Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
GENEL OLARAK İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜKLERİ
VİZYONUMUZ Birliğin vizyonu; üye belediyelerin, ortak sorunlarının ortaklaşa çözümünde ilk akla gelen yerel yönetim kuruluşu olmaktır. MİSYONUMUZ Birliğin.
Meriç Belediyeler Birliği
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
Eylem Planı Sonraki Adımlar
TÜRKİYE’DEKİ TURİZM SORUNLARI
ANIL YMM XII. DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
“DOKA’DAN TURİZME BÜYÜK DESTEK”
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
PATNOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI SU VE KANALİSAZYON MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI FAALİYETLERİ.
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TAHSİS DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
TURİZMDE YENİ DESTİNASYONLAR
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Doğal Mirası Koruma Mekansal Gelişme Kültürel Mirası Koruma KIRSAL KALKINMA DÜŞÜN GERÇEKLEŞME SÜRECİ VE KELKİT A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı Kelkit 2005.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yerel Yönetim Merkezi Yönetim
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KKTC TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TURİZM YATIRIM POLİTİKALARI Doç. Dr
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

Bakanlar Kurulunca 26. 04. 2011 tarihinde kararlaştırılan ve 05. 06 Bakanlar Kurulunca 26.04.2011 tarihinde kararlaştırılan ve 05.06.2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararla Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmiştir. İlan edilen söz konusu bölgenin sahip olduğu kültür/turizm değerlerinin ve çevre alt yapısının geliştirilmesi amacıyla Bakanlar Kurulunca 02.01.2012 tarihinde kararlaştırılan ve 25.01.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararla İlimiz Merkezli Fırat Havzası Alt Yapı Hizmet Birliği ( FAY-HİB) kurulmuştur.

Fırat Havzası Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Çalıştayları 1- Bakanlar Kurulu tarafından Fırat Havzası Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesinin ardından 24-25-26 Haziran 2011 tarihinde Pertek Termal'de Tunceli Valisi Sn.Mustafa TAŞKESEN'in Başkanlığında bir Çalıştay düzenlenmiştir. 2- Bakanlık uzmanlarının hazırlamış olduğu eylem planı çerçevesinde 23-25 Ekim 2011 tarihleri arasında İlimizde ‘Elazığ-Tunceli-Fırat Havzası Turizmi Geliştirme Çalıştayı’ düzenlenmiştir.

Birliğin adı 'Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma Ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği' ( FAY-HİB) dir.   Birliğin Merkezi ELAZIĞ’ dır. Birliğin Faaliyetleri, Fırat Havzası Kültür, Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi olup, çalışma süresi sınırsızdır.

Birliğin üyeleri/kurucuları : Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi içerisinde kalan İl Özel İdareleri ile Belediyelerdir.  1. Elazığ İl özel İdaresi (Kurucu) 2. Erzincan İl özel İdaresi (Kurucu) 3.Tunceli İl özel İdaresi (Kurucu) 4. Sivrice Belediyesi (Kurucu) 5. Palu Belediyesi  (Kurucu) 6. Kovancılar Belediyesi (Kurucu) 7. Keban Belediyesi (Kurucu) 8. Ağın Belediyesi (Kurucu) 9. Kemaliye Belediyesi (Kurucu) 10. Arapgir Belediyesi (Kurucu) 11. Çemişgezek Belediyesi (Kurucu) 12. Pertek Belediyesi  (Kurucu)

Birliğin amacı ve üyelerce birliğe devredilen görev ve hizmetler: Birliğin amacı,  Fırat Havzası  Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Alanının, geliştirilmesi, tanıtım, turizmin çeşitlendirilmesi, konaklama süresinin artırılması, turizmin niteliğinin arttırılması ve  kültür ve turizme ilişkin  sosyal, teknik alt yapının gerçekleştirilmesi ve işletmesini sağlamaktır.

Birlik amacını yaşama geçirmek üzere: a) Turizmin kaynak değerleri, potansiyeli, kaynakların kullanımı, korunması, geliştirilmesi, potansiyel kaynakların harekete geçirilmesi konularında Birlik üyeleri arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağlar. b) Üye kurumlara turizm, mahalli idare, yönetim, belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgi, belge, mevzuat gibi kaynaklar sağlar ve aynı konularda eğitime dönük etkinlikler düzenleyerek danışmanlık yapar. c) Birlik üyeleri adına ve Birliğin amacına uygun çalışmalar yapar, bu çalışmalar arasında eşgüdüm sağlar, ortak alımlarda bulunur, yatırımları organize eder, teşvik eder, denetler.

d) Üyelerin Turizmin gelişmesi altyapı sorunlarının çözümlenmesi ve birliğin amacına paralel olan girişimlerine destek verir, kaynak bulur, bu gibi girişimleri organize eder, yapar ve yaptırır. e) Amacı doğrultusunda, çalışma alanlarına bağlı uluslararası ilişkiler kurar, ortak çalışmalar yapar; ulusal ve uluslararası katılımcılarla bilimsel ve kültürel etkinlikler, çevrelere teknik inceleme gezileri ile süreli ya da süresiz yayın faaliyetlerinde bulunarak, üye belediyeleri ve kamuoyunu bilgilendirici programlar düzenler. f) Yasal olanaklar dahilin de, üye belediyelerdeki kent halkının birliğin amaçları doğrultusunda bilinçlendirmeye yönelik film, multivizyon ve benzeri görsel, belgesel malzeme hazırlar, hazırlattırır, radyo, televizyon yayınları için program düzenleyebilir.

g) Birliğe üye kentlerin Turizmin gelişmesine yönelik altyapı, tanıtım, festival, fuar ve benzeri çalışma ve faaliyetleri hususunda projelerini yapar, yaptırır ve bunların uygulamalarında teknik denetim katkısı sağlar. h) Üyeler arasında bilgi ağı kurar ve geliştirir. i) Turizmin gelişmesi için uygun kanunların çıkarılmasını destekler. Bölgede turizm çeşitliliğini sağlamak amacıyla her türlü araştırma, geliştirme faaliyetlerinin de bulunur, J) Üye şehirler ile yurtiçi ve yurtdışı kardeşliklerinin kurulmasını teşvik eder ve destekler.

k) Amaçları doğrultusunda faaliyet gösterecek şirketler kurabilir ve işletebilir. l) Termal Turizminin geliştirmek için gerekli araştırma, geliştirme, planlanma faaliyetlerinde bulunur, işletme alanlarını açar ve işletmelerde kullanılacak termal suyun kontrolü sağlar. m) Sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin ve su havzalarının korunmasını sağlar, ağaçlandırma yapar, çevre kirliliğine meydan vermeyecek tedbirleri alır. Yöresel katı atık planını yapar ve yaptırır, bu amaçla tesisler kurar, kurdurur, işletir veya işlettirir. n) Kültür ve tabiat varlıkları ile tarihi dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve doğal güzelliklerin korunmasını sağlar. Bu amaçla her türlü onarım, restorasyon, restitüsyon proje ve uygulamaları yapar.

o) Turizm sektörünün müşterek ihtiyaçlarını gidermek amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunur. p) Bölgenin tanıtılması için her türlü faaliyeti yapar veya yaptırır. r) Turizm sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel kadrolarının sağlanması için her türlü faaliyet yapar veya yaptırır. s) Bölgenin bölgesel ve Koruma amaçlı planlarını yapar, yaptırır; turizm master planını yapar.

t) Hizmet kalite ve standartlarını belirler ve denetler, denetim ve takdir belgesi düzenler ve amacı doğrulusunda gerek duyulacak diğer faaliyetlerde bulunur. Bu amaçla üye mahalli idareler kendi görev ve hizmetlerinden bazılarını bu alan içinde birliğe devredebilirler. Birlik, devredilmesi öngörülen mahalli müşterek nitelikli hizmetlere ilişkin olarak üye mahalli idarelerin hak ve yetkilerine sahiptir.