Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİKKAT!!! Yılbaşı devir işlemine başlamadan önce bu işlemleri kesinlikle yapmalısınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİKKAT!!! Yılbaşı devir işlemine başlamadan önce bu işlemleri kesinlikle yapmalısınız."— Sunum transkripti:

1 DİKKAT!!! Yılbaşı devir işlemine başlamadan önce bu işlemleri kesinlikle yapmalısınız.

2 1.Yedek Alma  Hiçbir işlem yapmadan önce kullanmış olduğunuz Şirketin datalarının yedeğini almanız gerekmektedir.Bu işlemi yapmazsanız eğer ileride herhangi bir sorunla karşılaştığınızda soruna müdahale şansımız olmayacaktır.

3 2.Santral İnterface ve POS bilgisayarlarının kapatılması.  Yılbaşı devrini yapmadan önce yapmanız gereken önemli işlemlerden biriside Santral Interface ve POS bilgisayarlarının kapatılmasıdır. Devir esnasında bu cihazların çalışmıyor olması gerekmektedir.Devir bittikten sonra tekrar çalışır hale getirebilirsiniz.

4 3.Posting İşlemi  31 Aralık 2009 gecesi sadece Posting işlemi yapmalısınız. Kesinlikle kasayı ertesi güne devretmemelisiniz.

5 4.1 Ocak 2010 kur girişi  Öncelikle 2009 şirketinde Bakım menüsünden “Yıllık takvim oluşturma” seçeneğinden 2010 takvimini açın.Daha sonra;  1 Ocak 2010 gününe döviz kurlarını girmelisiniz.Kuru 31’inden devir yapabilirsiniz.

6 Bu 3 işlemi yaptıktan sonra  Artık 2010 yılı devir işlemine başlayabilirsiniz.Sonraki slaytlarda yapmanız gereken işlemler size anlatılacaktır.

7  Önbüro şirketinize girdikten sonra yukarıdaki gibi şirket açma seçeneğini seçiyorsunuz.

8  Karşınıza gelen pencereden “Yeni” seçeneğini seçiyorsunuz.

9  Yeni şirketinizi tanımladıktan sonra “Kaydet” butonuna basmalısınız.Kaydet dedikten sonra karşımıza gelecek olan pencereyi “Evet” diyerek kapatıyoruz.

10  Yeni şirketinizi açtıktan sonra karşınıza gelecek olan “Bu şirketin şablonu uygulansın mı?” seçeneğine evet diyoruz.

11  Karşınıza gelecek olan bu ekranda yazılı alanların “City Ledger” ve “Guest Refund(Depozit)” olduğundan emin olmalısınız.

12  Datalarınız aktarılmaya başlandı.Bu işlem çok sürmeyecektir.Bu işlem bittikten sonra programdan çıkıp tekrar girmelisiniz.Programa tekrar girdiğinizde karşınız bir sonraki slayttaki görüntü gelecektir.

13  Karşımıza gelen bu seçenekte “Evet” seçeneğini seçiyoruz.

14  “Evet” seçeneğini seçtikten sonra karşınıza şuan gördüğünüz ekran gelecektir.Burada ki alan "Front Cash” olmalıdır.Eğer o alan front cash ise “OK” butonuna tıklıyoruz.

15  Ve Front Cash’leriniz aktarılmaya başlıyor.Bu işlem birkaç dakika sürebilir.

16  Aktarım bittikten sonra size devrin bittiğini söyleyen bir uyarıyla karşılaşacaksınız.Tamam diyerek bu uyarıyı kapatıyoruz.

17  Son olarak karşımıza gelen bu pencere de “Tamam” butonuna tıkladığımızda program kapanacaktır.Programa tekrar girdiğinizde yeni şirketinizle çalışmaya başlayabilirsiniz.Stok ve Cost devirleri için sonraki slaylatları takip ediniz.

18 Stok ve Cost Devirleri İçin Yapılacaklar!!!  2009 Şirketini kullanmaya devam edenler için; Sadece 2010 takvim yılının oluşturulması gereklidir.Normal ay sonu işlemlerinin yapılması yeterlidir.

19 Stok ve Cost Devirleri İçin Yapılacaklar!!!  2010 da yeni şirket kullanacaklar; Stok ve Cost bölümlerinde devir fişi girmeleri gerekmektedir.  Depo için Stok’dan devir fişi girilecek.  Departmanlar için Cost bölümünden devir fişi girilecektir.

20 Muhasebe için yapmanız gerekenler;  Yeni çalışma şirketi açılmak zorundadır.  2009 şirketinde “Yansıtma Mahsubu Kodlamaları” yapılmalı ve Yansıtma Mahsubu muhasebeleştirmesi işlemi yapılmalıdır.  Yıl sonu kapanış mahsubu çalıştırılarak yılbaşı devir işlemini tamamlayabilirsiniz.  Bu işlem hesapları kendi içerisinde B / A şeklinde kapatacaktır,daha sonra bu kapanış fişini 2010 şirketine transfer edebilirsiniz.  2010 şirketinde tekrar “Yılsonu Kapanış Mahsubunu” çalıştırdığınızda program tekrar B / A şeklinde mahsup fişinizi oluşturacaktır.  Son olarak da önceki oluşturduğunuz fişi silmelisiniz.


"DİKKAT!!! Yılbaşı devir işlemine başlamadan önce bu işlemleri kesinlikle yapmalısınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları