Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) Kocaeli Modeli

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

Edirne Bölge Müdürlüğü
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
This project is produce with the financial assistance of EU
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tarık Kaplan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı
KAMU HİZMET ENVANTERİ VE HİZMET STANDARTLARI TABLOLARININ DOLDURULMASI
ODUNPAZARI GERİ KAZANIM PROJESİ
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
Hale Uysal Şemsa Olşen Güzeldere. ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR.
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
CBS BİRİMİ 03 EYLÜL SBB bünyesinde Bilgi İ şlem Daire Başkanlı ğ ı’na ba ğ lı olarak CBS birimi bulunmaktadır. Mart 2012 tarihinde kurulmuş olup,
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sitesi Kullanıcı Rehberi
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
HALK KÜTÜPHANELERİ SOSYAL AĞLARDA HALK KÜTÜPHANELERİNE ERİŞİM.
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Belediyelerin kentsel yönetim ve denetimine destek olmak üzere tasarlanmış, kentle birlikte yaşayan Coğrafi Bilgi Sistemidir. Kapsamında kentin tüm harita,
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
Universal Bilgi Teknolojileri
ANADOLU SU HAVZALARI REHABİLİTASYON PROJESİ İZLEME & DEĞERLENDİRME Dolunay KANATLI.
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
GENEL KONUM ULAŞIM İLİŞKİLERİ Pendik Kurtköy Kültür Merkezi ve Yeşil Alan Düzenleme Uygulama Projesi ; Bölgede son yıllarda hızla gelişen konut dokusuna.
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
GENEL KONUM ULAŞIM İLİŞKİLERİ İlçenin önemli ana arterlerinden olan Özgürlük Meydanı, Karaosmanoğlu Caddesi ve Taşocağı Caddesinde taşıt ve yaya trafiğini.
Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı 1 ANKARA 6 Ocak 2011 (26 ARALIK 2008 Mükerrer R.G. Sayı:27092)
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
TÜRKİYE’DE KENT BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMALARININ GELİŞİMİ
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
Denetim ve Ruhsatlandırma Uygulaması
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
AYKOME Uygulaması 1.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
 Bilgi Sistemi Kavramı  Coğrafi Bilgi Sistemi  Esgaz CBS  Esgaz CBS Uygulamaları ve Masaüstü Uygulaması’nın Genel Özellikleri  CBS Masaüstü, Web.
Sunum transkripti:

Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) Kocaeli Modeli Sunum: Dr. Bayram ÇOLAKOĞLU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı

Kocaeli Modelinin İçeriği Nedir? Yöneticilerin hızlı ve doğru kararlar verebilmesini sağlayan KONUMSAL raporların sunulması için önemli bir araç olan Coğrafi Bilgi Sistemleri ilin tümünü kapsayan bir projedir. Kentte fay hattı üzerinde kaç tane kamu binası var ? Yeni doğan bebeklerin yoğunlukları hangi bölgede ? Şehirde kaç Km parke yol var ? Kentte yardımlar en fazla hangi bölgeye yapılıyor?

KOCAELİ MODELİ OLUŞUMDAKİ SAFHALAR Önceki Tecrübeler CBS nin en önemli fonksiyonu güncel tutulabilmesidir.. Ülkemizde yapılan uygulamalarda büyük çaba ve maliyetle yapılan projeler güncel tutulamadığından devamı gelemememiştir.

Program Seçim Analizleri KOCAELİ MODELİ OLUŞUMDAKİ SAFHALAR Program Seçim Analizleri Dünyada ve Ülkemizde kullanılan programların kullanım yüzdesi, performansı, veri değişim standartları, ara yüz geliştirmeye müsaitliği gibi teknik detayları incelenerek modelimize uygun olan programlar için analizler yapıldı ve ihtiyaca uygun program belirlendi.

Veri Yapısı ve Standartların İncelenmesi KOCAELİ MODELİ OLUŞUMDAKİ SAFHALAR Veri Yapısı ve Standartların İncelenmesi Büyükşehir Belediyeleri ile iştiraklerinin veri yapıları ve standartları ziyaretler yapılarak incelenmiştir. Coğrafi verilerin tek başına yeterli olmadığı, sözel veriler ile ilişkili coğrafi verilerin sistemde yer alması gerekliliği anlaşılmıştır.

Başlangıcı ve veri düzenleme Proje Süreci Mayıs 2007 Temmuz 2007 Mart 2008 Mayıs 2009 Eylül 2009 Mart 2010 Şubat 2011 Eylül 2011 Aralık 2011 2008 2012 2009 2010 2011 Navigasyon -Turizm Yayınları Numarataj Yayını- Altyapı Standartları Sistem Analizleri İmar planları- Nöbetçi eczaneler yayını Proje Başlangıcı ve veri düzenleme Şehir Rehberi Pilot Proje Sunumu Altyapı yayını Online kazı ruhsatı TAKBİS entegrasyonu

CBS Kocaeli Modeli Tek Merkezli bir sistemdir.

CBS Modülleri Birlikte Çalışabilirlik ilkesi benimsenmiştir Birçok kurumla ortak uygulamalar bulunmaktadır…

CBS Kocaeli Modeli MAKS Projesi Pilot İl Kocaeli Hazırlanan uygulamalara her yerden İnternet aracılığı ile ulaşılabilmektedir. http://cbs.kocaeli.bel.tr MAKS Projesi Pilot İl Kocaeli

CBS Veri Paylaşımları Ulusal Adres Veri Tabanı ile çevrimiçi haberleşmektedir.

Adres Uygulaması Adres ve yapı güncelleme arayüzü

Adres Uygulaması Anketi YAZILIMDAN ÖNCE YAZILIMDAN SONRA 2 yılda 40.000 faks, kağıt personel tasarrufu sağlandı.

A B İ S - Kapsam AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) Kocaeli sınırları içinde bulunan tüm altyapı kurumları 12 ilçe belediyesi Vatandaş Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

ABİS’le Ne Yapıyoruz? AYKOME kazı faaliyetlerinin tamamını sistemde yürütüyoruz Ruhsat başvuruları sistemde doğrudan harita üzerinde işaretlenerek yapılıyor Yeni veya değişen şebeke bilgilerinin CBS standartlarında kabulü yapılıyor(2010) Ayrıca; Tüm altyapı şebeke bilgileri, Yol verileri (zemin türü, genişliği, uzunluğu, vb.), 1/1000 ve 1/5000 imar planları, Numarataj (bina) bilgileri, Kazı bilgileri, sistem üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Performans Takibi Elde edilen verilerle tüm altyapı kurumları ve ilçe belediyelerimizin kurumsal anlamda performanslarını ölçüyoruz.

A B İ S - Hedef Altyapı yıllık çalışma planlarının gerçekleşme oranlarını arttırmak. Kentsel gelişme alanlarını takip edip, altyapı yatırım planlarına yön vermek. Önümüzdeki 4 yıl içinde Kocaeli’nin tüm altyapı envanterini paylaşıma sunmak. Yol ömrünün en az 3 yıl olmasını sağlayabilmek. Altyapı faaliyetleri ile birlikte; Yol, Numarataj ve 1/1000 İmar Planlarının güncelliğini sağlamak. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Problemler Kurumsal CBS birimi konumu Kanun yönetmelik eksikliği Veri güncelleme maliyetleri ….

Teşekkürler Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı