Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ."— Sunum transkripti:

1 YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ

2 Parke Döşemeler Cilalı tahta yüzeylerin temizliği çok kolaydır. Ilık sabunlu suya batırılıp iyice sıkılan nemli bezle silinir ve sonra kurulanır. Günlük temizliği ise elektrik süpürgesi ile süpürülüp tozu alınarak yapılır. Bazen, ahşap döşemenin cilasız olarak kullanılması da söz konusudur. Temizlik yapılırken fazla su kullanılmamalıdır. Sıcak sabunlu su ile silinerek temizlenir. Silmek için kullanılan bezin suyu iyice sıkılmalı ve hemen kurulanmalıdır.

3 Halı Döşemeler Halının günlük temizliği elektrikli süpürge ile süpürülerek yapılır. Haftalık temizliği ise, halı iyice süpürülüp tozu alındıktan sonra şampuanlanarak yapılır. Halı üzerindeki lekeler günü gününe ve mümkün olduğu kadar çabuk çıkarılmalıdır. Halının iyi temizlenmesi için bu önemlidir. Halıların yılda bir veya kirlenme durumuna göre birkaç kere yıkanarak temizlenmesi gerekir.

4 Sentetik Döşemeler Kolay çizilen ve asitlere karşı fazla dayanıklı olmayan bir malzeme grubudur. Sentetik yüzeylerin temizliği öncelikle tozunun alınması ve mopla yüzeyin nemli olarak silinmesi şeklindedir. Temizlikte asitli ve eritici maddeler kullanılmaz.

5 Seramik Döşemeler Bu tür yüzeylerde ağartma amacıyla çamaşır suyundan yararlanılabilir. Sıvı deterjanlarla yıkanarak veya silinerek temizlenir. Seramik yüzeylerin temizliğinde çamaşır suyu ve amonyak tavsiye edilir.


"YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları