Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİR ÇEŞİTLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİR ÇEŞİTLERİ."— Sunum transkripti:

1 KİR ÇEŞİTLERİ

2 Görünüş ve sağlık bakımından istenmeyen ve zararlı olabilen kir çeşitleri dört şekilde gruplanabilir. * Oluşumuna göre kirler, * Görünüşüne göre kirler, * Temizlenme şekillerine göre kirler, * Kaynağına göre kirler.

3 GEVŞEK KİRLER : OLUŞUMUNA GÖRE KİRLER
Her çeşit yüzeye yapışmayan kirdir. Kuru temizlik veya toz alma gibi işlemlerle kolayca giderilebilen kirlerdir. Temizliği için mop, elektrikli süpürge ve el süpürgesinden yararlanılır. YAPIŞKAN KİR: Temiz yüzeylere yapışmış her çeşit elementlerdir. Bunların temizlenmesi için farklı temizlik maddelerinin kullanımı gerekir. Kimyasal temizlik ve ıslak temizlikle giderilmesi mümkün kirlerdir.

4 OLUŞUMUNA GÖRE KİRLER PARTİKÜL KİR:
Sadece temizleme ile giderilemeyen, özel bir uygulamaya ihtiyaç duyulan ve parçacıklar şeklinde oluşan kirlerdir. Toz şeklinde olacağı gibi yağlı kabarcıklar şeklinde de olabilirler. Özellikle yağlı kabarcık şeklinde olanlarının yardımcı temizlik maddeleriyle temizlenmesi gerekir.

5 GÖRÜNÜŞÜNE GÖRE KİRLER
TOZ: Havada serbest olarak yüzen kuru kirdir. Her tip yüzeye konarak açığa çıkar. Bu tür kirlerin kısa periyotlarla, fazla bekletilmeden silinmesi gerekir. Tozlar, kısa sürede ve az güçle çıkartılabilir. LEKE: Yiyeceklerin, suyun, herhangi bir sıvı veya boyanın dökülmesiyle yüzeyin renginin değişmesidir. Kimyasal kullanılarak lekeler çıkarılabilirler.

6 GÖRÜNÜŞÜNE GÖRE KİRLER
PASLANMA: Hava, su veya yiyeceklerle yüzeyler (genellikle metaller) arasındaki kimyasal işlem sonucu meydana gelen bir tabaka ya da lekedir. Paslanmalar uygun bir asitle veya ovucu tozla ovmakla çıkarılabilir. Hafif kirler yeni iken kolay çıkarılır.


"KİR ÇEŞİTLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları