Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Mart 2013
Advertisements

ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ÜNİVERSİTELER İÇİN BİRİMLER DÜZEYİNDE AFP HAZIRLANMASI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Kanun No : 5018 Kabul Tarihi : 10/12/2003 Değişiklik.
Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi DEVİR İŞLEMLERİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kurum Hissesi 1.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
STANDART DOSYA PLANININ UYGULANMASI
MALİYE SGB.NET Maliye Bakanlığı- SGB-Bilgi Paylaştıkça Çoğalır-2009.
MALİYE SGB.NET SİSTEMİ DEVİR PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
ŞB.MD. MURAT TUNÇEL1 2 MÜDÜRLÜK BAĞLANTILARI ŞB.MD. MURAT TUNÇEL3 01 HAZİRAN 2005 ADANA ESKİŞEHİR ERZURUM KONYA SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜKLERİ.
Kamu Harcama Süreci.
KAMU HARCAMA SÜRECİ VE SAYIŞTAY
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
Yıl Sonu Taşınır Hesap Kapatma İşlemleri
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
© 2003 By Default! A Free sample background from Slide 1 1 DÖNEM BAŞI İŞLEMLERİ Erkan KARAARSLAN
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Sunum Planı Sistemde Yapılan Değişikliklerin Amacı
SGB.NET İLE SAY2000i RAPORLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
Aralık 2009, ANKARA Yükseköğretim Kurumları Bütçelerinin Yeniden Yapılandırılması Yükseköğretim Hizmetleri Dairesi.
YAYIMLANAN MALİ VERİLER .
KESİN HESAP.
2015 YILI SGK KATILIM PAYI UYGULAMALARI
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
Harcama Yetkilileri.
Madde-2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme.
BÜTÇE KESİN HESAP FAALİYET RAPORLARI.
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
NUMARALANDIRMA VE KOD SİSTEMİ.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
© 2003 By Default! A Free sample background from Slide 1 1 DÖNEM BAŞI İŞLEMLERİ Erkan KARAARSLAN
ÖDEME EMRİ UYGULAMASI İbrahim ARSLAN
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
AİLE YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Aralık, 2015
HARCAMA.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI BÜTÇE HAREKETLERİ.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2009 BÜTÇE HAREKETLERİ.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 BÜTÇE HAREKETLERİ.
Analitik Bütçe Sınıflandırması
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
FONKSİYONEL KODLARIN KULLANIM ALANLARI
BÜTÇE TEKLİFİ HAZIRLAMA KLAVUZU
UYGULAMALI AFP (Ayrıntılı finansman programı)
ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ
ÜNİVERSİTELER İÇİN BİRİMLER DÜZEYİNDE AFP HAZIRLANMASI
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 ŞUBAT AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
OCAK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 MAYIS AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 NİSAN AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
YILSONUNDA KARŞILAŞILABİLECEK OLASI PROBLEMLER
BÜTÇE UYGULAMALARI VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Sunum transkripti:

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ÜNİVERSİTELERİN YENİ BÜTÇE YAPISINDA ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ DÜZENLENMESİ Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

GENEL HUSUSLAR Bilindiği üzere, Üniversitelerin bütçe yapılarında 2010 yılında gerçekleştirilen değişiklik nedeniyle, kanunlaşan bütçe tertiplerinde birim detayı yer almamaktadır. Bu nedenle üniversiteler; bütçe hazırlık süreçlerinde birim detayında çalışmalar yapabilecekler ve izleyebileceklerdir. Bu çerçevede, kanunlaşan bütçede kurumsal sınıflandırmada görünen torba/havuz tertipte yer alan ödeneğin birimlere dağılımı ilgililer tarafından gerçekleştirilmiştir.

GENEL HUSUSLAR Yapılan bu dağılım sonrasında, 2010/1 nolu Bütçe Uygulama Genelgesi kapsamında birim detayında (ekonomik sınıflandırmanın 2. düzeyinde) serbest ödenekler Bakanlığımızca e-bütçe sisteminde hesaplanarak kullanıma açılmıştır. Bu aşamadan itibaren üniversiteler ödenek gönderme belgesi düzenleyebileceklerdir.

GENEL HUSUSLAR Ödenek gönderme belgesi düzenlenmesinde üniversitelerin bütçe yapısının değişmesinden kaynaklanan herhangi bir farklılık olmamıştır. Üniversiteler ödenek gönderme belgelerini eskiden olduğu gibi (diğer kurumların da halen düzenledikleri gibi) düzenlemeye devam edeceklerdir.

