Fe.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NANOLIFE 2 YIL ETKİLİ DUŞAKABİN KİREÇ VE SU LEKESİ ÖNLEYİCİ
Advertisements

SÜT SAĞIM EKİPMANLARININ TEMİZLİĞİ
ZEMİN AKSU TİCARET BİR KERVANCI KURULUŞUDUR.
Petra Clean - Zeynep Yüksel
BİR DÜNYA İŞ ! BİR ,DÜNYA İŞİ.
ISI YALITIMI.
NONWOVEN NEDİR? NASIL ÜRETİLİR? NERELERDE KULLANILIR?
OLFAKTOMETRE HAZIRLAYANLAR: Prof. Dr. Aysel Atımtay
MADENLERİMİZ -DEMİR -KÜKÜRT -BAKIR -BOKSİT -KURŞUN -MAGNEZYUM
SU ARITIMI SU ARITIMI NEDİR?.
SOYULABİLİR KORUYUCU KAPLAMA
EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SAĞLIMIZI TEHDİT EDİYOR
İNORGANİK KAPLAMALAR.
HAZIRLAYAN: MESUT ŞENTABURLAR.
TIBBİ ATIKLARIN ÜNİTE İÇİNDE TOPLANMASI, TAŞINMASI VE GEÇİCİ
GÖRME OLAYI VE IŞIK HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
SU KİMYASI ve SUYUN SERTLİĞİ
ONÜÇÜNCÜ HAFTA Böcek öldürücüler, havuz kimyasalları. 1.
Doktor ve Hemşire Odaları Temizliği
HAEMATOCCUS PLUVİALİS VE BİYOTEKNOLOJİK ÖNEMİ
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
KOROZYONDAN KORUNMA.
Temiz su kendi etkinliğimiz Temiz temizleyici. Deterjanların kullanılması sularımızı oldukca kirletmektedir.bizde bu yüzden kirletmeyen doğal ürünlerle.
MADDELER İ TANIYALIM Ejder Demirel. MADDELER İ TANIYALIM Ejder Demirel 16. İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirebilirler Mi? Şeftali, dalından koparılarak.
BASKI (PRES) BETONLAR.
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ. TEMİZLİK ÜRÜNLERİ PROFESYONEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Ev, hol, mutfak, banyo ve salonlardaki tüm parke, fayans, duvar, yer karoları gibi.
7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI
 Doğal her yapıdaki saç renginin çeşitli kimyasal maddeler ve yöntemlerle daha açık renge boyanmasıdır.
ARAÇ İADE KILAVUZU. Araç İade Kılavuzunun Amacı Şirketimizden kiralamış olduğunuz araçların sözleşme süre sonunda iadesi sırasında, Aracın normal kullanımı.
1. ASTAR BOYA VE MACUNLAMA
Ekoloji evden başlar. Çevrenin korunmasına yönelik küresel bir mücadele devam ederken bizler kendi evlerimizde EKO-yaklaşım prensiplerini uygulamaya başladık.
Etkin Cami Halıları Temizliği. Türkiye’de Cami Zeminleri Birçok cami ve ibadethanede yer alan halılar; Tarihi Yüksek kaliteli, Uzun ömürlü ve Genellikle.
Elektrikli Süpürgeler Özellikler.  Kafa karıştırıcı özelliklerle anlamak büyük bir çeşitlilik, yeni bir elektrikli süpürge seçerek en zor yönlerinden.
Kuru Halı Temizliği
ewa
Temizlik Malzemeleri. Temizlik Malzemeleri(1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ.
Temizlik Malzemeleri (1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ ve benzeri maddelerin.
C/C KOMPOZİT Furkan TEZER Enes Can ALTUN
YAPIM İŞLERİ UYGULAMALARINA ÖRNEKLER
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
DEPO ZEMİN KAPLAMALARI
FLOROPOLİMER KAPLAMALAR ( TEFLON )
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
MIKA.
DİREKT BASKI Esra ÇINAR.
GOLF.
BOYANACAK MATERYALİ KONTROL ETME
LEVENT BOYAMA MAKİNESİNDE BOYAMA
SUNFLOWER.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
KİR ÇEŞİTLERİ.
YATAK YAPIMINDA KULLANILAN ARAÇLAR VE ÖZELLİKLERİ
KİR ÇEŞİTLERİ.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
GÖRME OLAYI VE GÖZ.
SUNİ (REJENERE) LİFLER
Kumaş Nedir?.
KALİTE KONTROL Bitmiş bantlı govanın, elle ve gözle sayada oluşabilecek hataların kontrolüdür. Elle kontrol: Sayada üzerinde uzun olarak kalan iplik.
YAPAĞI VERİMİ.
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
Kazancınıza Kazanç Katacak Yeni Ürünleri Tanımaya Hazır mısınız?
TEMİZLİK MADDELERİ. Pek çok temizlik ürünü çeşidi vardır.Sabun ise eskiden beri temizlikte kullanılmaktadır. Günümüzde ise ; sabun, kireç giderici, yağ.
Kozmetikler
Uygulamalarımız.
POLYÜREA MASTİK.
Tekstil Hammaddelerinin Genel Özellikleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

