Özel Hekimlik Komisyonu 28 Kasım 2007. Gündem Hekimin emeğinin değerlendirilmesi için ne yapılabilir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSGBOSB YÖNETMELİK TASLAĞI SUNUM SERİSİ NO: 1 YÖNETMELİĞİN HİKAYESİ Dr. Hakan Toksöz İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU.
Advertisements

Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
AKILCI İLAÇ KULLANIMI BURDUR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME GRUBU 1 ARALIK 2007, İSTANBUL
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS ÇALIŞMA GRUBU. ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS ÇALIŞMA GRUBU 16 EKİM ANKARA GÜNDEM – Açılış Eriş Bilaloğlu - TTB.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
30 Ekim-2 Kasım 2014 ANTALYA, TÜRKIYE
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
TTB- UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekimler (AGUH) Genel Kurulu Yer: İstanbul Tarih: 10 Aralık 2010 Saat:10:00- 17:00 Kolaylaştırıcılar: Berivan TUNCA, Emre.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA SAĞLIK SİSTEMLERİ
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Taslağı Dr.İskender Sayek TTB Merkez Konseyi Üyesi TUEK 2008 Ankara.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
TÜRK GÖĞÜS HASTALIKLARI YETERLİK KURULU RESERTİFİKASYON ESASLARI
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
TAM GÜN DEĞİL; ESNEK ÇALIŞMA DÜZENİ
1 Aydınlığın yolu karanlık görünür,ilerlemenin yolu geri çekilmek gibidir. En büyük meydanın köşeleri yoktur;En büyük kap en yavaş dolar. En büyük hayal.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
PANALİST- M. RAMAZAN ÖNGÖRE ÇEKOD-ÇAYYOLU ELEKTROMAYETİK KİRLİLİKTEN KORUNMA DERNEĞİ BAŞKANI.
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
SÜREÇ NASIL GELİŞTİ tarihinde kanun tasarısı TBMM ye gönderilmişti.
Hekim Hekim İlişkisi Sağlığın Temel İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nde bir hak olduğunu vurgulayarak sözlerime başlamak istiyorum. Her meslek grubu.
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
Türk Tabipleri Birliği Nedir? Ne Yapar?. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Türkiye’deki hekimlerin örgütlü sesidir. Anayasal güvence altında, 6023 sayılı yasa.
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Uluslararası Rotary 10.Zone 2420.Bölge 5. Grup
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
Geleneksel’den Yeni Yaklaşımlara;
IPA II Dönemi Hazırlıkları
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
UZMANLIK EĞİTİMİ “TTB-UDEK DEĞERLENDİRMELERİ” Dr
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
Bölüm 12 Stratejilerinin Uygulanması-1 İşletme Yapıları ve Sistemler
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
TTB-UDEK Müfredat Komisyonları Temsilciler Toplantısı Dr. İskender SAYEK Ankara
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uluslarası Katılımlı 1. Ulusal Aile Hekimliği Günleri
TAM GÜN YASA TASARISI TIP FAKÜLTELERİNİN GÖRÜŞLERİ.
Performans Değerlendirme
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” MİSYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ Mart 2012.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
ZEYNEP TOPRAK. KAYNAKLARIN ETKİLİ KULLANIMI Kurumsal ve kamusal kaynakların etkili kullanımı öğretmenlerden beklenen önemli bir etik davranıştır. Kaynakların.
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA SAĞLIK SİSTEMLERİ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GİRİŞİMCİ ÖZELLİKLERİ
Sunum transkripti:

Özel Hekimlik Komisyonu 28 Kasım 2007

Gündem Hekimin emeğinin değerlendirilmesi için ne yapılabilir?

Program 19:00-19:15 19:00-19:15 Kısa giriş: MMÇ /Önceki toplantının yankıları /Gündem maddesinin seçilme nedeniKısa giriş: MMÇ /Önceki toplantının yankıları /Gündem maddesinin seçilme nedeni 19:10-20:00 19:10-20:00 Serbest konuşmaSerbest konuşma 20:00-20:40 20:00-20:40 Dt. Onur Yarar’ın görüşleriDt. Onur Yarar’ın görüşleri 20:40-20:50 20:40-20:50 Sonuç bildirge oluşturmaSonuç bildirge oluşturma

Önceki toplantıdan sonra... İstabip.org.tr/ohk/ sayfasında yazıldı İstabip.org.tr/ohk/ sayfasında yazıldı İTO YKT’da görüşüldü ve TTB’ye gönderildi İTO YKT’da görüşüldü ve TTB’ye gönderildi Dr. Hilmi Or, Dr. Cengiz Mıhçı Dr. Hilmi Or, Dr. Cengiz Mıhçı

Dr. Or/ 1 Kasım Asgari Ücret tarifesinin genişletilerek devam etmesi taraftarı olduğumu, her sene de katsayıda enflasyon oranında artış yapılması önerimi iletirseniz sevinirim. Asgari Ücret tarifesinin genişletilerek devam etmesi taraftarı olduğumu, her sene de katsayıda enflasyon oranında artış yapılması önerimi iletirseniz sevinirim. ( Özel sağlık sigortaları bu miktarlar ve çarpanları üzerimden anlaşma yapıyorlar). ( Özel sağlık sigortaları bu miktarlar ve çarpanları üzerimden anlaşma yapıyorlar).

Dr. Or/6 Kasım MMÇ: İlişikteki belgeyi İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu’na, oradan da TTB’ye ulaştırmayı planlıyoruz. Konuyla ilgili görüşleriniz çok değerli. MMÇ: İlişikteki belgeyi İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu’na, oradan da TTB’ye ulaştırmayı planlıyoruz. Konuyla ilgili görüşleriniz çok değerli. Or: Toplantı tutanağını paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Or: Toplantı tutanağını paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Çok değerli fikirler toplanmış ve dile getirlmiş. Ben bunlardan bazılarına katılamıyorum: 1. TTB AÜT: Tüm dünyada özel sağlık sigortalarının uyması gereken bir standarttır. AÜT'nin BUT ile uyumlu hale getirlmesini istenirse AÜT yokedilir ve tüm seviye BUT'a döner. Bu da tüm hekimlerin zararına olacaktır. 2. AÜT'nin uluslararası standartlara uydurulması özellikle İngiltere ve almanya örnek alınır ise, çok dezavantaj yaratır. (Örneğin Almanya'da ameliyat hariç 3 ay içinde hastaya ne yapılır ise yapılsın hekime sadece 16 Euro ödeniyor) 3. Birimlerin branşlara göre belirlenmesi bence devam etmeli, göz gibi çok spesifik branşlarda gerekliliğe ancak branş hekimi karar verebilir. ve uygulayıcı da kendisidir. Diğer branş hekimleri bu konuda girişimde ya da tasarrufta bulunamazlar.

Dr. Mıhçı, Bursa Sevgili Mazhar, Asgari ücret listesi üzerindeki çalışmalarınız için kutluyorum. Biz de Bursa’da Özel sağlık Kuruluşları derneği ve Bursa Tabip odası olarak bir çalışma taslağı yapmıştık. Anatomik bölgeleri baz alma yanında asgari ücreti oluşturan bileşenleri belirlemek istedik. Böyle bir temel değişikliğe gidersek daha sağlam bir zemin oluştururuz diye düşünmüştük. Asgari ücreti oluşturan bileşenler : - Bu konudaki bilgi ve beceri - Kullanılan donanım - Harcanacak Toplam zaman olabilir diye düşünmüştük. Bu bileşenlerin belirli çarpanlarını çalışanların asgari ücret gibi bir değişkene bağlarsak. Sürekli TTB asgari ücret tarifesi değişikliklerinde de kurtulmuş oluruz ve asgari ücret her değiştiğinde yeni TTB asgari ücret rakamları kendiliğinden oluşur diye düşünmüştük.

Neden gündem maddesi “hekim emeğinin değeri”? Kişisel düşüncelerim: Kişisel düşüncelerim: Dünya uygulamalarıDünya uygulamaları Yaratıcılık, girişimcilikYaratıcılık, girişimcilik Hasta yararıHasta yararı TTB’nin duruşuTTB’nin duruşu Eğilimler: DRGEğilimler: DRG Dünya sağlık turizmiDünya sağlık turizmi Performans ölçütlerinin geliştirilmesinin gerekliliğiPerformans ölçütlerinin geliştirilmesinin gerekliliği KısıtlamalarKısıtlamalar

Neden gündem maddesi “hekim emeğinin değeri”? Dr. Hale Önür Dr. Hale Önür “Emeğimiz değerlidir” kampanyası yapmalı“Emeğimiz değerlidir” kampanyası yapmalı “Teknoloji üssü”, ancak insan faktörü yok“Teknoloji üssü”, ancak insan faktörü yok “Bizi biz denetleriz”“Bizi biz denetleriz” KBB Derneği ve mensupları KBB Derneği ve mensupları

Yapmayı planladığımız(Bu akşam) Dr. Şükrü Güner’in önerisiyle Görüşüne itibar edebileceğimiz 150 kişiye yazmakGörüşüne itibar edebileceğimiz 150 kişiye yazmak Yazıyı oluşturmak Yazıyı oluşturmak İsim/kurum saptanması İsim/kurum saptanması

Örnek yazı Sizce hekim emeği nasıl değerlendirilebilir? Sizce hekim emeği nasıl değerlendirilebilir? Önerdiğiniz modeller var mı? Önerdiğiniz modeller var mı? Gelişmelerin ışığında hekim emeğine ilişkin düşünceleriniz nelerdir? Gelişmelerin ışığında hekim emeğine ilişkin düşünceleriniz nelerdir? Stratejik önerileriniz? Stratejik önerileriniz? Meslek örgütlerinin bu yöndeki çalışmaları ne olmalı? Meslek örgütlerinin bu yöndeki çalışmaları ne olmalı?

Önerilecek isimler/kurumlar ABD’den ABD’den Avrupa’dan Avrupa’dan Türkiye’den Türkiye’den

Konuyla ilgili öneriler TTB tarafından danışmanlık alınması, kişilerin görevlendirilmesi, hekimlerle ilgili konumlanma stratejileri oluşturulması TTB tarafından danışmanlık alınması, kişilerin görevlendirilmesi, hekimlerle ilgili konumlanma stratejileri oluşturulması Diğer? Diğer?