Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler"— Sunum transkripti:

1 Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler

2 Ajanda Tamamlanan Faaliyetler Tamamlanacak Faaliyetler
1.1. Genel Müdürlük Bilgi İşlem Sistem Odası ve Eğitim Salonu 1.2. OGM Bölge Müdürlükleri Altyapı Projesi Yapısal Kablolama Sistem Odaları Aktif Cihazlar 1.3. Video Konferans Sistemi 1.4. Genel Müdürlük IP Yapılandırması 1.5. Pilot Bölge Active Directory ve VPN bağlantısı Tamamlanacak Faaliyetler 2.1. İşletme Müdürlükleri Altyapı Projesi 2.2. VPN Bağlantısı 2.3. EDYS için Tarayıcı, Harici Depolama Ünitesi ve Blade Sunucu Alımı 2.4. Kesintisiz Güç Kaynağı ve Sunucu Alımı

3 Sistem Odası ve Eğitim Salonu
Genel Müdürlük Bilgi İşlem sistem odamız en yeni ve en son sistemlerden oluşacak şekilde kurulmuştur. Çok amaçlı eğitim salonumuzun modernizasyonu tamamlanıp 2010 yılında hizmete açılmıştır.

4 OGM Altyapı Projesi Altyapı envanterleri ve envanter tespitleri
Bölge Müdürlüklerinde gerekli fizibilite çalışmaları yapılarak mevcut binaların durumları projelendirilmiştir. Pilot Bölge uygulaması kapsamında Kastamonu OBM’de eğitim yapılmıştır.

5 Amaç

6 Neden Yapısal(Akıllı) Kablolama??
Bilgisayar sistemlerinin hızlı, sağlıklı ve problemsiz çalışabilmesi için gerekli Yavaşlık ve bağlantı kopukluğu gibi problemlerin bir çoğu mühendislik formatlarına uyulmadan yapılan kablolalama sistemleri yüzünden oluşmakta Kablolama altyapısı baştan iyi tasarlanıp yapılmalı ve yıllarca kullanılmalı Kablo karmaşıklığı olmaz, daha az yer kaplar ve kolay düzenlenir Arızalar kısa sürede tespit edilip giderilebilir

7 OGM Yapısal(Akıllı) Kablolama
Tek seferde telefon, data, kesintisiz güç kaynağı için çözüm sağlanmıştır. Kablosuz erişim için wireless ve binalardaki güvenlik için merkezi bir kamera sistemi planlanmıştır. Toplam 7047 adet modül kullanılmış, metre data kablosu(Cat6), metre enerji kablosu, metre fiber optik kablo, toplamda yaklaşık 1000 km kablo döşenmiştir. Bölge Müdürlükleri sistem odalarına yükseltilmiş taban uygulaması yaptırılmış, klimalar yerleştirilmiştir. Bölgelerimizdeki binalar arası Fiber Optik kablo ile irtibatlandırılmıştır. Etiketlemeler her bilişim sektörü personelinin anlayacağı yapıda etiketlenmiştir.

8 Örnek Resimler

9 Aktif Cihazlar Nedir? Ağ altyapısı üzerinde iletişimi sağlayan elektronik cihazlardır. Ağ üzerinde iletişim, yetkilendirme, paylaşım, güvenlik bu cihazlar ve üzerlerinden çalışan yazılımlarla sağlanır.

10 OGM Aktif Cihazlar 212 adet aktif cihaz satın alınmış, konfigüre edilerek bölge müdürlüklerinde kurulumu yapılmıştır. Her bir aktif cihaz için topoloji haritası çıkarılmıştır.

11 Video Konferans Sistemi Nedir?
Yüz yüze görüşme konforunun çeşitli cihazlarla icra edilmesi Neden video konferans; Yüz yüze iletişim Seyahat giderlerinden tasarruf Zamandan tasarruf Kullanım alanları; Uzaktan eğitim amaçlı çalışmalar Sağlık ve tıp alanında kullanım Gözetim alanları(Mağaza, havalimanları vs.) Bankacılık , sigortacılık vs.

12 OGM Video Konferans Sistemi
4 adet Genel Müdürlüğümüze, 27 adet Bölge Müdürlüklerimize olmak üzere 31 adet çoklu konferans cihazı 48 adet IP telefon konferans cihazı 18 Ocak 2011 Uluslar arası Orman Yılı Açılışı ve Sergisi etkinliğinde, 03 Şubat 2011 Birleşmiş Milletler Ormancılık Formu Oturumunda yapılan toplantıları Merkez ve Bölge Müdürlüklerimiz canlı olarak izleyebilmişlerdir.

13 OGM Güvenlik ve IP Yapılandırma
Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüklerimizde her türlü güvenlik, güvenlik duvarı(firewall) ile sağlanmıştır. Güvenlik için alınan cihazlar merkezde konfigüre edildikten sonra bölgelerde kurulumu yapılmıştır. Yakın zamanda Genel Müdürlüğümüzde IP yapılandırma çalışması yapılarak internetin kullanımı ve sistemlerin çalışması daha optimum hale getirilmiştir.

14 Yapılacak Faaliyetler
Tüm işletme müdürlüklerimizin kablolama altyapısı tamamlanacaktır. Tüm işletme müdürlüklerimize aktif cihazlar alınarak kurulumu yapılacaktır. VPN hizmeti ve sunucular alınarak merkezi bir yönetim sağlanacaktır. EDYS(Elektronik Doküman Yönetim Sistemi) projesi için tarayıcılar, harici depolama ünitesi(storage) ve blade sunucular alınacaktır. Tüm bölge ve işletme müdürlüklerimize kesintisiz güç kaynakları alınacaktır.

15 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Ömer ÖZCAN Sistem ve Ağ Yönetimi Şube Müdürü


"Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları