EXCEL 2003 Ders 1.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgilerimi sunuyorum
Advertisements

Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Formüllerle Çalışma. ÖRNEK ALIŞTIRMA 14 ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ.
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
EXCEL-2.
Ofis Yazılımları- Hesap Tablosu Programları
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
ÜNİTE Microsoft Excel 2010 BDEM 105 – Bilgisayar Uygulamaları I 6
Microsoft Excel 2010 Formül Kullanımı ve Grafikler
11 1.
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
BDEM105 Ünite 5: Word
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Formül Hazırlama ve Kullanma
Microsoft Excel bir tablolama programıdır. Çalıştırmak için
1. Formül Kullanma Kuralları
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
Excel Nedir? Arkadaşlar Excel Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır.  Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
EXCEL 2003 Ders 3,4,5,6. HESAPLAMALAR Fonksiyon Düğmesi Bu düğmeye tıkladığımızda karşımıza 5 tane seçenek çıkmaktadır. Bunlar; 1. Sum(Topla)= Belirtilen.
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
EXCEL 2003 Ders 2.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Bilgisayar II
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Microsoft EXCEL (1).
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010 – Kısım2.
Microsoft Office Access
Fonksiyonlar ile Çalışmak
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
EXCEL.
Microsoft EXCEL (1).
WORD WORD UYGULAMA.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
1 / 35 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – KELİME İŞLEMCİ- III Ünite 3 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Dersin Amacı Bu dersin amacı, o İşlem tabloları, o Başlıca işlem tabloları, o Microsoft Excel 2010’da dosya işlemleri, o Microsoft Excel 2010’da bilgi.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -1) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları Microsoft Excel Tanıtımı
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Temel Excel Eğitim İçerikleri
İŞLEM TABLOLARI (Bölüm 1)
powerPoint nedir
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
PİVOT TABLOLAR (Özet Tablolar)
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Excel (Hesap Çizelgesi) Programı
Sunum transkripti:

EXCEL 2003 Ders 1

Excel; bir hesap tablosu ve grafik programıdır. Genellikle matematiksel işlemler, tablo ve grafik çizimleri için kullanılır. Microsoft Office programını bilgisayarımıza kurduğumuzda Excel programı da sistemimize yüklenir.

Excel programında üzerinde çalıştığımız dosyalara çalışma kitabı denir. Bir çalışma kitabının içinde tablolarımızı oluşturduğumuz ve hesaplamalarımızı yaptığımız çalışma sayfaları bulunur. Çalışma sayfası üzerindeki her bir kutucuğa hücre adı verilir. Çalışma sayfası içine yazacağımız her türlü bilgiyi hücrelere yazarız.

Excel Elektronik Tablolama Uygulamasının Genel Kavramları Sütun (Dikey) Satır (Yatay) Hücre (Sütun ve Satırların birleşerek oluşturduğu kutu)

1- Formül çubuğu: Yapacağımız hesaplama için kullanacağımız formülü yazdığımız yer. Örneğin; =3+5 bir 3 ve 5 sayılarını toplamamızı sağlayan formüldür. NOT: Formül yazarken “=“ işareti unutulmamalıdır. 2- Sütunlar: A, B, C, ….., numaralandırılmıştır. 3- Satırlar: 1, 2, 3,… şeklinde numaralandırılmıştır.

4- Etkin Hücre: Üzerine tıkladığımız, seçtiğimiz hücre 4- Etkin Hücre: Üzerine tıkladığımız, seçtiğimiz hücre. 5- Çalışma alanı: Sayfa üzerinde hücrlerin bulunduğu yer. 6- Çalışma Sayfası Sekmeleri: Sayfalar arasında geçiş yapmamızı sağlar.

Excel programını çalıştırmak için aşağıdaki adımlar takip edilir.

y BAŞLIK ÇUBUĞU MENÜ ÇUBUĞU FORMÜL ÇUBUĞU A1 A2 SÜTUN HÜCRE J9 SATIR STANDART ARAÇ ÇUBUĞU BİÇİMLENDİRME ARAÇ ÇUBUĞU FORMÜL ÇUBUĞU A1 A2 SÜTUN HÜCRE J9 SATIR GÖREV BÖLMESİ ÇALIŞMA SAYFALARI

Hücreye Veri Girmek 1- Hücreye çift tıkla, 2- Hücre aktifken klavyeden veri gir, 3- Hücre seçiliyken “Fx” bölümüne veri gir.

Verileri Biçimlendirmek Girilen verilerin yazı stilini, fontunu, rengini “biçimlendirme araç çubuğundan” değiştirebiliriz. Excel’de hücre içinde alta geçmek için Alt+Enter tuşlarına basılır.

Hücreleri Birleştirmek Excel’de istersek hücreleri birleştirebiliriz. Bunu yapmak için; Öncelikle birleştirmek istediğimiz hücreleri seçiyoruz, Daha sonra “Biçimlendirme Araç Çubuğunda” bulunan “Merge And Center( )” düğmesine basıyoruz.

Hücre Aralıklarını Ayarlama Çalışma kitabında bulunan hücrelerin satır ve sütun aralıklarını istediğimiz gibi ayarlayabiliriz. Menü Çubuğunda bulunan Format sekmesinden Row ve Column seçeneklerini kullanarak ayarlayabiliriz. Column= Sütun Row= Satır

Devam... İkinci Yol; Satırların veya sütunların kesiştiği çizgileri sürükleyerek aralıkları değiştirebiliriz.

Hyperlink(Köprü) Herhangi bir hücredeki verimize köprü özelliği vermek istiyorsak; 1- Köprü özelliği vermek istediğimiz veriyi seçiyoruz, 2- Sağ tuş, Hyperlink yolu izlenir, 3- Gelen menüden “Place in This Document” seçeneği seçilir.

Devam... Burada istersek bulunduğumuz çalışma kitabına, istersek mail adresine, istersek excel dışındaki herhangi bir şeye link verebiliriz.

HESAPLAMALAR Fonksiyon Düğmesi Bu düğmeye tıkladığımızda karşımıza 5 tane seçenek çıkmaktadır. Bunlar; 1. Sum(Topla)= Belirtilen hücrelerdeki sayıların toplamını verir. 2. Average(Ortalama)= Belirtilen hücrelerdeki sayıların ortalamasını bulur.

Devam... 3. Count(Say)= Belirtilen hücrelerdeki sayıların ortalamasını bulur. 4. Max(Maksimum)= Belirtilen hücrelerdeki en büyük değeri bulur. 5. Min(Minimum)= Belirtilen hücrelerdeki en küçük değeri bulur.

Uygulama 1 Bir hücreye girilen veriyi otomatik olarak diğer hücrelere yazdırdırmak için(Örneğin; A1 hücresinde yazılı olan “1” sayısını A20 hücresine kadar hep ayni sayıyı otomatik yerleştirmek için); önce hücre içerisine seçtiğimiz verimizi giriyoruz. Daha sonra hücrenin sağ alt köşesinden tutup istediğimiz yere kadar sürükleyip bırakıyoruz.

Uygulama 2 Hücrelere girilen sayıları otomatik olarak çoğaltmak için(Örneğin; A1 hücresinde yazılı olan “1” sayısını A20 hücresine kadar otomatik yerleştirmek için,1,2,3...); önce ilk iki hücrenin içerisine ilk iki verimizi giriyoruz. Daha sonra iki hücreyi seçip alttaki hücrenin sağ alt köşesinden tutup istediğimiz yere kadar sürükleyip bırakıyoruz.