması dikkate alınır. ÖSYM tarafından yapılan merkezi bir yabancı dil sınavı sonuç belgesi istenir.

6 Belgeler Aday Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü
Yönetim Kurulu Kararları Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi Öğrenci Bilgi Formu

7 Öğrenci Değişimi Fakülte/Bölüm Koordinatörleri:
Öğrencilerin kendi yükseköğretim kurumlarında aldıkları veya alacakları dersler nedeniyle ortaya çıkabilecek ders tekrarlarının önlenmesi, Değişim döneminde kendi kurumlarında alacakları derslerle gidecekleri kurumda alacakları derslerin eşleştirilmesi, Öğrencilerin değişim süresince kredi, ders, dönem veya yıl kaybına uğramaması için gerekli tedbirleri alır.

8 Öğrenci Değişimi Kredilerin tamamlanmasında ders tekrarlarının önlenmesi amacıyla, gidilen yükseköğretim kurumunun alt ve üst sınıflarından da dersler seçilebilir, Denklikler,ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından onaylanır. Değişim Programından yararlanan öğrencilerin başarılı oldukları dersler, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarının ders çizelgelerinde (transkript) yazılı olarak belirtilir.

9 Öğrenci Değişimi Öğrenciler, gittikleri yükseköğretim kurumunda almaları gereken derslerden başarısız olmaları durumunda, ilgili dersin tekrarını, öğrenci olarak kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumunda yaparlar. Ders tekrarı, Öğrenim Protokolünde denkliği kabul edilen dersi tekrar etmesi suretiyle yapılır. Gidilen yükseköğretim kurumlarında ders tekrarı yapılamaz ve tek ders sınavına girilemez.

10 Öğrenci bursları; Öğrenim kredisinin bir buçuk katı tutarında burs ödenir. Burs miktarının %70’i aylıklar halinde öğrenciye ödenir. Geri kalan burs miktarı, öğrencinin başarı durumu dikkate alınarak ödenir. Değişim Programına katılan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder.

11 Öğrenci Değişimi Her bir eğitim öğretim kademesinde birer defa Farabi Değişim Programına burslu katılmak mümkündür. Değişim Programı süresince öğrenciler kendi yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırarak öğrenci katkı paylarını ödemeye devam ederler, kayıt dondurma işlemi yapılmaz.

12 ? Sorular & Cevaplar

13 Katılımınızdan Dolayı Teşekkür Ederiz
Uluslararası İlişkiler Ofisi İletişim Bilgileri: Tel:


"FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları