BİLİM İNSANI DESTEKLEME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
HOŞ GELDİNİZ.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER

1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜBİTAK ARAŞTIRMA VE BURS DESTEK PROGRAMLARI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
AKADEMİK AR-GE DESTEKLERİ TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) öncülüğünde yürütülmektedir. ARAŞTIRMA DESTEK.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Yurt Dışı Burslar Müdür V.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi Son Başvuru Tarihi: 09 EYLÜL 2011.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
TÜBİTAK KAMU PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
Kırıkkale Üniversitesi
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
 TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
TÜBİTAK Projeleri Genel Tanıtımı
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
TÜBİTAK Lisans Destekleri:
Misyon-Vizyon Misyon Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik.
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

BİLİM İNSANI DESTEKLEME Medeniyetler İttifakı Araştırma Bursları Ortak Akıl Toplantısı ARAŞTIRMA BURSLARI BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI (BİDEB) 30 Temmuz 2008

BİDEB’in Misyonu & Vizyonu “Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmak.” Vizyonu: “Bilim dünyasına girmek isteyenlerin ve bilim için destek arayanların aklına gelen ilk yer olmak.”

Bilim İnsanı Destekleri

Sosyal Bilimler Alanında Verilen Destek 2003/ 2004 2005 2006 2007 2008 30 Haziran 2008 Tahmini Desteklenen Bilim İnsanı Sayısı / Toplam Destek %21,5 %30,7 %31,3 %21,6 %35 Gerçekleşen Harcama / Toplam Harcama %11,6 %22,6 %29,6 %0,05* %40 * Bu oranın düşük olmasının nedeni Ekim ayında başvuruları alınacak lisans, yüksek lisans ve doktora burs programları kapsamında sosyal bilimler alanında desteklenecek kişilere yapılacak harcamaların henüz belli olmamasıdır.

BİDEB Destekleri İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Destekler Lisans ve Lisansüstü Destekler Doktora Sonrası Destekler Etkinlik Destekleri Uluslararası Anlaşmalar Çerçevesinde Yürütülen Destekler

Giden Araştırmacı Bursları 2213-Yurt Dışı Doktora Burs Programı 2214-Yurt Dışı Araştırma Burs Programı 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Gelen Araştırmacı Bursları 2215-Yabancı Uyruklular Doktora Burs Programı 2216-Yabancı Uyruklular Araştırma Burs Programı 2221-Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı Etkinlik Destekleri 2223-Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı

Giden Araştırmacı Bursları

Yurt Dışı Doktora Burs Programı (2213) Bilim ve Teknoloji Üst Kurulu tarafından belirlenen alanlarda üniversite mezunlarının yurt dışında doktora yapmalarına destek olmak üzere, karşılıklı burs verilmektedir.  Başvuru Koşulları : 30 yaşından gün almamış olmak, Lisans not ortalaması – 3.00/4.00 veya 75/100, Yüksek Lisans not ortalaması – 3.20/4.00 veya 80/100, Yabancı dil yeterlilik belgesi. Son Başvuru Tarihi : Nisan Burs Süresi : 5 yıl Burs Miktarı : aylık 1500$ (toplam 35000$) Yükümlülükler : Zorunlu Hizmet Yükümlülüğü** ** Bursiyer, çalışmasını tamamladıktan sonra bir ay içinde yurda dönmek ve araştırma konusu ile ilgili bir işte çalışmakla yükümlüdür.

Yurt Dışı Doktora Burs Programı Alanları Nanoteknoloji Alternatif enerji teknolojileri Genetik hastalıkların tedavisi Gen tedavisi, doku mühendisliği ve kök hücre çalışmaları Uzay teknolojileri Medikal ve veterinerlik amaçlı cihaz, malzeme, ilaç ve aşı geliştirilmesi ve üretilmesi Bitki ve hayvan genetiği ve ilgili teknolojiler Teknoloji ve araştırma yönetimi İleri malzeme teknolojileri Sosyal Bilimlerin bilim ve teknolojiyi ilgilendiren özel alanları

Yurt Dışı Araştırma Burs Programı (2214) Başvuru Koşulları : Doktora yeterliliğini almış olmak, Bu programdan son 3 yıl içinde yararlanmamış olmak, Araştırmanın yürütüleceği kuruluşça davet edilmiş olmak, Yabancı dil yeterlilik belgesi. Başvuru Dönemleri : 1. Dönem : Şubat 2. Dönem : Eylül Burs Süresi : en çok 12 ay Burs Miktarı : aylık 1500$ (en çok) Yükümlülükler : Zorunlu Hizmet Yükümlülüğü 26 Eylül 2008

Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı (2219) Başvuru Koşulları : Doktora veya tıpta uzmanlığını almış olmak ya da başvuru tarihinden en çok 2 ay sonra doktora tez savunmasına gireceğini belgelendirmek, Bu programdan son 3 yıl içinde yararlanmamış olmak, Araştırmanın yürütüleceği kuruluşça davet edilmiş olmak, Yabancı dil yeterlilik belgesi. Başvuru Dönemleri : 1. Dönem : Şubat 2. Dönem : Eylül Burs Süresi : en çok 12 ay Burs Miktarı : aylık 2000$ (en çok) Yükümlülükler : Zorunlu Hizmet Yükümlülüğü 26 Eylül 2008

Gelen Araştırmacı Bursları

Yabancı Uyruklular Doktora Burs Programı (2215) Burs program kapsamında Türkiye'de doktora çalışması yapmak isteyen başarılı yabancı ülke vatandaşları desteklenmektedir. Başvuru Koşulları : Yabancı ülke vatandaşı olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, Türkiye’de bir doktora programına kabul almak, Yabancı dil yeterlilik belgesi. Başvuru Dönemleri : 1. Dönem: Şubat 2. Dönem: Eylül Burs Süresi : 5 yıl Burs Miktarı : aylık 1500YTL Yükümlülükler : Başarı Yükümlülüğü*** 19 Eylül 2008 *** Bursiyerler 4 ayda bir ‘Gelişme Raporu’ vermekle yükümlüdürler.

Yabancı Uyruklular Araştırma Burs Programı (2216) Araştırmalarının bir bölümünü Türkiye’de yapacak üstün başarılı yabancı ülke vatandaşı doktora öğrencilerini ve doktora sonrası araştırmacıları desteklemek üzere verilmektedir. Başvuru Koşulları : Yabancı ülke vatandaşı olmak, 35 yaşından gün almamış olmak, Türkiye’de üniversite ya da araştırma kurumundan kabul almak, Doktora öğrencileri için eğitimlerine yurt dışında devam ediyor olmak, Yabancı dil yeterlilik belgesi. Başvuru Dönemleri : 1. Dönem: Mart 2. Dönem: Ekim Burs Süresi : en çok 12 ay Burs Miktarı : aylık 1500YTL 17 Ekim 2008

Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı (2221) Program kapsamında, Kamu veya Özel sektör Kurum ve Kuruluşlarında, çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan bilim insanı açığının kapatılmasına ve bilim üretimine katkıda bulunmak amacıyla, yurt dışındaki üniversiteler ve/veya araştırma kuruluşlarında çalışmakta olan bilim insanlarının araştırmalara katılmak, teknolojik yenilikler getirmek, seminerler ve konferanslar düzenlemek ve dersler vermek üzere Türkiye’ye getirilmesi için destek sağlanmaktadır. Başvuru Koşulları : Konuk edilecek bilim insanının doktora veya eşdeğer bir dereceye sahip olması, Konuk Bilim İnsanının Türkiye’deki programının en az bir haftalık olması, Yabancı dil yeterlilik belgesi. Başvuru Dönemi : Her ayın son mesai günü Burs Süresi : en çok 12 ay Burs Miktarı : aylık 3000$ 29 Ağustos 2008

Etkinlik Destekleri

Bilimsel Toplantı Desteği ARDEB tarafından yürütülmekte olan Bilimsel Etkinlik Desteği programı 2008 yılından itibaren BİDEB tarafından yürütülmeye başlanmıştır. Yurt içinde düzenlenen Ulusal, Uluslararası, Uluslararası Katılımlı, bilimsel etkinliklere destek sağlamak için 2223-Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı’na başvurulabilir. Bu program kapsamında Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında düzenlenen etkinlikler de desteklenmektedir.

Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı (2223) Desteklenen Etkinlikler & Destek Miktarları Ulusal etkinlikler için : 15.000YTL (en fazla) Uluslararası katılımlı etkinlikler : 20.000YTL (en fazla) Uluslararası etkinlikler : 25.000YTL (en fazla) Başvuru Dönemleri 1. Dönem: Ocak 2. Dönem: Mart 3. Dönem: Mayıs 4. Dönem: Temmuz 5. Dönem: Eylül 6. Dönem: Kasım Destek Kapsamı • Etkinliklere ülke içinden ve il dışından katılacak ve etkinlikte sunum yapacak olan 35 yaşını aşmamış genç araştırmacıların konaklama ve yol giderlerine kısmi desteği, • Etkinlik için poster, bildiri kitabı, özet kitabı ve CD yazım-basım giderlerini kapsar. 12 Eylül 2008

Bilimsel Değerlendirme Online Başvuru Panel Süreci “Mülakat" Başvurular şeklen değerlendirilir; başvuru koşulunu sağlamayan başvurular iptal edilir. Başkanlık Onayı Puanlama BİDEB Kurul Kararı

Panel Değerlendirmesi Adayın Bilimsel Yetkinliği, Adayın Araştırma Konusunun Özgün Değeri, Adayın Gideceği/Geleceği Yerin/Grubun Bilimsel ve Teknolojik Değeri. Her bir kriter için değerlendirme formlarında yer alan çok iyi, iyi, iyi değil/yetersiz seçeneklerinden sadece biri işaretlenir ve bunun gerekçesi ayrıntılı olarak açıklanır. Uygulanmakta olan “Panel Sistemi”ne göre belli disiplinler altında gruplandırılan destek başvuruları, bir moderatör başkanlığında söz konusu disiplinlerin uzmanlarından (genellikle 5–8 kişi) oluşan panelistler tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sürecinin tümünde gizlilik esastır.

Detaylı Bilgi İrtibat Noktaları: 2214 - vuslat.sabah@tubitak.gov.tr www.tubitak.gov.tr/bideb İrtibat Noktaları: 2214 - vuslat.sabah@tubitak.gov.tr 2213/2215/2216 - oya.kalaycioglu@tubitak.gov.tr 2219 - havva.erturk@tubitak.gov.tr /2223 - koray.dorsan@tubitak.gov.tr mustafa.barin@tubitak.gov.tr