Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Front Office http://www.rmosyazilim.com Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731 Fax: 0-242-2278733.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Front Office http://www.rmosyazilim.com Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731 Fax: 0-242-2278733."— Sunum transkripti:

1 Front Office http://www.rmosyazilim.com
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax:

2 Acenta İşlemleri Her acentaya birden fazla fiyat tablosu tanımlama
Tek bir fiyat tablosunu birden fazla acentanın bu tabloyu ortak olarak kullanabilmesi İndirim Kodlarının Parametrik olması Kullanıcıların indirim kodu ekleyebilmesi Tanımlanan her bir indirim kodunun nasıl uygulanacağı hangi kriterlerin olacağı hangi hangi indirimlerle bir arada kullanılabilir yada kullanılamaz gibi kıstasların da parametrik olarak tanımlanabilir olaması. Peryot fiyatlarının oldukça kolay bir şekilde tanımlanabilmesi ve peryoylar arasında kopyala yapıştır gibi işlemlerin yapılabilmesi Acentalar arası veya tablolar arası translerin yapılabilmesi. Acenta kontenjanların takibi Stop Sale girişi ve takibi

3 Rezervasyon giriş anında o rezervasyonun brüt kontrat fiyatı indirimleri ve net fiyatı görüntülenir.
Girilmiş bir rezervasyon listeden seçilerek proforma butonuna tıklanınca o rezervasyonun proforması görüntülenir. Voucher kontrolu sayesinde girilmiş bir rezaervasyon mukerrer olarak girmemizi engeller Repeat Guest kontrolu sayesinde rezervasyon ismi girilirken o ismin repeat müşteri olup olmadığını görebiliriz

4 Bir rezervasyonun proformasına ulaşabiliriz.
Havuz Oluştur butonu ile rezervasyonlar henüz C/in olmadan pasaport ve kimlik bilgileri okuyucu aracılığı ile okutularak havuza atılır, C/In işleminde de havuzdan bilgilerini otomatik olarak alınabilir. Bu sayede özellikle grup girişleri çok hızlı bir şekilde tamamlanır. İki tarih arası giriş yapacak (arrival list) , çıkış yapacak (departure list), belli bir tarihte girilen rezervasyonlar, vb… tüm rezervasyon raporları istenilen kriterlere göre sıralama veya süzme yaparak alınabilir.

5 Acenta, Oda konumu,Ülke, Müşteri Tipi gibi kriterlere göre ve iki tarih arası forecast
Forecast grafiği. Seçilen kriter ve tarih aralığında ekran gelen forecastı grafik butonu ile grafik şekline dönüştürülür. Mevcut Karşılaştırmalı Forecast Oda konumlarımıza göre hangi konumda kaç odamız mevcut, kaçı satılmış kaç oda boş şeklinde bir forecastır.

6 Acenta Bilboard detaylı bir forecasttır
Acenta Bilboard detaylı bir forecasttır. Acenta forecastından farklı olarak her bir acentanın kontenjanını ve forecastını (garantili satışlarını) gösterir ve takibini yapar. Gelir forecastı iki tarih arası girilmiş olan rezervasyon kayıtlarına göre ileriye yönelik basılacak olan konaklama gelirlerini gösterir. Grup acentaların satışlarını grup bazında görebilir ve ayrıca grup bazında kontenjan ve garantili satışların takibini yapabiliriz.

7 Acentaları bir yıllık satışlarını gösterir.
Kesin satışlar butonu ile bütün bir yılın satışlarını oda ve kişi sayıları olarak verir Acenta satışlarını geçen yıl ve bu yıl şeklinde karşılaştırmalı olarak verir. Artış veya azalış yüdelerini de görebiliriz. Acenta satışlarını geçen yıl ve bu yıl şeklinde karşılaştırmalı olarak verir. Artış veya azalış yüdelerini de görebiliriz. Ekrandan bir tarih seçip Detay Göster butonuna tıklayınca o tarihte tesiste konaklayacak olan kişilerin isim listesini görebiliriz. (İleriye yönelik inhouse list) Acentaları bir yıllık satışlarını gösterir.

8 Grup butonu ile o gün giriş yapacak olan grupları görebilir ve seçtiğimiz grubun tüm odalarını tek tık ile C/In yapabiliriz C/In Cancel butonu ile o gün giriş yapmış olan bir odanın C/In işlemi iptal edilir Tabiki o odanın foliosu hareket görmemiş olması şartı ile Up To DAte butonu ile seçilen bir rezervasyonun girişi bir sonraki güne otomatik olarak aktarılır. Yukardaki listede o gün C/İn olacak olan rezervasyon seçildikten sonra eğer blokajı atılmış ise Giriş Tamam butonu ile C/İn yapılır. Kimlik adres beraberindekilerin tanımlanması da eğer pasaport okuyucu kullanılıyorsa aynı ekrandan hızlı bir şekilde tanımlanabilir. C/In yapılacak olan rezervasyona blokaj atılmamış ise Bos Oda Göster butonu ile o an tesisteki bos odaları gorebilir ve seçtiğimiz odaya da C/İn yapabiliriz.

9 İnhouse ve history müşteriler olarak ayrı ayrı rapor alınabilir.
Kayıt Arama veya Şartlı Kayıt Arama seçeneğinden bir veya birden fazla şarta göre süzme yaparak rapor alınabilir İnhouse ve history müşteriler olarak ayrı ayrı rapor alınabilir. Ekrana gelen listeden seçilen bir müşterinin C/In oldugu andan itibaren yapılan herbir işlemi ne zaman hangi kullanıcı hangi pc den yaptı gibi bilgilere ulaşabiliriz. Anlaşma Kontrol et seçeneği seçilerek rapor alınır ise o gün konaklayan tüm odaların günlük oda fiyatlarını kontratları ile karşılaştırarak hatalı oda fiyatı basan odamız varsa bu hatalı odaları rapor üzerinde gösterir

10 Oda Durum Tablosu (RACK) tüm odalarımız tek ekranda görüp işlemlerimiz yapabildiğimiz bir tablodur. Burada her odanın bir rengi vardır örneğin kırmızı odalar dolu, yeşil odalar boş odalar vb.. Hangi rengin ne anlama geldiği ekranın en alt kısmında görebiliriz Bir odanın üzerinde sağ tıklayınca bu ekran acılır ve o oda ile ilgili ekranda görünen işlemleri yapabiliriz. (Room Change, Tarih Değişimi, Bilgi Update, Folio izleme, Arıza Girişi vb….) Seçilen odanın bazı bilgileri odaya tıklanıldığı anda ekranın bu kısmında görürür.

11 Oda İzleme tek bir odanın iki tarih arası blokaj tablosunu verir.
Tablo Göster Butonu ile tesisteki tüm odaların gün gün, hangi tarihte hangi oda dolu hangi oda blokajlı, hangi oda boş şeklinde görebiliriz. Oda İzleme tek bir odanın iki tarih arası blokaj tablosunu verir. Oda Blokaj İşleminde giriş tarihi girildiğince, o tarihteki giriş yapacak olan rezervasyonlar ekrana gelir. Ekrana gelen listeden Blokaj atmak istediğimiz rezervasyon seçilir. Şeçilen rezervasyona verebileceğimiz o tarihteki müsait odaları bu kısımda görebiliriz. Buradan odayı seçerek Kaydet Butonuna tıklıyoruz.

12 Maneger Report Manager Report Oda ve Kişi dolulukları ile departman gelirlerini Bugün - Bu Ay – Bu Yıl formatında alabildiğimiz bir rapordur. Mevcut Yatak sayısı, konaklayan kişi sayılarılarnı ve Net Yatak Doluluk Yüzdesini gösterir. Mevcut Oda sayısı, Konaklayan Oda sayısını ve Net Oda Doluluk Yüzdesini gösterir. Departman gelirlerini Bugun – Bu Ay – Bu Yıl formatında Dövizli ve TL olarak verir.

13 Burada seçilen fatura da yer alan odaları ve detaylarını görebiliriz.
Acenta Kredi Faturalama işleminde City Ledger Tarihini en başta girip enterlayınca ekranın bu kısmına o tartihte kesilecek olan acenta faturaları gelir kesilecek olan fatura buradan seçilir. Burada seçilen fatura da yer alan odaları ve detaylarını görebiliriz. Seçilen faturada Early Booking veya Aksiyon lu rezervasyonları ayrı ayrı fatura kesmek istersek bu kısımda yer alan süzmeleri kullanabiliriz. Kesilen her faturayı otomatik muhasebeleştirerek muhasebe sisteminde acentaların cari hesaplarına atabiliriz. Fatura Kontrol Raporundan iki tarih arası hangi acentaya kac nolu ve ne kadarlık fatura kesildi şeklinde rapor alabiliriz.

14 Folio Faturası Extra Faturalama işlemlemide bir folionun Oda harcamalarını ayrı, Extra harcamalarını ayrı veya her ikisini de aynı faturada kesebiliriz. Buradaki yön tuşları ile bir foliodaki seçilen kayıtlar 2.Fatura kısmına atılıp ayrı ayrı faturalandırılabilir. Faturada çıkması istenmeyen bir folio hareketi ok tuşları ile bu kısma atlarak o hareketin faturada çıkmaması sağlanabilir. Bu kısımda seçilen folionun hareketleri görebiliriz. Burada görünen hareketlerin faturasını kesmek için yukardaki 1.Fatura oluştur butonuna tıklamak yeterli olacaktır.

15 C/Out C/Out edilecek olan Folio aşagıdaki listeden seçildiği anda ekranın bu kısmında o folionun detay dökümünü görebiliriz. O gün C/Out olacak Room ve Extra foliolar bu kısımda listelenir. C/Out edilecek folio bu listeden seçilir Seçilen Folionun hesabı kapatılmamış ise yani folio da bakiye varsa üstten hesap kapatma kodunu seçip Hesap Kapat butonu ile o folionun hesabı kapatılır ve C/Out edilir. Sistem hesabı kapatılmamış olan yani bakiyesi olan folioların C/Out edilmesine izin vermez. Öncelikle hesabını kapatıp sonra C/Out etmemiz gerekir.

16 House Keeping Oda Durum Raporu
Kat Şefi, MAid Raporu ve House Keeping raporları özel formatta alınabilir yada direk print edilebilir. Oda Durum Raporuda İnhouse odaların H/K durumlarını ve odayla ilgili tüm bilgileri görebilirve oda seçerek o odanın durum girişini yapabiliriz. Uyuşmazlık Raporu, H/K – Önbüro arasındaki kişi sayısı uyuşmazlıklarını verir.

17 Acenta Performans İstatistiği

18 Genel Değerlendirme İstatistiği

19 Karşılaştırmalı Artış Analizi
tarihindeki ile tarihleri arasındaki dolulukluğu verir. Ekranda Son Durum kısmında bu tarih aralıgının şuan ki dolulukları, Eski durum kısmında ise tarihindeki doluluk larını ve Artışlerını verir

20 Ülke Performans İstatistiği


"Front Office http://www.rmosyazilim.com Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: 0-242-2278731 Fax: 0-242-2278733." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları