GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Resimlerle Abdest ve Namaz
Advertisements

ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
BİLGİSAYAR DERSİ MUHAMMED SAİT
RAMAZAN AYI VE ORUÇ İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilmektedir? İmsak, İftar, Sahur, Mukabele, Teravih namazı ve Fitre kavramlarının anlamlarını.
NAMAZIN İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ FARZLAR
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
NAMAZ ORHAN AVCI.
Namazın Vacipleri.
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
İBADET - TEMİZLİK İLİŞKİSİ
OTUZİKİ FARZ Mustafa Teke.
ABDEST.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
NAFİLE NAMAZLAR NELERDİR?
Din Görevlisi:.
İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite Sunusu
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü PEMBE SELEK
Namaz İbadeti İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite
NAMAZ Görmedin mi? göklerde ve yerde bulunan herşey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların bir çoğu Allah´a hakikaten secde ediyorlar.
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
TOPLUMSAL DAYANIŞMA İBADETİ OLARAK SADAKA
Hac İbadeti Hac Nedir? Hac Niçin Yapılır? Hac Kimlere Farzdır?
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Namazın Şartları.
Namaz İbadeti.
NAMAZIN VACİPLERİ Namazın farzlarının dışında da uyulması gereken kuralları vardır. Bunlara namazın vacipleri adı verilir. Vacip gerekli, lazım olan anlamlarına.
Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Kavramlar
Cemaatle Namaz ..
. . ..
Nafile namazlar 1. Teheccüd Namazı (Gece Namazı) 2. İşrak Namazı 3
4. İbadetlere Devamlılığı
- Vefat eden Müslümanın ardından kılınan namazdır.
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
FARZ VE NAFİLE NAMAZLAR
Namazın Farzları . ..
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
. . ..
. . ..
. . ..
. . ..
Cenaze Namazı .
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
İSLÂM DİNİ’NDE BAŞLICA İBADETLER
NAMAZ TEST SORULARI.
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Bugün neler öğreneceğiz?
L İ DER E Ğİ T İ M KÜLTÜR VE SANAT GENÇLİK KULÜBÜ DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN B İ LG İ YARIŞMASINA HOŞ GELD İ N İ Z.
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar
NAMAZ ÇEŞİTLERİ FARZ,VACİP,NAFİLE.
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
Ramazan ve Teravih Din Görevlisi:.
İBADET VE NAMAZIN MANASI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ ÖRETMENİ
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT
NAMAZ NAMAZ NEDİR? Namaz dinin direği, ibadetlerin en üstünüdür. Yüce Allah'a karşı en önemli ibadet görevimiz günde beş defa kıldığımız namazlarımızdır.
MELEK-CİN-ŞEYTAN/RAMAZAN-ORUÇ DENEME SINAVI SORULARI
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
BEŞ VAKİT NAMAZ NAMAZ NASIL KILINIR.
ABDEST. Neler Öğreneceğiz? Abdest nedir? Abdest nedir? Abdestin farzları nelerdir? Abdestin farzları nelerdir? Abdest nasıl alınır? Abdest nasıl alınır?
Ünitemizden Öğrendiklerimiz
ÖĞLE NAMAZI.
SABAH NAMAZI ( 4 REK’AT) 2 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Euzu Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku Fatiha.
Sunum transkripti:

GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ) Abdestin alınışı Beş vakit namazın kılınışı Namazın Rekatları Namaz Vakitleri Şeması Konuyla ilgili ayetler Bir Fıkra Konuyla ilgili hadisler Sorular

Abdestin alınışı

Beş vakit namazın kılınışı

Namazın rekatları 6C

6A

Konuyla ilgili ayetler Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar. Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin. Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.  De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir.

Bir fıkra Namaz.. Biri, İmam Azam Ebu Hanife’ye gelerek; Ya imam ben namazlarımı huşu içerisinde kılamıyorum namazda iken aklım develerim de otlatmakta , oysa siz benden daha zenginsiniz peki siz ibadet zevkine nasıl erişiyorsunuz ibadetlerinizi huşu içinde nasıl yapıyorsunuz? diye sormuş. İmamı azam Hz. Ebu Hanife şu cevabı vermiş: Ben develeri kalbime bağlamam ki ahıra bağlarım.

Konuyla ilgili hadisler - "Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?" - "Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder" "Beş vakit namazın benzeri, sizden birinizin kapısı önünden akıp giden ve her gün içinde beş defa yıkandığı bol sulu bir ırmak gibidir.“ - Hangi ameller daha faziletlidir? diye sordum. - "Vaktinde kılınan namaz" buyurdu.

Konuyla ilgili hadisler "Büyük günahlardan kaçınıldığı müddetçe, beş vakit namaz ile iki cuma, aralarında işlenen küçük günahlara keffârettir.“ "İki serinlik namazını, sabah ve ikindiyi kılan kimse cennete girer.“ "İkindi namazını terkeden kimsenin işlediği amelleri boşa gider.“ "Bir kimse evinde güzelce temizlenir, sonra Allah'ın farzlarından bir farzı yerine getirmek için Allah'ın evlerinden birine giderse, attığı adımlardan her biri bir günahı silip yok eder; diğer adımı da onu bir derece yükseltir."

Sorular Aşağıdakilerden hangisi günlük namazlardan biri değildir? a) Sabah namazı b) Öğle namazı c) Akşam namazı d) Cuma namazı

Aşağıdakilerden hangisi sabah namazıyla ilgili yanlış bir bilgidir? a) 4 rekattir. İki rekatı sünnet, iki rekatı farzdır b) Önce sünneti, sonra farzı kılınır c) Sünneti ve farzının kılınışı aynıdır. Sadece niyetleri farklıdır d) İmsak vaktinden önce kılınır.

Aşağıdakilerden hangisi öğle namazıyla ilgili yanlış bir bilgidir? a) 10 rekattır b) İlk dört rekatı ilk sünnettir c) Son sünneti sabah namazının sünneti gibi kılınır d) Son iki rekatı farzdır

Aşağıdakilerden hangisi ikindi namazıyla ilgili yanlış bir bilgidir? a) 8 rekattir. İlk dört rekatı sünnet, ikinci dört rekatı farzdır b) Sünnetinde ilk oturuşta tahiyyattan sonra Salli ve Barik okunur c) Sünnetinde üçüncü rekatta fatihadan önce Sübhaneke okunur d) Sünnetinin kılınışı öğle namazının sünnetiyle aynıdır

Aşağıdakilerden hangisi akşam namazıyla ilgili yanlış bir bilgidir? a) 5 rekattır b) İlk üç rekatı farz , iki rekatı sünnettir c) Önce farzı kılınan tek namazdır d) Farzının kılınışı vitir namazıyla aynıdır

3 rekattır. Vacip bir namazdır. Yatsı namazından sonra kılınır. Yukarıda özellikleri verilen namaz aşağıdakilerde hangisidir? a) Teravih b) Sabah c) Akşam d) Vitir

Sitemize de bekleriz… www.dinibil.com