MUHASEBE Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri
Advertisements

SentezDELUX OTEL Yönetim Sistemi
DİKKAT!!! Yılbaşı devir işlemine başlamadan önce bu işlemleri kesinlikle yapmalısınız.
Front Office Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax:
RMOS DEVREMÜLK DEVRE TATİL OTOMASYONU
DEM MUHASEBE PROGRAMI EĞİTİM SUNUMU
RMOS ORDERTAKER Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax:
Satış Noktası Yönetimi
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Tanışma ABYSIS Sistemleri
Restaurant Yönetim Sistemi
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
M İ RONM İ RON İ HALE BAZLI LOJ İ ST İ K YAZILIMI Yazılım Kapsamındaki Süreçler.
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL.
Kod alanları bilinmiyorsa CTRL+L tuşlarına basılarak yardım alınabilir.
Finans & Muhasebe Sunumu
1TÇ:Ticaret Yönetimi + Genel Muhasebe
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL.
KISITLAMALAR (Constraints)
E-DEFTER
Muhasebe Ödeme Girişi. Rezervasyon ön ödemelerini girmek için Account menüsünün altında Reservation Prepayment List tıklanır.
HESAPLARIN SAYIŞTAYA VERİLMESİ
Seyfettin Gündoğan Yazılım Şube Müdürü
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MUHASEBE I DERSİNİN KAPSAMI
Microsoft Office Access
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
Muhasebede Kullanılan
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
GENEL MUHASEBE Prof. Dr. A.Vecdi CAN.
BİLGİSAYARLI MUHASEBE
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
HAZIR DEĞERLER ile MENKUL KIYMETLER ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
İLK İNCELEME Açıklamaya ONAY verilmezse işleme devam edilemez!!!
VARLIKLARKAYNAKLAR Aktif Toplamı Pasif Toplamı BİLANÇO.
TİCARİ MAL HAREKETLERİ ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
Örnek Uygulama.
Sigorta Denetleme Kurulu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
MUHASEBE I DERSİNİN KAPSAMI
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
BANKA MUHASEBESİ Muhasebe Fişleri ve Defterler
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çerçevesinde MUHASEBE OTOMASYONU
HESAPLAR.
KDV Katma değer vergisi, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. İşletmeler de müşterileri.
MUHASEBE SÜRECİ.
Sunum transkripti:

MUHASEBE Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731- 2277708 Fax: 0-242-2278733 http://www.rmosyazilim.com

İstediğimiz kadar kırılım yapılabilme özelliği… Hesapların MS Excel’den Transfer edilebilmesi Programın her bölümünde raporları Word ve Excel’e gönderebilmek için bu butonlardan faydalanılır. İstediğimiz kadar kırılım yapılabilme özelliği…

Bu ekrandan çıkmadan seçilen hesap hareketleri görüntülenebilir Seçilen hesaptaki tüm hareketleri aylara göre gösterir. Önceden girilmiş olan bir fiş diğer bir tarihe kopyalanabilir Girilmiş olan bir fişin numarası değiştirilebilir. Girilmiş olan bir fişin tarihi değiştirilebilir. Fiş girerken hesapları bulmak için kullanılır. Seçili hesabın üzerindeki çek-senet hareketlerini gösterir Sistemden otomatik olarak Kur Farkı Mahsubu Kesilebilir Fiş işlemi bittikten sonra yeni fiş almamızı sağlar. Girişmiş olan bir fişi iptal etmek için kullanılır Girilen mahsuplara şirket kodu vererek şirket içinde farklı şubelere ait fişler girilebilir ve bunlara ait raporlar alınabilir. Bu bölümde girilmiş olan tarihe ait fişler listelenir. Böylelikle istenilen tarihli fişi aramak ve üzeririnde düzenleme yapmak kolaylaşır.

Bu raporda girilen fişlerde hata olup olmadığı kontrol edilir Bu raporda girilen fişlerde hata olup olmadığı kontrol edilir. Program aşağıdaki örnekte olduğu gibi hatalı fişte kullanıcıyı “Hatalı…” diye uyarır.

Ayrıca mizan seçtiğimiz iki hesap arası da alınabilir. Mizan Ana Hesaplar, Muavin Hesaplar ve yardımcı hesaplar şeklinde çekilebilir. Ayrıca mizan seçtiğimiz iki hesap arası da alınabilir. Bu seçmeli alanda da mizanımızda çıkmasını istediğimiz bilgileri tıklayabilir

Dövizli mizanda dövizli şekilde girmiş olduğumuz hesaplar hem kendi dövizinde hem yerel para birimi ile görüntülenir.

Ayrıca carilere ait mutabakat mektubu da bu bölümden alınabilir. Herhangi bir tarihteki hereket seçilerek bununla ilgili fişe direk geçiş sağlanır. Ayrıca carilere ait mutabakat mektubu da bu bölümden alınabilir. Seçilmiş olan hesapların tarihlere göre tüm hareketlerini verir. Eğer Dövizli çıksın seçili ise hesaplar hem TL hem dövizli görüntülenir.

Yardımcı Defter iki tarih arası ve iki hesap arası çekilebilir. Tablodaki hesap hanesinde ister hesap numaraları ister hesap adları görüntülenebilir. Yardımcı Defter TL bazında çekilebildiği gibi Döviz bazında çekilebilir.

Yevmiye Defteri çekilmeden önce fişlerde sıralama yapılabilir. Yevmiye Defteri iki tarih arası veya iki fiş numarası arasında çekilebilir. Yukarıdaki seçeneklerde defter çekilirken islenilen format ayarlanabilir. Yevmiye Defteri çekilmeden önce fişlerde sıralama yapılabilir. Yevmiye Defteri yazdırılırken yukarıdaki ayrıntıların çıkıp çıkmayacağı belirtilir

Defter-i Kebir iki tarih arası ve iki hesap arası çekilebilir Defter çekilirken hangi bilgilerin çıkıp çıkmayacağı belirtilir

Standart Gelir Tablosu alınabileceği gibi işletmeye özel gelir tabloları da dizayn edilebilir

Bilanço çekilirken kapanış mahsubunu dahil etmeden bilanço çekebiliriz Bilanço çekilirken istersek hareket görmeyen hesapları görüntülemeyebiliriz. Bilanço çekilirken kapanış mahsubunu dahil etmeden bilanço çekebiliriz

Konsolide mizan muhasebe hareketleri girilmiş olan birden fazla şirketi tek bir mizanda birleştirerek gösterir.

İstenilen Satıcı veya Alıcılara ait BA-BS Mutabakatları da sistem üzerinden yapılabilir. BA-BS Formları iki tarih arası satıcı veya alıcı hareketlerini alt limite göre listeler.

RMOS MUHASEBE Önburo programı ile entegre Çalıştığı için Önburoda oluşan gelirleri transfer ederek otomatik mahsubu kesebiliriz.

Mahsup transferi iki tarih arası belirlemiş olduğumuz muhasebe fişlerini başka bir muhasebe şirketine transfer etmemizi sağlar. Böylelikle zamandan tasarruf sağlanır.

Hesap transferi bir hesaba işlenmiş olan fişi yada tüm fişleri başka bir hesaba transfer etmek için kullanılan bölümdür.

Sistemden yılsonu kapanış mahsubu otomatik olarak oluşturulur. Eğer istersek Kapanış mahsubu oluştururken bir sonraki yola açılış mahsubu da oluşturabiliriz.

Eğer girilecek olan kayıt muhasebeleştirilecekse “Muhasebeleştir” seçeneği tıklanarak otomatik olarak muhasebeleştirilmesi yapılabilir. Çek ve Senet harekeleri sisteme yukarıdaki örnekte olduğu gibi girilir. Eğer muhasebeleştirme seçili olarak kayıt edilen bir çekin mahsubu kesilmiş bir biçimde bu listede görüntülenir.

Eğer sisteme girilmiş olan çek üzerinde bir işlem olmuşsa “update” bölümünden güncellemesi yapılır.

Yaşlandırma Satıcı veya Alıcıların çeşitli vade tiplerine göre… belirtilen tarihten itibaren eşit dilimler halinde geçmiş ve gelecek vadeleri liste şeklinde gösterir.

istenilen Döviz tipine göre… Dövizli Yaşlandırma Satıcı veya Alıcıların çeşitli vade tiplerine göre… belirtilen tarihten itibaren eşit dilimler halinde geçmiş ve gelecek vadeleri liste şeklinde gösterir.

Bir carinin tüm alacak ve borç hareketlerini vadeleri ile görmemizi sağlar.