Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER"— Sunum transkripti:

1 İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
Bir çok alanda (Bilim,sanat,spor...)insanlığa hizmet etmiş pek çok kişi vardır.

2 3 Mart 1847 yılında İskoçya'da Edinburgh'da doğdu
3 Mart 1847 yılında İskoçya'da Edinburgh'da doğdu. Kullanılabilir ilk telefonun icadını 1875 yılında yaptı ve patentini 1 yıl sonra aldı.1877 yılında Bell Telephone Company adlı şirketi kurdu. Mozart, sâdece besteleri ile uğraşır, çalışmalarını durmadan inatla, ısrarla yürütür.

3 Veysel Şatıroğlu veya bilinen adıyla Âşık Veysel (d
Veysel Şatıroğlu veya bilinen adıyla Âşık Veysel (d. 25 Ekim 1894, Şarkışla, Sivas - ö. 21 Mart 1973), Türk halk ozanı. Sivas ili Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyünde çiftçi bir alevi ailenin çocuğu olarak doğan Âşık Veysel, 7 yaşında geçirdiği çiçek hastalığı sonucunda sol gözünü,başka bir talihsizlik sonucuyla da sağ gözünü kaybetti.

4 Amerikalı yayımcı , yazar, kaşif ,bilim adamı ,diplomat ve siyasetçi.
Thomas Jefferson ve John Adams ile birlikte bağımsızlık bildirgesini hazırladığından Amerika Birleşik Devletleri’nin kurucularından biridir. Paratonerin mucididir. Güneş ışığından daha fazla yararlanmak için saat uygulamasını ilk olarak başlattı. Benjamin Franklin

5 FAZIL SAY Besteci, piyanist ve müzisyen Fazıl Say 1987 yılında konservatuarı bitiren genç piyanist,Almanya’nın DAAD bursuyla bu ülkeye gitmiş, Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda ABD'li piyanist David Levine'in öğrencisi olmuştur. Dünyanın önde gelen Schubert yorumcularından olan Levine, "Yaratıcı Yorumculuk" açısından örnek bir piyanisttir. Fazıl Say, piyanist kimliğiyle onu örnek almıştır.

6 SÜREYYA AYHAN Süreyya Ayhan 6 Eylül 1978 yılında Çankırı’da doğdu.
2002′de Münihte yapılan 18. Avrupa Atletizim Şampiyonası’nda 1500 metrede Avrupa Şampiyonu oldu metrenin Avrupa şampiyonu milli atletimiz Süreyya Ayhan Golden League’in Zürih’te yapılan ayağında yine çok rahat bir birinciliğe koşarken ′lık derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da 2 saniye aşağı çekti.

7 NAİM SÜLEYMANOĞLU Türkiye'nin "cep herkülü" Naim Süleymanoğlu halter tarihinine adını altın harflerle yazdırmıştır yılında Bulgaristan'dan maceralı bir kaçış sonucu Türkiye'ye gelen Naim, parlak sporculuk yaşamı boyunca üç kere olimpiyat madalyası ve yedi kere de Dünya Şampiyonluğu almıştır. Nadim Süleymanoğlu, 3 kez olimpiyat, 9 Dünya, 6 da Avrupa Şampiyonu olarak birincilik kürsüsüne çıkıp, 46 kez de rekor kırdı.

8 VİNCENT VAN GOGH Vincent Van Gogh, Hollanda'nın güneyindeki Noord-Braband bölgesinde bulunan Zundert kasabasında dünyaya geldi. İnsanların yalnızlık, hüzün ve acı içindeki hallerinden etkilenip bunları da resimlerinde yansıtmıştır. Acı çekenlere ilgi duymuştur;

9 GECE KAHVESİ Vincent`in Yatak Odası Gecenin renkleri
GECE KAHVESİ

10 MAGELLAN ( ) Portekizli bir denizcinin adıdır. Soylu bir aileye mensup olan Macellan 1480 yılında Portekiz'in Sabrosa şehrinde doğmuştu. Macellan daha küçük yaşında,deniz ve denizcilikle, coğrafya bilimiyle çok ilgileniyordu. Dünyanın yuvarlak olduğu deniz yoluyla dolaşılarak da ispat edilmiş oldu ve Büyük Okyanusun varlığı ortaya çıktı.

11 THOMAS EDİSON Thomas Edison Amerika’nın Ohio şehrinde 1847 yılından dünyaya geldi. ABD’li mucitler’den biri. ( ) Kendi şahsına binden fazla icadın patentini alabilen ve tüm zamanların en büyük mucidi kabul edilir. Tüm hayatı boyunca bir tek bi­limsel buluşu olmuştur. Edison etkisi adıyla anılan bu buluş, elektrik akımının boşal­tılmış bir ampuldeki sıcak bir flamandan, ampul içinde bir başka tele geçtiğini, fakat bunun tersinin olmadığını ıspatlamıştı.

12 SALVADOR DALİ Salvador Dalí 11 Mayıs 1904'de Figueras'ın (İspanya'nın Kuzeyinde Pirienelere yakın bir kasaba) bir köyünde doğdu. En iyi bilinen eseri olan Belleğin Azmi,ni 1931'de bitirmiştir. Dali, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikalı animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Oskar adayı olmuştur.


"İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları