UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU I Temel Kanunlar Değişti; Henüz Yürürlüğe Girmedi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ
Advertisements

Sözleşmelerde Damga Vergisi
YAT MEVZUATI GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Biz Kimiz? Konusunda uzman 10 avukat,
Yeni Ticaret Kanunu ve Sermaye Şirketlerinin Web Siteleri Erhan Keşfeden.
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
INTERNET VE HUKUK Zeynep Derman Hukuk Müşaviri SUPERONLINE A.Ş.
SUUDİ ARABİSTAN T.C. Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
Biz Kimiz? - Konusunda uzman 10 avukat, -Avrupa’nın 12 ayrı merkezinde, A.B.D. ve Hindistan’da bağlantılı hukuk büroları, - Uluslararası deneyim,
Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU II Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda Şirket Bölünmesi Birinci Bölüm.
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU NİSAN 2011 BİLGİ NOTU I Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
TACİR Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul ve Esaslar.
ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA DOĞRU
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü YÖNETİCİLİK FORMASYONU (BİÇİMLENME) KAZANDIRMA EĞİTİMİ.
Harcama Yetkilileri.
MÜGENUR BAŞÇOBAN 162 6/B.
Gündem Belge, herhangi bir bireysel veya kurumsal fonksiyonun yerine getirilmesi için alınmış veya fonksiyonun sonucunda üretilmiş, * içerik, * ilişki.
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ ŞUBESİ EKO TASARIM VE ENERJİ ETİKETLEMESİ.
TİCARET SİCİLİ İŞLEMLERİ
HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
GAZİANTEP ECZACI ODASI. KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki.
NÜFUS MEVZUATI Aile kütüklerinin yenilenmesi
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
K AYıTLı E LEKTRONIK P OSTA E LEKTRONIK TEBLIGAT YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) KEP YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) SMMM Güney.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza Kasım 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi Proje Sorumlusu Cumali YAŞAR.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
E-İMZA KUBİLAY KOCABAL BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
Sigorta Sektöründe Meslek Grupları
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
Uluslararası Tebligat-1
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SİGORTA HUKUKU GENEL KAVRAMLAR Güliz Evren KIRBAŞ Hazine Uzmanı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU I Temel Kanunlar Değişti; Henüz Yürürlüğe Girmedi

02/01/2011 Uygun Law Office_Newsletter_Feb_2011_TUR yılı Ocak ayı, değiştirilmesi gündemde olan temel kanunların TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesi nedeniyle önemli gelişmelere sahne oldu. Bu çerçevede: Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu’nun yerine yeni Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu; Borçlar Kanunu yerine yeni Borçlar Kanunu; Türk Ticaret Kanunu yerine yeni Türk Ticaret Kanunu; ve Bu kanunların yürürlükleri hakkında düzenleme getiren kanunlar TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir. Ayrıca Tebligat Kanunu’nun 12. maddesini değiştiren ve adli tebligat usulünde önemli değişiklikler getiren kanun da TBMM Genel Kurulu’ndan geçmiştir.

Meclis Genel Kurulu’ndan geçen kanunlardan: Tebligat Kanunu’nda değişiklik yapan düzenleme 19 Ocak tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu ve yeni Borçlar Kanunu tarihinde onay için Cumhurbaşkanı’na gönderilmiştir. Cumhurbaşkanı’nın inceleme süresi 15 gündür. Bu süre içinde onaylaması halinde her iki kanun da resmi gazetede yayımlanacaktır. Ancak kanunların yürürlüğe girme sürelerine ilişkin özel düzenlemeler bulunmaktadır. 02/01/2011Uygun Law Office_Newsletter_Feb_2011_TUR 3

Yürürlülük Tarihlerine İlişkin Özel Düzenlemeler: Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu tarihinde; Borçlar Kanunu tarihinde yürürlüğe girecektir. Henüz onay için Cumhurbaşkanı’na gönderilmemiş olan Türk Ticaret Kanunu da tarihinde yürürlüğe girecektir. 02/01/2011Uygun Law Office_Newsletter_Feb_2011_TUR 4

Tebligat Kanunu’na İlişkin: Tebligat Kanunu’nda değişiklik yapan kanun, bazı maddeleri bakımından tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bununla birlikte bazı maddeleri için yürürlük süresi ileri tarihler olarak belirlenmiştir. 02/01/2011Uygun Law Office_Newsletter_Feb_2011_TUR 5

Tebligat konusunda getirilen önemli bazı değişiklikler: Adres Kayıt Sisteminde Yazılı Adresin Geçerliliği: Adres Kayıt Sistemi’nde kişilerin kayıtlı olan adresleri, o adreslerde bulunmasalar dahi tebliğ adresi olarak kabul edilmektedir. Elektronik Posta ile Tebligat: Elektronik posta ile tebligat, şirketler için zorunlu, gerçek kişilere ise isteğe bağlı olarak getirilmiştir. Elektronik adrese yapılan tebligatlar, e-postanın e-posta kutusuna ulaştığı tarihten itibaren 5 gün sonra tebliğ edilmiş kabul edilecektir. Elektronik posta ile tebligat, PTT Genel Müdürlüğü tarafından gereken teknik altyapı oluşturulduktan ve ilgili Yönetmelik çıkarıldıktan sonra yürürlüğe girecektir. PTT Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortamda tebligata ilişkin altyapı 1 yıl içinde tamamlanacaktır. Tebligat Kanunun uygulanmasına ilişkin Yönetmelik 6 ay içinde çıkarılarak yürürlüğe konacaktır. 02/01/2011Uygun Law Office_Newsletter_Feb_2011_TUR 6

Yasal Uyarı Bu bilgi notunda yer alan bilgi ve açıklamalar Uygun Avukatlık Bürosu tarafından bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Hukuki tavsiye niteliğinde değildir. Bu bilgilerin iletilmesi hiçbir şekilde avukat müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Bu bilgiler en son hukuki durumu yansıtmayabileceğinden okuyucular, bu bilgilere dayanarak hareket etmemelidirler. Bilgi notumuzda bulunan bilgilerin herhangi bir şekilde kullanımı ya da tarafımıza faks veya e- mail yolu ile bilgi ulaştırılması büronun var olan müvekkilleri ile benzer şekilde bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Bu bilgi notunda bulunan bilgilerin tamamı sadece kişisel ve ticari olmayan amaçlarla dağıtılmaktadır. Okuyucuların bilgilerin yanlış olduğunu veya kendilerinin bu bilgiler sebebiyle bir zarara uğradıklarını iddia edemezler. Büromuz bilgi notunda sunulan bilginin içeriği ya da okuyucuların bu bilgi notuna dayanarak gerçekleştirdiği hareketlerden sorumluluk kabul etmemektedir. 02/01/2011Uygun Law Office_Newsletter_Feb_2011_TUR 7

Uygun Avukatlık Bürosu Adres : Bahariye Cad. Ünertan İş Merkezi 35/9 Kadıköy - İstanbul / Türkiye Telefon : Fax : /01/2011Uygun Law Office_Newsletter_Feb_2011_TUR 8