Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)"— Sunum transkripti:

1 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
TÜRK TELEKOM – TTNET CİHAZ SİSTEMLERİ 1 Türk Telekom DİVA (Diva Online İş Yönetim Sistemi) 2 TTNET CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)

2 DİVA (Diva Online İş Yönetim Sistemi)

3 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)

4 Bayi tarafından iade edilen ancak depo ile uyumlu olmadığı tespit edilerek reddedilen iade irsaliyelerinin gösterildiği alandır. Depodan sevkiyatı yapıldığı halde henüz stok alımları tamamlanmamış irsaliye bilgilerinin gösterildiği alandır

5 Arızalı cihaz seri değişimi için kullanılan ekranlardır.

6 Stokların tüm hareketlerinin görüntülendiği ekrandır.
Tms satış iade, devir, proje çıkışı gibi yetkiye bağlı işlemlerin yapıldığı ekranlardır. Stokların tüm hareketlerinin görüntülendiği ekrandır. Seri,adet aile bazında arama yaptırılabilir.

7 Satınalma irsaliyesi/Tedarikçi irsaliyesi ile stok alımları yapılır.
Satınalma siparişi ile ön sipariş talebi oluşturulur. Satınalma iade irsaliyesi ile iade girişleri yapılır. Oluşturulan ön siparişlerin takibi yapılır.

8 ‘Bayi Bazında Stok Durumu Raporu’ ile mevcut stoklar görüntülenir.
‘Bayi Bazında Satış Stok Raporu’ ile belirli bir tarih aralığına göre yapılan satışlar ve mevcut stoklar görüntülenir. ‘Bayi Bazında Stok Hareketleri Esnek İzleme Raporu’ ile belirli bir zaman dilimindeki tüm stok hareketlerinin özet raporu alınabilir. ‘Yoldaki Ürünler Raporu’ ile henüz stoklara alınmamış satınalma irsaliyeleri görüntülenir.

9 Diva’da Uygulanması Gereken İşlem Sırası
Bayiliğinize kargo aracılığıyla teslim edilen ürünlerin öncelikle gerçekten size mi ait olduğunu irsaliye üzerindeki bayi ismini kontrol ederek tespit etmelisiniz. Eğer ürünler size ait değilse teslim almadan kargoya geri vermelisiniz. Aynı şekilde kargodan irsaliyesiz gelen ürünleri teslim almayınız. Size ait olduğu tespit edilen ürün adetlerinin irsaliye üzerinde yazan adetle aynı olduğunu kontrol ediniz, herhangi bir fark olması durumunda Cihaz Satış Yönetimi Destek Ekibi Bölge Sorumlunuzla hemen irtibata geçiniz. Cihazların size ait olduğu ve adetin doğruluğu tespit edildikten sonra vakit kaybetmeden TEDARİKÇİ İRSALİYELERİ’ nden stoklarınıza alınız. Ürün teslim alındığı halde TEDARİKÇİ İRSALİYELERİ’nde tanımlı değilse Bayi Destek veya Cihaz Satış Yönetimi Destek Ekibi Bölge Sorumlunuzla irtibata geçiniz

10 Diva’da Uygulanması Gereken İşlem Sırası
Seri numaraları ile ilgili olarak bir problem tespit edilmesi durumunda Cihaz Satış Yönetimi Destek Ekibi Bölge Sorumlunuzla irtibata geçiniz. TMS’ den yapılan hatalı bir satış olması durumunda fatura kesim tarihinden önce tespit edilmesi durumunda kesinlikle herhangi bir iptal işlemi yapmayınız, durumu Cihaz Satış Yönetimi Destek Ekibi Bölge Sorumlunuza iletiniz ve iptal işlemi için kendisinden bilgi bekleyiniz. İptal işlemi tamamlandıktan sonra aynı cihazı tekrar satabilmeniz için Diva’da TMS SATIŞ İADESİ işlemini gerçekleştiriniz. Daha önce stoklarınıza aldığınız cihazın satışı esnasında SERİ NUMARASI BAYİ LOJİSTİKTE BULUNMADI gibi bir hata ile karşılaşmanız durumunda öncelikle STOK HAREKETLERİ ESNEK İZLEME’den seri numarasının kontrolünü yapınız ve gerçekten SATINALMA olarak stoklarınızda görünüyor mu kontrol ediniz, eğer esnek izlemede seri numarası mevcut değil fakat cihaz fiziki olarak elinizde mevcut ise  Cihaz Satış Yönetimi Destek Ekibi Bölge Sorumlunuzla irtibata geçiniz..

11 Diva’da Uygulanması Gereken İşlem Sırası
KESİNLİKLE SİSTEM GİRİŞİ YAPILMADAN MÜŞTERİNİZE ÜRÜN TESLİMATI YAPMAYINIZ!... Kampanyası biten ya da satış hızının düşük olması sebebiyle sizden iade talep edilen ürünlerin gönderimi yapılırken muhakkak Diva’dan SATINALMA İADE işlemi yapılmalıdır. İade edilen cihazların seri numarası ve adetleriyle Diva’dan iade edilen seri numaraları ve adet aynı olmalıdır, distribütörlere kesinlikle iade irsaliyesi olmadan ürün gönderimi yapılmamalıdır.

12 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)

13 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)

14 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)

15 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)
Serileri barkodları karşılaştır

16 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)

17 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)
Hesapla Kaydet

18 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)

19 DİVA ( Cihazları Stoklara Alma)

20 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)

21 Şifre problemleri vb durumlarda;
CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi) Şifre problemleri vb durumlarda; sm.ttnet.com.tr

22 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
Stoklarında yer alan cihaz bilgilerinin ve fiziken bayiye gelen cihazların onaylanma işleminin yapıldığı ekrandır. Bu ekranda ; Ara, Onay Bekleyenler ve Tarihçe butonları yer almaktadır.

23 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi) - ARA
Hiçbir seçim yapılmadan Ara butonu tıklandığında giriş yapan kullanıcının BAYİ stoklarında yer alan tüm cihazlar görüntülenir.

24 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)-Onay Bekleyenler
Cihaz seri numarası alanına barkod okuyucu ile okutma işlemi yapılan cihaz seri numarası otomatik olarak yazılır. Ara butonu ile cihazın durumu görüntülenebilir. Onayla butonu ile cihaz ilgili bayinin onay bekleyenler alanında olup olmadığı sistem tarafından kontrol edilerek otomatik olarak stoka alınır. Onayla butonu ile stoka alınan cihazların onay durumu “Onay Bekliyor” konumundan “Onaylandı” olarak değişir. ARA ONAYLA GERİ

25 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)-Talep Giriş / Listeleme
Ekran üzerinde Talepleri Listele, Yeni Talep ve Talep Güncelle butonları ile Ürün Aile Adı, Ürün Tipi, Durum ve Talep Tarihi seçim alanları yer almaktadır. Seçim alanları kullanılarak istenilen talepler hakkında bilgilere ulaşılabilir. Talepleri Listele Yeni Talep Talep Güncelleme

26 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)-Yeni Talep
Modem VDSL Modem 20 Ekle Talep Giriş/Listeleme ekranında yer alan Yeni Talep butonu tıklanır. Açılan Talep Giriş Ekranı üzerinde Ekle, Sil, Gönder ve Temizle butonları ile birlikte Ürün Aile Adı, Ürün Tipi ve Talep Edilen Adet alanları yer almaktadır. Talep Giriş Ekranı üzerinde Ürün Aile Adı ve Ürün Tipi seçildikten sonra Talep Edilen Adet alanına talep edilen miktar girilir. Ekle butonu tıklanarak talep listesi oluşturulur.

27 CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)-Gönder
Talep listesi oluşturulan kayıtlardan sevk emri verilmesi istenenler Seçim alanından seçilerek Gönder butonu tıklanır. Seçilen kayıtlar otomatik olarak listeden çıkacaktır.

28 TEŞEKKÜRLER


"CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları