Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
GRUNDTVIG 2 ÖĞRENME ORTAKLIKLARI. Öğrenme Ortaklıkları  Yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞBİRLİĞİ etkinlikleridir.
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Eğitim ve Kültür 1.AVRUPA İŞBİRLİĞİ PROJELERİ A.EĞİTİM KURSLARI
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
GRUNDTVIG Grundtvig Ağları 4.2 Konulu Seminerler YETİŞKİN EĞİTİMİ VE YAŞAM Eğitim ve Kültür Socrates/ Grundtvig.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Eğitim Grundtvig Kimdir? *Danimarkalı yazar, düşünür, şair ve öğretmen ( ). *Bireylerin aydınlanması taraftarı *Çalışma.
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
“ Genç Düşün, Değişimi Yarat”. Biz Kimiz? e-gençlik Derneği, internet sayfası ve bölge temsilcilikleri yoluyla farklı yerlerdeki.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ VE EĞİTİM POLİTİKASI
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
UZAKTAN EĞİTİM DERS SORUMLUSU : Yrd.Doç. Dr. Yasemin USLUEL KONU : AB’ de Yürütülen Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan eTwinning Projesinin.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa Birliği Eğitim Programları
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Sunum transkripti:

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)

SOCRATES COMENIUS

NEDİR? Ülkeler arası işbirliği EĞİTİMDE Kalitenin artırılması; COMENIUS (Okul Eğitimi) NEDİR? Ülkeler arası işbirliği Kalitenin artırılması; EĞİTİMDE Avrupa boyutunun güçlendirilmesi; Dil öğreniminin teşvik edilmesi; Kültürler arası diyalog kurulması.

1.3 Okul Gelişim Projeleri Comenius (Okul Eğitimi) Comenius 1 Okul Ortaklıkları Comenius 2 Eğitim Personelinin Eğitimi Comenius 3 Ağlar 1.1 Okul Projeleri 1.2 Dil Projeleri 1.3 Okul Gelişim Projeleri

COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI KİM? ÖRGÜN EĞİTİM KURUMLARI

NEDEN? COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YABANCI DİL BECERİLERİ GELİŞTİRMEK EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ FARKLI KÜLTÜR & DÜŞÜNCE YAPILARINI TANIMAK YENİ YÖNETİM ANLAYIŞLARI & ÖĞRETİM METOTLARI GELİŞTİRMEK ve PAYLAŞMAK FARKLI EĞİTİM SİSTEMLERİ & METOTLARI ÖĞRENMEK KİŞİSEL BECERİLERİ GELİŞTİRMEK MOTİVASYONU ARTIRMAK

Destek süresi: 1-3 yıl PROJE TÜRLERİ 1.1 OKUL PROJELERİ COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI PROJE TÜRLERİ 1.1 OKUL PROJELERİ Öğrenci merkezli Çok katılımlı ortaklıklar (en az 3 ülke / en az 1 AB üyesi) Müfredatla birleşim Farklı müfredat programları ile uyumluluk Destek süresi: 1-3 yıl

COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI 1.1 Okul Projesi (örnek)

YEŞİL OKUL PROJESİ Proje Ortakları BELÇİKA ESTONYA İTALYA MALTA ROMANYA İSPANYA                                  Süre: 2001-2004

Okulun tanınmasını sağlamak Projenin Amaçları Farklı kültürler tanımak Bilgi ve iletişim teknolojisi Çevremiz ve doğa hakkında bilgi edinmek Takım çalışması ve işbirliği yapmayı öğrenmek Okulun tanınmasını sağlamak Öğrenme materyalleri geliştirmek ve paylaşmak

(sadece 2 ülke / en az 1 AB üyesi) Yabancı dil ağırlıklı COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI PROJE TÜRLERİ 1.2 DİL PROJELERİ Öğrenci merkezli İki ülke ortaklığı (sadece 2 ülke / en az 1 AB üyesi) Yabancı dil ağırlıklı Müfredatla birleşim Farklı müfredat programları Destek süresi: 1 yıl

COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI 1.2 Dil Projesi (örnek)

BELPOL Proje Ortakları BELÇİKA POLONYA Süre: 2002-2003

Projenin Amaçları Bilgi ve iletişim teknolojisi Farklı kültürler tanımak Projenin Amaçları Bilgi ve iletişim teknolojisi Kendi ülkelerinin tanıtımı (turist rehberi hazırlamak) Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek

1.3 OKUL GELİŞİM PROJELERİ COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI PROJE TÜRLERİ 1.3 OKUL GELİŞİM PROJELERİ Okul merkezli Çok katılımlı ortaklıklar (en az 3 ülke / en az 1 AB üyesi) Süre: 1-3 yıl arası destek

COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI 1.3 Okul Gelişim Projesi (örnek)

Öğrenmede Yeni Yaklaşımlar Proje Ortakları AVUSTURYA DANİMARKA NORVEÇ Süre: 2002-2005

Projenin Amaçları Bilgi ve iletişim teknolojisi Farklı kültürler tanımak Bilgi ve iletişim teknolojisi Öğrencilerin bağımsız araştırma yapmasını ve kendi kendine öğrenmesini sağlamak

NASIL? Koordinatör Ortak COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI Projenin konusunu, Projenin detaylarını belirlemek (görev alacak personel ve öğrenciler, bütçelendirme, yöntemler ve okula faydaları...) amacını, detaylarını belirlemek (görev alacak personel ve öğrenciler, bütçelendirme, yöntemler ve okula faydaları...)

NASIL? Ortak bulmak COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI Kişisel bağlantılar İnternet http://partbase.programkontoret.se/ http://www.isoc.siu.no/isocii.nsf/projects http://comenius.eun.org/eun.org2/eun/index_comenius.cfm Proje Hazırlık Seminerleri

NASIL? Başvuru formu doldurmak COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI NASIL? Başvuru formu doldurmak www.ulusalajans.gov.tr veya www.ua.gov.tr EKSİKSİZ ve DOĞRU Önemli noktalar: A – B ve C bölümleri Koordinatör okul D ve E bölümleri Tüm okullar (bireysel)

KOORDİNATÖR OKUL A ve B bölümleri C bölümü COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI KOORDİNATÖR OKUL A ve B bölümleri A : Proje bilgileri B : Koordinatör ve ortak okulların bilgileri C bölümü C: Projenin içeriği ve faaliyetlerin planlanması

TÜM OKULLAR (bireysel) COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI TÜM OKULLAR (bireysel) D bölümü D:Comenius planı E bölümü E1: Standart bütçe E2: Değişken bütçe

E1 bölümü COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI STANDART BÜTÇE KOORDİNATÖR OKUL: 2000 € (yıllık) ORTAK OKUL: 1500 € (yıllık)

1.3 okul gelişim projeleri COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI E2 bölümü DEĞİŞKEN BÜTÇE 1.1 okul projeleri & 1.3 okul gelişim projeleri 4-6 öğretmen 2-4 öğrenci Maks. 1 hafta 1.2 dil projeleri Min. 10 öğrenci / Min. 14 gün (5 öğrenciye 1 öğretmen)

NASIL? Başvuru yapmak COMENIUS 1 OKUL ORTAKLIKLARI Başvuru formunu zamanında Ulusal Ajans’a ulaştırmak (1 MART 2005)