Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ"— Sunum transkripti:

1 ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ

2 -Ödeneği olan birime «ödenek gönderme belgesi» düzenlenir
-Ödeneği olan birime «ödenek gönderme belgesi» düzenlenir. Ödeneği olmayan birime ödenek gönderme belgesi düzenlenemez. -AFP dağılımından sonra Maliye Bakanlığının Serbest bırakacağı 4 dönem «Ödenek Gönderme Belgesi»hazırlanır. 1.Dönem (Ocak-Şubat-Mart) ocak ayının ilk haftası 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesi çerçevesinde kısmi olarak serbest bırakılır. Şubat ayının ilk günü ise üç aylık ödeneğin tamamı serbest bırakılır. BÜMKO yazısına istinaden yandaki yazıda serbest kalan oranlara göre ocak ayının ilk haftası «Ödenek Gönderme Belgesi» düzenlenir. Ocak ayı sonu AFP onaylandıktan sonra Şubat ayının ilk günü ilk üç aylık ödenek serbest kalır. Serbest kalan ödenekler «ödenek gönderme belgesi» düzenlenerek birim düzeyinde birimlere aktarılır. Önemli Not:AFP hazırlanırken mutlaka ilk üç aylık dağılıma «serbest» kalan ödenek miktarı kadar veya daha fazla ödenek eklenmelidir.

3 2. Dönem (Nisan-Mayıs-Haziran) Nisan ayını ilk günü 2
2.Dönem (Nisan-Mayıs-Haziran) Nisan ayını ilk günü 2.Dönem ödenekler serbest kalır. Birim düzeyi rapor alınarak ödenekler birimlere gönderilir. 3.Dönem (Temmuz-Ağustos-Eylül) Temmuz ayının ilk günü 3.Dönem ödenekler serbest kalır.Birim düzeyi rapor alınarak ödenekler birimlere gönderilir. 4.Dönem (Ekim-Kasım-Aralık) Ekim ayının ilk günü 4.Dönem ödenekler serbest kalır. Birim düzeyi rapor alınarak ödenekler birimlere gönderilir.

4 Önceki yıllarda ödenekler dönemler halinde serbest bırakılarak , sonraki dönemin ödeneğinin harcanmasına «HYS» sistemi izin veriyordu.2015 yılından bu yana artık «HYS» sistemi sonraki dönemin ödeneğinin harcanmasına izin vermiyor. Bu nedenle AFP hazırlanırken KBÖ 12 aya dağıtılırken kurum ihtiyacı gözetilerek ve sistemin ödenek üstü harcamaya izin vermeyeceğini düşünerek dağılım gerçekleştirmemiz gereklidir. «Ödenek Gönderme Belgesi» sadece dönemler itibariyle olmaz. Birimler Arası Ödenek değişikliği yaparken , Likit Karşılığı Ödenek Kaydı yaparken, Gelir Fazlası Karşılığı Ödenek Kaydı yaparken v.s gibi işlemler yaparken de «Ödenek Gönderme Belgesi» düzenlenir.

5 -Birim detayında kullanılabilir bütçe ödenekleri, Ödenek Gönderme Belgesi düzenlemek suretiyle ilgili harcama birimlerine gönderilir. -Herhangi bir harcama birimine başlangıçta planlanan ödeneklerden daha fazla ödenek gönderilmesi ancak ödenek dağılımının değiştirilmesi suretiyle mümkün olabilecektir.

6 -Üst yöneticiden alınabilecek genel bir onay çerçevesinde Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları tarafından ödenek gönderme belgesi düzenlenebilecektir. -2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda yer alacak hüküm gereği, Ödenek Gönderme Belgesi ile ödenek gönderilen birimler harcama birimidir. Ödenek Gönderme Belgesi ile ödenek gönderilen harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir. -Harcama birimleri, serbest bırakılan ödenekler ve gelir gerçekleşmelerini de dikkate alarak Ödenek Gönderme Belgesi ile gönderilen ödenekleri kullanma yetkisine sahip olacaklardır.

7 Harcama yetkilileri, serbest bırakılan ödeneklerin üzerinde veya Ödenek Gönderme Belgelerindeki ödenek miktarını aşan ödeme emri düzenleyemeyecek ve bu tutarları aşan bir harcama yapamayacaklardır. -Birimlerin ödenek talepleri doğrultusunda yapılan aktarma veya eklemelerin ödenek gönderme belgeleri ile Maliye Bakanlığınca 3’er aylık dönemler halinde (Ocak-Nisan-Temmuz-Ekim) serbest bırakılan ödeneklerin gönderme belgelerinin hazırlanacaktır.