GENEL HUSUSLAR Ödenek gönderme belgesi düzenlenmesinde üniversitelerin bütçe yapısının değişmesinden kaynaklanan herhangi bir farklılık olmamıştır. Üniversiteler ödenek gönderme belgelerini eskiden olduğu gibi (diğer kurumların da halen düzenledikleri gibi) düzenlemeye devam edeceklerdir.

GENEL HUSUSLAR Farklılık olan kısım ödenek gönderme belgesi düzenlenmesinde değil, ödenek gönderme belgesinde yer alan tertiplerin kontrolündedir. Bundan böyle, üniversitelerin düzenledikleri ödenek gönderme belgelerinde yer alan (torba/havuz kurumsal kod altındaki) tertiplerde yeterli ödeneğin bulunup bulunmadığı yanı sıra, birimler detayındaki tertiplerde yeterli ödeneği olup olmadığına da bakılacaktır. Yeterli ödeneğine bakılırken; tertipte yer alan başlangıç ödeneğine eklenen ve düşülenlerle toplam ödenek bulunmakta, bu toplam ödenekten bir yandan harcamaya bir yandan ise serbest olan kısma bakılmakta, serbest olan ödenekten ne kadar ödenek gönderme belgesi ve tenkis belgesi düzenlendiğine bakılmakta ve kalan tutar kadar yeni ödenek gönderme belgesinin onaylanmasına izin verilmektedir. Bu tutarı geçen ödenek gönderme belgeleri sisteme kaydedilmekte ancak, yeterli ödeneği sağlanmadığı takdirde “onaylanamayacağına dair uyarı gelmekte ve onaylanmaya çalışıldığında ise “hata mesajı” vererek onaylama yapmamaktadır.

SİSTEME GİRİŞ Üniversiteler Ödenek gönderme belgelerini e-bütçe sistemine “Üniversiteler Bütçe Uygulama” modülünün altında yer alan Kurum Düzeyinde - Kurum İşlemleri - Ödenek Gönderme Belgesi menüsünden gireceklerdir.

SİSTEME GİRİŞ Eskiden olduğu gibi “Kurum Kodu”, “Muhasebe Birim Kodu” ve “Gönderilen Daire Kodu” alanlarının öncelikle doldurulması gerekmektedir.

SİSTEME GİRİŞ Yine eskiden olduğu gibi “Gider Bütçesi Tertibi” alanının da gerekmektedir. Buraya yazacağımız bütçe tertibi “kurumsal sınıflandırmada havuz/torba olan bütçe tertibi olacaktır. Birimlere bütçe dağılımı işleminde kullandığımız ve kurumsal sınıflandırmaya “birim kodunun gömülü olduğu” kurumsal kodları kullanmayacağız. Örneğin; Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne keseceği ödenek gönderme belgesinde kullanacağı tertip; 38.05.00.01-09.4.1.00-2-01.1 şeklinde olmalıdır. 38.05.02.00-09.4.1.00-2-01.1 şeklinde yazılacak tertiplerde sistem hata mesajı vererek kayıt yapmayacaktır.

SİSTEME GİRİŞ Doğru Hatalı

SİSTEME GİRİŞ Tertibin yan tarafında “kullanılabilen” sütununda görünen rakamlar torba tertibin tümü düzeyinde değil söz konusu tertibin “Gönderilen Daire Kodu” alanına yazılan numaraya göre ilgili birim düzeyinde kullanılabilir ödeneğini ifade etmektedir.

SİSTEME GİRİŞ Ödenek gönderme belgesinin onaylanıp muhasebata gönderilmesinde, say2000i’de muhasebeleştirilmesinde ve diğer süreçlerde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Düzenlenen ödenek gönderme belgeleri bir icmale bağlanarak e-bütçe süreci tamamlanmakta ve “Muhasebata Gönder” tuşu ile say2000i sistemine aktarılmaktadır.

ÖDENEK DURUM BİLGİSİ Üniversiteler, gerek ödenek gönderme belgesi düzenlerken gerekse diğer durumlarda ihtiyaç gördüklerinde birimler detayında ödeneklerini e-bütçede, “Üniversiteler Bütçe Uygulama” modülünün altında yer alan Birim Düzeyinde - Kurum İşlemleri - Ödenek Durum Bilgisi (Birim Düzeyinde) menüsünden birim kodlarını da girmek suretiyle görebileceklerdir.