EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Hazırlayan: 1.Grup.
Advertisements

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Dünya Tarihine Yön Verenlerden
Bir Kuruluş Öyküsü.
FİBER OPTİK VE TELEKOMİNİKASYONUN TARİHÇESİ.
İLK ALO SEVGİLİYE.
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
Caterpillar Türkiye Yetkili Temsilcisi Borusan Makina’da çalışan dört arkadaş Mart 2007 tarihi itibariyle kendi işlerini kurmaya karar verdiler.
Fen bİlİmlerİ IŞIK VE SES.
BİLİM ADAMLARI.
Hazırlayan İsmail SELVİ
Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Alexander Graham Bell.
İletişimin Zamanda yolculuğu
HAZIRLAYAN: CEM GÜRSES
Genel Kimya 101 L Deney 2 Difüzyon.
AMPULün icadi.
İCATLAR.
Avustralya Brazil ya Nadec, Hail Hadco, Hail Suudi Arabistan – 500 Lindsay/Zimmatic pivots.
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
Telefonun icadı Ve Graham Bell
NIKOLA TESLA DEFNE ERKAN 5/A.
Meydana gelişi Yayılması Özellikleri Yalıtımı Kaydı
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
Albert Einstein 14 Mart 1879’da doğup,18 Nisan1955’de ölmüştür.
ÖZEL TERCÜMAN LİSESİ ANAOKULUNDAN İLKÖĞRETİME SEMİNER PROGRAMI
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
EDİSO NUN HAYATI ADI:ERCAN SOY ADI:ERBAY SINIF:5-A NO:239
Geçmişten Günümüze Aydınlatma Araçları
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
Abdulkadir KARADENİZ Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Tarihçesi Bilgisayarların Sınıflandırılması Abdulkadir KARADENİZ
İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
LABORATUARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR GENEL KİMYA LABORATUARI.
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
IŞIK VE SES
IŞIK Işık olmadan görebilir miyiz? En önemli ışık kaynağımız nedir?
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
AYDINLATMADA KATKIDA BULUNANLAR. Humprey Davy 1802 yılında İngiliz Humprey Davy, platin ince bir şeritten akım geçirilerek ilk ışığının elde edilmesi.
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
PATENT SINIFLANDIRMASI VE PATENT İSTATİSTİKLERİ M. KAAN DERİCİOĞLU.
AMPULÜN YAPISI CAM FİTİL DUYA TAKILAN KISIM Ampul.
Bir Başkadır Benim Memleketim. Burası bizim güzel ülkemiz ; bize bir anne gibi bakan, bize üzerindeki her şeyini cömertçe veren eşsiz toprak, eşsiz vatan,
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
Topluma Hizmet Edenler
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER MUCİTLER ve İCATLARI (3 Mart, 1847 – 2 Ağustos, 1922) 3 Mart18472 Ağustos19223 Mart18472 Ağustos1922 Alexander Graham Bell.
Satranç Derslerinde Kullanabileceğimiz Öğretme Yöntemleri.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
Ayşegül ARSLAN.
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN TEMELLERİ Öğr. Gör. Osman GÜÇTEKİN
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

EDİSONUN ÇOCUKLUĞU

EDİSONUN ÇOCUKLUĞU İnsanlık tarihinin en büyük mucitlerinden biri olan Thomas Edison, 1847de Amerikanın Ohio eyaletinde dünyaya geldi. Yedi yaşındayken ailesiyle birlikte Michigan'daki Port Huron'a yerleşti ve ilköğrenimine burada başladı. Fakat başladıktan yaklaşık üç ay sonra algılamasının yavaşlığı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Bundan sonraki üç yıl boyunca özel bir öğretmen tarafından eğitildi. Son derece meraklı ve yaratıcı kişiliğe sahip bir çocuk olan Edison, 10 yaşına geldiğinde kendisini fizik ve kimya kitaplarına verdi.

Oniki yaşına geldiğinde ailesine yardım etmek için Port Huron ile Detroit arasında çalışan trende gazete satmaya başlayan Edison, evlerindeki laboratuvarını trenin yük vagonuna taşıyarak, çalışmalarını burada sürdürdü. Bu dönemde Edison; Michael!Faradayın Experimental Research in Electricity adlı yapıtını okudu ve derinden etkilendi. Bunun üzerine bir yandan Faraday'ın deneylerini tekrarladı bir yandan da kendi deneylerine ağırlık vererek daha düzenli çalışmaya ve notlar tutmaya başladı.

EDİSON'UN BAŞARILARI 1868'de kendine atölye kurdu ve aynı yıl geliştirdiği elektrikli bir oy kayıt makinasının patentini aldı. Aygıt oldukça ilgi topladı ama kimse tarafından satın alınmadı. Tüm parasını yitiren Edison, Boston'dan ayrılarak New York'a yerleşti. Edison'un şansı altın borsasının düzenlenmesinde kullanılan telgrafın bozulması üzerine döndü. Borsa yetkililerinin istemi üzerine aygıtı ustaca tamir eden Edison, Western Union Telegraph Company'den geliştirilmekte olan telgraflı kayıt aygıtları üzerinde yetkinleştirme çalışması yapma önerisi aldı. Bunun üzerine bir arkadaşı ile birlikte Edison Universal Stock Printer mühendislik şirketini kurdu. Ve sattığı patentlerle kısa sürede önemli bir servet edindi.

Bu parayla New Jersey'deki Newark'ta bir imalathane kurarak telgraf ve telem aygıtları üretmeye başladı. Bir süre sonra imalathanesini kapatarak New Jersey'deki Menlo Park'ta bir araştırma laboratuvarı kurdu ve tüm zamanını yeni buluşlar yapmaya yönelik çalışmalara ayırdı. Edison, 1876'da Graham Bell'in geliştirdiği konuşan telgraf üzerinde çalışmaya başladı. Aygıta karbondan bir iletici ekleyerek telefonu yetkinleştirdi. Ses dalgalarının dinamiği üzerine yaptığı bu çalışmalardan yararlanarak 1877'de sesi kaydedip yineleyebilen gramafonu geliştirdi. Geniş yankı uyandıran bu buluşu ününün uluslararası düzeyde yayılmasına neden oldu. 1878'de William Wallace'in yaptığı 500 mum güçündeki ark lambasından etkilenen Edison, bundan daha güvenli olan ve daha ucuz bir yöntemle çalışan yeni bir elektrik lambasını geliştirme çalışmasına girişti. Bu amaçla açtığı bir kampanyanın yardımıyla önde gelen işadamlarının parasal desteğini sağladı ve Edison Electric Light Company'yi kurdu. Oksijenle yanan elektrik arkı yerine havası boşaltılmış bir ortamda (vakum) ışık yayan ve düşük akımla çalışan bir ampul yapmayı tasarlıyordu. Bu amaçla 13 ay boyunca flaman olarak kullanabileceği bir metal tel yapmaya uğraştı. Sonunda 21 Ekim 1879'da özel yüksek voltajlı elektrik üreteçlerinden elde ettiği akımla çalışan karbon flamanlı elektrik ampulünü halka tanıttı. Üç yıl sonra New York sokakları bu lambalarla aydınlanacaktı. İki kez evlenerek altı çocuk sahibi olan Edison, 1931 yılında New Jerseyde hayata gözlerini yumdu.

ASLINDA HEPİMİZ BİR EDİSONUZ… 