Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Uluslararası örnekler; İsveç Visa Paajanen,
Advertisements

TR 07- FI- 02 İÇ KONTROL – temel düzey eğitim HESAP VEREBİLİRLİK & PERFORMANS Ocak 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
Danışman, Sonuç Yönetimi
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİNDE STRATEJİK PLANLAMA.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Türkiye’de Yolsuzlukla Mücadele Güven SAK Ankara, 7 Temmuz 2005.
HASTANE ÇAĞRI MERKEZİ İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI Yalın 6 Sigma Projesi
30 Nisan – 8 Mayıs 2007 Dr. Elke Löffler, Governance International Zonguldak, Erzincan, Uşak, Akyaka/Muğla Hizmet Geliştirme Eylem Planları’ndan (HGEP)Vatandaşların.
MODERN YEREL YÖNETİM İÇİN LİDERLİK
Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Doç. Dr. Hikmet Yavaş Arş. Gör. Ömer Yavuz
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
ALMANYA’DA E-DEVLET SİSTEMİ
KOÇ GRUBU STRATEJİK YÖNETİMİ. Koç Topluluğu Stratejik Planı Sürdürülebilir:  Büyüme  Karlılık  Rekabetçi Avantaj için Sürdürülebilir:  Büyüme  Karlılık.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
TR 07- FI- 02 İÇ KONTROL – temel düzey eğitim COSO KONTROL ORTAMI Ocak 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
1 OPCAT ışığında UÖM’lerin kilit unsurları Zdeněk Hájek.
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Onurlu, güçlü ve görünür. KA (Kişisel Asistanlık) nedir? ve kendi ülkenizde gerçek olmasını nasıl sağlarsınız?
Okullarda Kariyer Planlama Okul – Veli İletişimi
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
YENİ DÖNEM PROGRAMLAR HERKES İÇİN ERASMUS ‘ERASMUS for ALL ’ 6 Mayıs Ege Üniversitesi, İZMİR.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
STRATEJİK PLANLAMA VE YENİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Sunum transkripti:

Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International

Support to Local Administration Reform 2 ZORLU VE FIRSATLARLA DOLU İŞLER (CHALLENGES) Desantralizasyon Desantralizasyon Uluslararası standartlar Uluslararası standartlar Küreselleşme Küreselleşme Yerel kişilerin ve kuruluşların beklentileri Yerel kişilerin ve kuruluşların beklentileri Hükümetin talepleri Hükümetin talepleri Sürdürebilirlik Sürdürebilirlik

Support to Local Administration Reform 3 MEŞRULUK VE YETKİ Amacın bilincinde olur; iyi yönetişime inanır. Amacın bilincinde olur; iyi yönetişime inanır. Belediyeleri uygun bir şekilde temsil eder. Belediyeleri uygun bir şekilde temsil eder. Belediyelerin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verir. Belediyelerin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verir. Belediyelerden saygı ve destek. Belediyelerden saygı ve destek. Hükümet ile ortaklık Hükümet ile ortaklık Ulusal ve uluslararası ortaklıklar, anlaşmalar Ulusal ve uluslararası ortaklıklar, anlaşmalar

Support to Local Administration Reform 4 TEMSİL (LOBİCİLİK) Politikaları açık bir şekilde tanımlar. Politikaları açık bir şekilde tanımlar. İyi araştırma İyi araştırma Güncel önceliklere odaklanma Güncel önceliklere odaklanma İyi iletişim ve uzlaşma-geliştirme İyi iletişim ve uzlaşma-geliştirme Proaktif Proaktif Eylem ve geri bildirim Eylem ve geri bildirim

Support to Local Administration Reform 5 İLETİŞİM (ARAÇLARI) İyi iletişime inanır. İyi iletişime inanır. İç ve dış odaklı İç ve dış odaklı Dinlemede iyi Dinlemede iyi İyi bir şekilde bilgilendirmenin bilincine sahip İyi bir şekilde bilgilendirmenin bilincine sahip İletişim Stratejisi İletişim Stratejisi Geniş kapsamlı iletişim araçları Geniş kapsamlı iletişim araçları

Support to Local Administration Reform 6 HİZMETLER Geniş aralıkta hizmetler Geniş aralıkta hizmetler Belediyelerin ihtiyaçlarına cevap veren Belediyelerin ihtiyaçlarına cevap veren Profesyonel (mesleki) eğitim ortamı Profesyonel (mesleki) eğitim ortamı Kapasite ve uzmanlık Kapasite ve uzmanlık Sürdürebilir Sürdürebilir

Support to Local Administration Reform 7 LİDERLİK Zorlu, fırsatlar dolu ve mücadele gerektiren işlerle yüzleşir. Zorlu, fırsatlar dolu ve mücadele gerektiren işlerle yüzleşir. Paydaşların çalışma ve çabalarını dikkate alır ve pekiştirir. Paydaşların çalışma ve çabalarını dikkate alır ve pekiştirir. Personeli güçlendirir. Personeli güçlendirir. İşe tam bağımlılığı sağlar. İşe tam bağımlılığı sağlar. Amaç ve yol üretir. Amaç ve yol üretir. Yenilikleri, iyileştirmeyi ve değişimi yönetir. Yenilikleri, iyileştirmeyi ve değişimi yönetir. İletişim sağlar. İletişim sağlar.

Support to Local Administration Reform 8 MODERN BİR TEŞKİLAT NEREDEN: Emir ve direktif vermek Emir ve direktif vermek Sınırlamalara odaklı Sınırlamalara odaklı İç hesap İç hesap Para bulma Para bulma Bina ve toplantılara girme Bina ve toplantılara girme Girdi / çıktı göstergeleri Girdi / çıktı göstergeleri Komuta ve kontrol Komuta ve kontrol NEREYE: Etkilemek Etkilemek Kapasiteye odaklı Kapasiteye odaklı Dış güvenilirlik/hesap verebilirlik Dış güvenilirlik/hesap verebilirlik Önceliklerin finanse edilmesi Önceliklerin finanse edilmesi Bilgi ve uzmanlığa erişim Bilgi ve uzmanlığa erişim Sonuç göstergeleri Sonuç göstergeleri Liderlik Liderlik