fe

DÖŞEME YÜZEYLERİNİN TEMİZLENMESİ VE KORUMA YÜZEYLERİ KİMYASALLARI YAPILAN İŞLEMLER: Döşeme yüzeylerinin temizlenmesi işlemi. Döşeme yüzeylerinin korunması işlemi. Döşeme tamiratı işlemi.

DETAYLI İÇ TEMİZLİK : Kullanılmış ve kullanılmakta olan araçlara ilk günkü temizliğini kazandırmak amacıyla araç hayat kabininde torpidodan tavana,taban halılarından havalandırma deliklerine,koltuk ve kapı döşemelerinden güneşliklere kadar birçok bölgenin çeşitli kimyasal temizleyicilerle dezenfekte edilmesi olayıdır.

İÇ TEMİZLİK AŞAMALARI: 1- Otomobilin tüm içi; koltukları, halıları ve kaplamaları güçlü vakum ile süpürülür. 2- Koltuklar ve kaplamalar özel temizleyici ile temizlenir. 3- Aracın iç kısmının tamamı şampuan ile şampuanlanır. 4- Durulama emme işlemlerinden geçirilir. 5- Uygulama sonucunda aracın içi özel ısıtıcı ile kurutularak neme karşı korur.

KORUMA İŞLEMLERİ: 1- 0 araçlarda koruma işlemleri. 2- Kullanılmış araçlarda koruma işlemleri. a- Kumaş döşeme için koruma işlemleri. b- Deri döşeme için koruma işlemleri.

A-KUMAŞ DÖŞEME İÇİN KORUMA İŞLEMLERİ: Araç kullanılmış ise ilk etapta iç temizlik işlemleri uygulanarak dezenfekte edilir daha sonra: Aracın kumaş ve velur yüzeylerine teflon subazlı koruyucu kimyasal sürülerek su ve yağ bazlı lekelere karşı döşemeler koruma altına alınmış olur. Bu koruma maddesi kumaşın elyafını mikroskobik bazda sararak zamansız eskimesini önlediği gibi kalıcı leke ve kirlere karşı kumaşı koruma altına alır.

KUMAŞ KORUYUCUNUN ÖZELLİKLERİ: Döşeme yüzeyi fluoropolimer bazlı koruyucu ile kaplanır. burada kumaş lifleri tek tek kaplandığı için tüm kumaş yüzeyi korumuş olur bu işlemde kumaşın görünüşünün ve nefes alma özelliğinin , dokunma hissi ve kalitesinin değişmemesi sağlanır. 1- Statik elektriği azalttığı için toz tutmayı geciktirir 2- Uygulandığı anda dezenfektandır. 3- Güneşin soldurucu etkisini azaltır, zamanla meydana gelen aşınmaları geciktirir. 4- Temizlik için uygulamaları kolaylaştırır.

DERİ DÖŞEME İÇİN KORUMA: Kullanılmış araçlar deriye hiçbir zarar vermeyen özel temizleme maddeleri ile temizlendikten sonra derinin esnek ve yumuşak kalmasını sağlayıp zamansız kuruyup çatlamasını önleyen yağsız,ekstra parlaklık vermeyen özel losyonlar ve kimyasallar kullanılarak korunmaktadır. Bu uygulama derinin aşınmaya karşı direncini artırmaktadır.

DÖŞEME ONARIMI: Kumaş halı ve velur döşemelerde 2 cm çapına kadar oluşabilecek sigara yanıklarının veya deliklerinin özel olarak hazırlanmış velur tozları ile desen renklendirme yaparak tamir edilmesi işlemidir.

DERİ DÖŞEME ONARIMI: Deri döşeme için onarım deri renginin solması sonucunda oluşan lokal renk değişikliklerinin giderilmesi amacıyla solan kısımların boyanması işlemi ve çeşitli nedenlerle oluşan kesik veya yırtıkların giderilmesi amacıyla yapıştırılması veya dikilmesi işlemlerinden oluşmaktadır

HAZIRLAYAN : FERDİ KURTOĞLU 021228021