AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI (2007-2013) PROGRAM HAKKINDA GENEL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ Bilgi Ortaklıkları
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İdari hibeler ( Dizin 2 )
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
Proje Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Kültürel faaliyetlere destek, Edebi çeviri projeleri ( Dizin )
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
OFFICE OFAFFAIRS KOMİSYON İLE İLİŞKİLER: müzakereden izleme sürecine OFFICE OFAFFAIRS.
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
ÇOK FAYDALANICILI PROGRAM KAPSAMINDA DUYURULAN HIBE PROGRAMLARI
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Özhan YILMAZ Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi 6 Nisan 2012 Adana AVRUPA İÇİN SAYISAL.
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ ( ) MESLEKİ EĞİTİM HAREKETLİLİK FAALİYETİ
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ercan BOYAR Bilgi Toplumu Dairesi 22 Şubat 2013 Ankara AVRUPA İÇİN SAYISAL GÜNDEM VE ICT PSP.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
IPA II Dönemi Hazırlıkları
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
Proje Değerlendirme Süreci
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI ANKARA
ÇALIŞTAY Türkiye'de Sayısal Okuryazarlığın Artırılması ve Sonuçları Aydın Kolat CeBİT Sinerji.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ DPT Bilgi Toplumu Dairesi

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı İş programının yaklaşımı Bilgi ve iletişim teknolojilerinin potansiyelinden daha fazla faydalanmak Birlikte çalışabilirliği ve Avrupa çapında uygulanabilirliği sağlamak Deneyimleri paylaşmak Yeni politika girişimlerini desteklemek Temel sosyal sorunlara çözüm geliştirmek Sağlık, yaşlanma, çevre, enerji, hareketlilik, güvenlik vb.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı İş programının yapısı Temalar Amaçlar Destekleme Araçları Pilot A Pilot B Tematik Ağlar En İyi Uygulama Ağları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Destek Enstrümanları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Destek Enstrümanları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı A Tipi Pilot Projeler - Yaygın, açık ve birlikte işler çözümler - İş Programındaki her bir hedef için bir proje önerisi kabulü

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı A Tipi Pilot Projeler -Minimum 6 ülke -36 ay  12 ay çalışan - Maliyetlerin %50’sine kadar AB katkısı (Pilot başına 5-10M€)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı B Tipi Pilot Projeler - Yenilikçi bir BİT çözümünün ilk uygulaması - Değer zinciri birlikteliği - Yenilikçiliği özendirmek - Birkaç projenin desteklenmesi

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı B Tipi Pilot Projeler - Minimum 4 farklı ülkeden 4 katılımcı - Oluşturulan konsorsiyumun hizmet değer zincirini tamamlaması ay  en az 6 ay çalışan - Maliyetlerin %50’sine kadar AB katkısı (Pilot başına 2-4 M€)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tematik Ağlar - Bilgi Toplumu politikalarının desteklenmesi amacıyla paydaşların, uzmanlıkların bir araya getirilmesi - Yeni politika yürütme şemaları tasarlamak - Açıkça tanımlanmış ve ölçülebilir sonuçlar

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tematik Ağlar - Minimum 7 farklı ülkeden 7 paydaş - Açık ağ ay - Her bir ağ için 300 – 500 bin € Komisyon yardımı (%100 destek)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı En İyi Uygulama Ağları - Sayısal Kütüphaneler teması kapsamında en iyi uygulamaları paylaşmak - Bu alanda standartların ve spesifikasyonların yaygınlaşmasını sağlamak - Sayısal kütüphanelerin erişilebilirliğini artırmak

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı En İyi Uygulama Ağları - Minimum 7 farklı ülkeden 7 paydaş - Her bir proje için 3 – 5 milyon € Komisyon yardımı (doğrudan giderlerin %80’i)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı

Teklifte Bulunma –ICT PSP İş Programı –Başvuru sahipleri için kılavuzlar –Sıkça Sorulan Sorular (FAQs) –Taslak Hibe Anlaşması Dokümanı –EPSS Kılavuzu

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Teklifte Bulunma Elektronik Proje Teklif Sistemi (EPSS) –Bölüm A (online) İdari formlar Özet Konsorsiyum tanımları Bütçe –Bölüm B (pdf) Proje Teklifi (hedefler, etki analizi, uygulama etc.)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Teklifte Bulunma Elektronik Proje Teklif Sistemi (EPSS) –Sisteme proje teklifinin değişik versiyonları yüklenebilmektedir. –Son dakikaya kadar beklemeden, dokümanların versiyonları üzerinden çalışılmalıdır. –Proje teklifinin sisteme kaydedilmesinden sonraki 10 gün içinde “Alındı” bilgisi gönderilecektir.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Bağımsız değerlendirme uzmanları Çalışma Programı hedeflerine uyum Değerlendirme kriterleri –Uygunluk (Eligibility) –Ödüllendirme (Award) –Seçim (Selection)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Uygunluk (Eligibility) –Başvuru zamanının uygunluğu –Teklifin eksiksiz sunulması –İş Programındaki konsorsiyum kurallarına uyum Bu kriterleri sağlamada başarısız olan projeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Ödüllendirme (Award) –İlgililik –Etki –Uygulama Herhangi bir alt kriterden en az eşik değeri kadar puan alamayan projeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Seçim (Selection) –Finansal yetkinlik Düzenli ve yeterli kaynak –Operasyonel yetkinlik Profesyonel yetkinlik ve vasıflar Yeterli insan kaynağı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Değerlendirme sonucunda her bir projenin aldığı puan finansman için öncelik sırasını belirleyecektir.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Öneriler Değerlendirme kriterleri İş programındaki öncelikler Rehberdeki “öneri öncesi kontrol hizmeti” ICT PSP Yardım Masası EPSS Yardım Masası Çabanın kriterlere düzgün dağıtılması Açık ve net öneri Proje Yönetimi

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı İletişim Kanalları Ulusal irtibat noktaları (NCP) Internet sayfası –Ön bilgi: –Detaylı bilgi: ec.europa.eu/ict_pspec.europa.eu/ict_psp Ideal-Ist: Dış bağlantılar

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Finansal Destek ICT PSP Grant Agreement Pilot A ve Pilot B Projeleri –%50 oranında destek (geçerli maliyetler) Doğrudan maliyetler Dolaylı maliyetler – Sabit Oran Uygulaması (%30) –Pilot A proje başına 5-10 Milyon Avro –Pilot B proje başına 2-4 Milyon Avro Tematik Ağlar –%100 destek –Proje başına Bin Avro En İyi Uygulama Ağları –%80 destek (sadece doğrudan maliyetler) –Proje başına 3-5 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Finansal Destek Geçerli Maliyetler 1- Doğrudan Geçerli Maliyetler Lehdarın projeyle doğrudan ilişkilendirdiği maliyetler Sadece proje için harcanan iş gücü maliyeti Taşeron maliyetleri Diğer doğrudan maliyetler (seyahat, ekipman vs.) 2- Dolaylı Geçerli Maliyetler

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Raporlama ve Ödeme (Pilot A&B Projeler) KONSORSİYUMKOMİSYON 60 GÜN (RAPORLAMA PERİYODU) 105 GÜN (ÖDEME)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ödeme (Tematik Ağlar)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ödeme - Örnek (Tematik Ağlar)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı TEŞEKKÜRLER