T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Advertisements

RELAX DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
PERFORMANS KRİTERLERİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Ar-Ge ve Yenilikçilik(İnovasyon)
San – Tez Projeleri Hakkında
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge Destek Programları Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Destek Programları
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Ar-Ge Merkezi ve San Tez Destek Programları
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
AR-GE DESTEKLERİ AOSB - 12 Şubat 2007 AR-GE DESTEKLERİ AOSB - 12 Şubat 2007.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Koordinasyon Ofisi
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
SANAYİ TEZLERİ PROJESİ
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Sunum transkripti:

T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI San-Tez Sanayi Tezleri Ar-Ge Destek Programı Prof.Dr.Ali Kalkanlı ODTÜ FBE San-Tez Projeleri Danışmanı

SAN-TEZ NEDİR? Üniversite-Sanayi ve Kamu işbirliği ile AR-GE’ye dayalı teknoloji yoğun ürün ve üretim yöntemleri geliştiren, bilgi ve teknoloji pazarlayan, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir ülke konumuna gelmemiz için önemli bir adımdır.

Programın Amacı SAN-TEZ Programının amacı, üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması Üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek ülkemize katma değer yaratacak, uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak yeni ürün ve/veya üretim yöntemi geliştirilmesi Mevcut üründe ve/veya üretim yönteminde yenilik yapılması amacıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans ve/veya doktora tez çalışmalarının desteklenmesidir.

San-Tez ODTÜ FBE San-Pro Danışma Kurulu Sanayi tezleri fikri oluşumu 2004 T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Ar-Ge Müdürlüğü- ODTÜ FBE ortak Sanayi Tezleri kurumsallaşma hazırlık çalışmaları 2005 T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Ar-Ge Müdürlüğü San-Tez kanunu yürürlüğe girmesi 2006 İlk San-Tez Proje Pazarı San-Tez Günleri ODTÜ KKM 2006 İkinci San-Tez Proje Pazarı ve San-Tez Günleri ODTÜ KKM 2007 T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Ar-Ge Müdürlüğü San-Tez Projeleri Tanıtım Toplantısı Bilkent Otel Ankara 2007 T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Ar-Ge Müdürlüğü San-Tez Projeleri Türkiye’deki Üniversite, Kamu ve Sanayi kuruluşlarına tanıtım toplantıları ve yılda İki dönem proje değerlendirme panel toplantıları 2007-2010

SAN-TEZ PLATPORMU ÜNİVERSİTE BAKANLIK San-Tez SANAYİCİ PROJE EKİBİ

NASIL BAŞVURULUR? Sanayicinin ihtiyacı olan veya üniversitede yürütülen ve ticari bir ürün ile sonuçlanabilecek akademik çalışmaların üniversite ve firma işbirliği ile projelendirilmesi, bu projenin tez konusu olarak üniversitede kabul edilmesi ilk aşamadır. İkinci aşamada, konu San-Tez Proje Başvuru Dokümanına uygun şekilde projelendirilir ve değerlendirilmek üzere başvuru dönemleri içerisinde Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne teslim edilir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan, ülkemizde yerleşik tüm işletmeler ve üniversitelerin işbirliği ile hazırlanacak projeler bu programdan yararlanabilir.

BAŞVURU DÖNEMLERİ Yılda İki dönem Proje Başvurusu Yapılabilir, Son başvuru tarihi her yıl; I. Dönem için 15 Mart II. Dönem için 15 Ağustos’dur.

Proje Ortaklarının Katkısı

Maksimum Destek Miktarı Program kapsamında, bütçe imkanları ölçüsünde yüksek katma değerli bir ürün veya üretim yöntemi ile sonuçlanacak projelere öncelik tanınır. Destek miktarı Firmanın %25 Katkısına endekslidir.

Proje Başka Kaynaklardan da Destekleniyorsa Diğer kamu kaynaklarından sağlanan hibe ve destekler proje başvurusunda belirtilir. Diğer kamu kaynaklarından sağlanan hibe ve destekler proje harcamalarından düşülerek San-tez kapsamında desteklenmeye esas harcama tutarı belirlenir.

Proje Ödemeleri Desteklenmesi uygun görülen projeler için üniversite bünyesinde açılacak proje özel hesabına Bakanlık ve firma tarafından 3 aylık dönemler halinde sözleşmede belirlenen tutarlar üzerinden ödeme yapılır.

Örnek Ödeme Tablosu Dönemi (3 ay) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sanayici 20 25 30 40 - Bakanlık 60 75 90 120 Toplam 80 100 160

Projeler için en fazla süre 36 aydır Projelerin Süresi Projeler için en fazla süre 36 aydır Projenin devamında ise gereksinimlere uygun olarak 6 ay ek süre verilebilir

Satın alma İşlemleri San-Tez Yönetmeliği ne Göre Projenin Yürütüleceği Yükseköğrenim Kurumu BAP veya benzeri BirimlerTarafından yapılır.

Proje Personeli Ödemeleri Proje Yürütücüsü Telif Ücreti: 800.-YTL/ay Yardımcı araştırmacı Telif Ücreti: 500.-YTL/ay Yardımcı Personel ücreti: 400- YTL/ay Tam zamanlı çalışan Yüksek Lisans Öğrencisi: 1.250.-YTL/ay Ücretli görevi bulunan Yüksek Lisans Öğrencisi: 400.-YTL/ay Tam zamanlı çalışan Doktora Öğrencisi: 1.500.-YTL./ay Ücretli görevi bulunan Doktora Öğrencisi: 500.-YTL/ay olarak belirlenmiştir.

Satın alınan Makine-Donanımın Mülkiyeti Proje Ortakları Tarafından Yapılan Makine Donanım Paylaşım Anlaşmasına uygun olarak Proje bitiminde Firma ve Üniversitede kalacaktır.

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Proje Ortakları Arasında Yapılan Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları anlaşması ile belirlenmekte olup, bu anlaşma sözleşme ekinde yer almaktadır.

Proje Sözleşmesi Bakanlık Üniversite Firma Proje Yürütücüsü Arasında İmzalanmaktadır.

YILLAR İTİBARIYLA SAN-TEZ ÖDENEK VE PROJE BİLGİLERİ

Proje Başvuruları (Adet)

İL BAZINDA SÖZLEŞME YAPILAN VE YÜRÜTÜLEN SAN-TEZ PROJE SAYISI

SEKTÖR BAZINDA YÜRÜTÜLEN PROJELERİN DAĞILIMI

TAMAMLANAN SAN-TEZ PROJE BİLGİLERİ TOPLAM6.101.798 TL

Desteklenen Projelerin Oranı

DEĞERLENDİRME

San-Tez İletişim Bilgileri E-mail : santez@sanayi.gov.tor Web: www.sanayi.gov.tr Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 7. Km. No:154 ANKARA Tel : (312) 219 40 34-37 Faks : (312) 219 40 26

TEŞEKKÜR EDERİM