Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YILSONUNDA KARŞILAŞILABİLECEK OLASI PROBLEMLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YILSONUNDA KARŞILAŞILABİLECEK OLASI PROBLEMLER"— Sunum transkripti:

1 YILSONUNDA KARŞILAŞILABİLECEK OLASI PROBLEMLER

2 AVANS VE KREDİLER

3 160 ve 161 nolu avans ve kredi hesabı yılsonunda devreden bir hesap niteliğinde olmadığından Harcama Birimlerimiz tarafından açılan avans ve kredilerin mahsup süreleri olsa bile yılsonunda kapatılması gerekmektedir.

4 TAŞINIR İŞLEM FİŞLERİNİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ

5 Taşınır Mal Yönetmeliğinin 30
Taşınır Mal Yönetmeliğinin 30. Maddesinde de belirtildiği üzere; Taşınır İşlem Fişlerinin birer nüshasının, düzenleme tarihini takip eden en geç on gün içinde ve her durumda malî yıl sona ermeden önce muhasebe birimine gönderilmesi zorunludur, denilmektedir.

6 Taşınır İşlem Fişlerinin muhasebeleşip muhasebeleşmediği hususunda HYS kullanıcısı sistem üzerinden gerekli kontrolleri yaparak muhasebe birimiyle iletişim halinde olmalıdır.

7 Fiziksel olarak muhasebe birimine ulaşmayan Taşınır İşlem Fişlerinin muhasebeleştirme işleminin yapılması mümkün değildir.

8 Fiziksel olarak muhasebe birimine gönderilen taşınır işlem fişleri HYS sistemi üzerinden muhasebe birimine gönderilmediği takdirde muhasebeleştirme işleminin tamamlanması mümkün olmamaktadır.

9 SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİ VE BES KESİNTİLERİ

10 Atılan bildirgelerdeki tutar ile ödeme emri belgesinde ilgili hesap kodlarındaki tutarlar arasında farklılıklar olması (eksik ya da fazla)

11 Bildirgelerin Başkanlığımıza son ödeme gününde gönderilmesi

12 BES kesintilerine ilişkin kesinti listelerinin birer suretlerinin çıkış yapılmak üzere muhasebe birimine gönderilmesi gerekmektedir.

13 KBS dışı maaş yapılan personele ilişkin BES kesinti listelerinde referans numaralarının bildirilmesi

14 FATURALI GİDERLERE İLİŞKİN YAPILAN ÖDEMELERDE KARŞILAŞILAN PROBLEMLER

15 Faturalı giderlere ilişkin yapılan ödemelerde ödeme emri belgesi düzenlenirken açıklama bölümüne ilgili faturanın abone numarasının yazılmadan ödeme yapılması (fatura bedeli ilgili firmanın hesabına geçse bile abone numarası belli olmadığından faturanın ödenmedi olarak görünmesi)

16 Faturalı giderlerde son ödeme tarihlerinin dikkate alınmaması

17 TEŞEKKÜRLER Tuğba YAVUZ Şef Muhasebe-Kesin Hesap ve Raporlama Şubesi


"YILSONUNDA KARŞILAŞILABİLECEK OLASI PROBLEMLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları