Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Prof. Dr. Nejat Erk Ç.Ü. Kurumsal Değerlendirme Programı Koordinatörü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Danışman, Sonuç Yönetimi
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (EUA) KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) ve Hedefleri
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDE ENSTİTÜLERİN TEMSİLİYETİ: Genel Bakış
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Bologna Süreci, Bergen Bildirisi, Kurumsal Değerlendirme Projesi ve Yeni Yönetmelikler Stratejik Planlama ve Kurumsal Değerlendirme Programı İzleme Komitesi.
ÖZ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
EUA Kurumsal Değerlendirme Programı Felsefesi Prof. Dr. Nejat Erk.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANLAMA KOMİTESİ ÇALIŞMALARI
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)
STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI Adıyaman Üniversitesi Strateji Geli ş tirme Daire Ba ş kanlı ğ ı.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
BOLOGNA SÜRECİ KALİTE GÜVENCESİ & AKREDİTASYON
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
BOLOGNA SÜRECİ AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (EUA) ve HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EKİM, 2006.
Hukuk Fakültesi Dekanlığı
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
İTF Eğitiminde Mevcut Durum Tespiti WFME-UTEAK-TTB Tıp Fakültelerinin Misyon ve Hedefler Temel Alanı Ölçütleri ile İlgili Değerlendirmeleri Misyon.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Stratejik Plan Formatı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
KURUMSAL DÖNÜŞÜM STRATEJİK PLANLAMA.
Hazırlayan Doç. Dr. Çağrı ERHAN.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
TERCİH ZİRVESİ’15 Üniversitede Başlayan, Hayat Boyu Gelişen Kariyer Prof. Dr. S. Semahat Demir Rektör.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” MİSYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ Mart 2012.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
27 Ağustos 2015, SAÜ Senato European University Association (EUA) Institutional Evaluation Programme (IEP)
Toplam Kalite Yönetimi
ocak AŞAMALAR Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü 2010 Mükemmellikte Süreklilik Ödülü 2013 ISO Belgesi.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Hasan MANDAL BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI - Bologna Süreci Kapsamında Stratejik Planlama Yaklaşımı ve Kalite Güvencesi.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (EUA) KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ Prof. Dr Nejat Erk Gazi Üniversitesi Mezunu Çukurova Üniversitesi.
Prof. Dr. Cemil Öztürk EPDAD Başkanı Marmara Üniversitesi
Kurumsal Değerlendirme Süreci 07 Nisan 2017
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
FONKSİYONEL KODLARIN KULLANIM ALANLARI
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ MEVZUATI
STRATEJİK PLANLAMA VE YENİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Prof. Dr. Nejat Erk Ç.Ü. Kurumsal Değerlendirme Programı Koordinatörü

…2… Kurumsal Değerlendirme Programı IEP nin Ayırıcı Unsurları Temelde öz değerlendirme sürecine dayalıdır. EUA kamu ve diğer kamu kurumlarından bağımsız çalışan bir yapılanmadır. EUA kar amacı gütmeyen bir kuruştur. Eş değerlerle yapılan bir karşılaştırmadır. Kamu fon aktarımını yönlendirecek bir değerlendirme amaçlanmamaktadır. Uzun dönem stratejik planlama, değişim yönetimi ve kapasite geliştirme çabalarını güçlendirir.

…3… IEP Felsefesi Kurumsal yaklaşım (ancak özel odaklanma olanağı) Oluşum Odaklı – Üniversitelerin strateji ve kalite yönetimini destekler. Toptan Değerlendirme Amacı Taşımayan – sıralamaya ilişkin değerlendirme getirmez. Misyonu doğrultusunda üniversitenin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koyarken akreditasyonda olduğu gibi dışsal ölçütlere başvurmaz. Kurumsal Değerlendirme Programı

…4… Kurumsal Değerlendirme Programı Değerlendirme Sürecinin Evreleri Üniversitenin Öz Değerlendirme Raporu Değerlendirme Takımınca Yapılacak İki Ziyaret Rapor İzleme (istenilirse)

…5… Kurumsal Değerlendirme Programı Öz Değerlendirmeye İlişkin Temel Sorular Üniversite ne yapmaya çalışıyor? Üniversite bunu nasıl yapıyor? Bunun işe yaradığını Üniversite nereden biliyor? Gelişebilmek için Üniversite nasıl bir değişim öngörüyor?

…6… Ziyaretler Hazırlık: Değerlendirme takımı EUA ca belirleniyor. Şu anda rektör veya rektör yardımcısı olan 3 öğretim üyesi ve +takım sekreteri Değerlendirme takımı Üniversiteyi iki kez ziyaret eder: Ön ziyaret: 2 gün süreli; program üniversitece organize edilir. Ana Ziyaret: 3 gün süreli; program EUA ca düzenlenir. Kurumsal Değerlendirme Programı

…7… Institutional Evaluation Programme Ziyaretler: Görüşülecek Kişiler Rektör + Diğer Rektörlük takımı Öz değerlendirme grubu Temel akademik olmayan kadro, dış ilişkiler ofisi, mali işler, kalite yönetimi birimi, bilimsel araştırma projeleri birimi, vb. Senato Üyeleri/Üniversite Yönetim Kurulu Dekanlar Öğrenciler Dış paydaş temsilcileri Ziyaret: Bazı fakülteler, bazı merkezler

…8… Rapor Bulgular üç farklı ortamda sunulacaktır: Rektöre (sözel rapor) Üniversitede daha gele sunum Yazılı Rapor Kurumsal Değerlendirme Programı

…9… Kurumsal Değerlendirme Programı Üniversitenin Liderlik Sorumluluğu Öz Değerlendirme Komitesinin diğer üniversite paydaşlarına karşı sorumluluğu, Kuşku ve korkuları azaltarak süreci desteklemek ve yüreklendirmek, Değerlendirme raporuna imza koyulmasına karşın her noktaya evet deme zorunluluğunun bulunmaması.

…10… Program Felsefesine ilişkin korku ve yanlış anlamaların aydınlatma yöntemi ile ortadan kaldırılışı, Üniversite kesitinin doğru seçilmesi, Odaklanma, rapordan çok süreç (ortak çaba) ya yönelik olmalıdır. Institutional Evaluation Programme Değerlendirmenin Başarılı Olma Koşulları

…11… EUA daki IEP Sekreteryası Andrée Sursock: Nina Arnhold: Violeta Atanassova: Harald Scheuthle: Kurumsal Değerlendirme Programı