8 UYGULAMALI E BÜTÇE SİSTEMİNDE ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ

9 Üniversite Bütçe Uygulama
Kurum Düzeyinde Ödenek Gönderme Belgesi

10 -E bütçe sisteminde birim düzeyi Ödenek Durum Masraf Cetvelleri menüsünden rapor alıyoruz.
-Birimlerin herbirine ayrı ayrı raporda yer alan ödenek kadar ödenek gönderiyoruz. 1 2

11 T1 BİRİM KODU «KULLANILABİLİR ÖDENEK GÖNDERME» (T1) MİKTARI KADAR BİRİM BİRİM ÖDENEKLERİ GÖNDERİYORUZ.

12

13 Açıklama :Ödenek Gönderme Belgesi
Muhasebe Biim Kodu :75775 Gönderilen Daire Kodu :Hangi Birime Ödenek Gönderilecekse o birimin daire kodu Açıklama :Ödenek Gönderme Belgesi

14 Üniversitemizde birim kodu 280-Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ile başlıyor. Ödenek Gönderme 280 daire kodu ile başlıyoruz.

15 3 2 1 Birim düzeyi alınan raporda 280-Sağlık Bilimleri Yüksekokulu fonksiyonel ve ekonomik kodunda olan «kullanılabilen» (1) alandaki TL miktarını kopyalayıp «miktar»(2) alanına yazıyoruz.Daha sonra «belge kaydet»(3) butonuna basarak kaydetme işlemini başarıyla gerçekleştiriyoruz.

16 Tüm birimlere ayrı ayrı raporda yer alan ödeneklere bakarak «ödenek gönderme belgesi» düzenleyip «Belge kaydet» butonuna tıkladıktan sonra «Belge Arama « butonuna geçiyoruz. 1 2 3 Belge Arama (1) butonuna basarak gelen ekranda «durum»(2) bölümüne «İcmal No Verilmemişler» seçilir ve «Listele»(3) butonuna tıklanarak birimlere gönderdiğimiz tüm ödenekler listelenir.

17 «Listele»(4) dedikten sonra gelen tüm işlemler «Hepsini Seç/Seçme»(1) butonuyla seçilir.»İcmal No Ver»(2) butonuna tıklanır. «Muhasebata Gönder» (3)butonuna tıkanarak «Ödenek Gönderme Belgesi» e bütçe sisteminde sonlanmış olur.Daha sonra Say 2000i Sisteminde onaylanır. 4 2 3 1

18 -Tüm bu «Ödenek Gönderme Belgesi» 4 ayrı dönemler için uygulanır.
-Yıl içerisinde likit Karşılığı Ödenek Kaydı,Gelir Fazlası Karşılığı Ödenek Kaydı, Birimler Arası Ödenek değişikliği v.s gibi işlemlerden dolayı «Ödenek Gönderme Belgesi « düzenlenebilir. -Bu Durumda ödenek hangi birime aktarılacaksa o birime ödenek gönderilir.E bütçe sisteminde birim düzeyi rapor almaya gerek yoktur. Örneğin ; İdari Mali İşler Daire Başkanlığının Fonksiyonel Kod ve 03.5 ekonomik koduna ,00 TL ihtiyaç oldu.Bu ödeneği nasıl «Ödenek Gönderme Belgesi» düzenleyerek gönderebiliriz.(Likit Karşılığı Ödenek Kaydı yaptığımızı düşünelim)

19 1 «Büyüteç»(1) tıklayıp gelen ekranda istenilen kod seçildikten sonra «Kullanılabilen» alandaki miktarı kopyalayıp «Miktar» alanına yapıştırıyoruz. Daha sonra «Belge Kaydet»deyip «Belge Arama» menüsünden «İcmal No Ver» diyoruz ve «Muhasebata Gönder» butonuna tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz.

20 Şikayet , Öneri veya Sorularınız varsa mehmetkoc@ardahan. edu
Şikayet , Öneri veya Sorularınız varsa adresine mail atabilirsiniz. İyi Çalışmalar…


"ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları