Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan."— Sunum transkripti:

1 Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan

2 MS EXCEL (B2:B7) hücre isimleri arasında iki nokta kullanılması aradaki tüm hücrelerin dahil edildiği anlamı taşır. (B2;B7) hücre isimleri arasında noktalı virgül sadece o hücreleri ifade etmek için kullanılır.

3 Doldurma Kulbu Doldurma Kulbu; Hücrenin sağ altında yer alan doldurma kulbu aracılığı ile Tekrar eden sistematik veriler ( Örn: 10-20-30) ve formüller diğer hücrelere Eklenebilir. Fare ile sürükleme yapılabileceği gibi; çift tıklama özelliği de Kullanılabilir.

4 MS EXCEL Excel’de hücrelere Gözden Geçir Sekmesi altından açıklama eklenebilir. Açıklama eklenen hücrelerin sağ üst köşesinde kırmızı işaretçi belirir.

5 MS EXCEL Bir hücredeki formülde hata varsa hücrenin sol üst köşesinde yeşil bir üçgen belirir. Hücrenin üzerine geldiğinizde hata izleme aracı işaretçisi belirir.

6 MS EXCEL İki hücre arasındaki yüzdelik artışı hesaplarken: Son değer – ilk değer / ilk değer şeklindedir ÖRN: =(B3-B1)/B1 Sonucun görüntüleneceği hücre sayı düzenlerinden % olarak düzenlenir.

7 MS EXCEL Bir formül diğer hücrelere doğru kaydırılırken, bir veri sabit kabul edilecekse o hücrenin adı $ işareti ile işaretlenir ÖRN: $D $1 Bu işaretleri koymanın kısa yolu imleci formül çubuğunda hücre adının içine koyup F4 fonksiyon tuşuna basmaktır.

8 Statü Çubuğu Çalışma Sayfasının altında yer alan statü çubuğunda; formül yazmadan toplam, ortalama, en büyük değer gibi sonuçların önizlemedini görebiliriz. Excel belirlenen değerleri statü çubuğunda gösterir

9 HIZLI ÇÖZÜMLEME Excel programında bir veri grubu seçilğinde sağ altında hızlı çözümleme ikonu belirir. Bu ikon aracılığı ile hızlı biçimlendirme; Grafikler; Toplamlar, Tablolar ve mini grafikler hızlı bir biçimde uygulanabilir.

10 Koşullu Biçimlendirme Koşullu Biçimlendirme Özelliği Sayesinde satır ve sütunlara; kurallara ve formüllere dayalı biçimler uygulanaileceği gibi, hazır biçimlendirme özellikleri de kullanılabilir.

11 GRAFİK-MİNİ GRAFİK Bir tablo veya veri grubu seçilerek ekle menüsünden hızlıca grafik – mini grafik ve pivot tablo eklenebilir. Mini grafik seçili sütun ya da satırın sonuna eklenen ve o aralığın değişimini gösteren bir grafik biçimidir.


"Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları