Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POLYÜREA MASTİK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POLYÜREA MASTİK."— Sunum transkripti:

1 POLYÜREA MASTİK

2 İçindekiler : 1. Mastik Nedir ? 2. Mastiklerin Genel Özellikleri
3. Mastik Çeşitleri 4. Mastiklerin Kür Olma Şekillerine Göre Sınıflandırılması 5. Silikon Mastikler 6. Polisülfit Mastikler 7. Poliüretan Mastikler 8. Epoksi Mastikler 9. Neden Polyürea Mastik ?

3 1.Mastik Nedir ? Derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış, suyun, rutubetin, havanın, toz, kir ve kimyasal maddelerin malzemeye veya ortama sızmaması için kullanılan dolgu macunudur.

4 2.Mastiklerin Genel Özellikleri
Yapışma Atmosferik şartlara dayanıklılık Mekaniki özellikler Mükemmel elektriki özellikler Uygulandıkları yerde olacak harekete uyum göstermeleri

5 2.Mastiklerin Genel Özellikleri
Özelliklerini tüm kullanım süresince korumaları Düşük sıcaklıklarda kırılgan olmamaları Isı ve basınç değişmelerinden etkilenmemeleri Değişik yüzeylere yapışma Oda sıcaklığında ve daha yüksek sıcaklıkta kür olma

6 3.Mastik Çeşitleri 1.Sertleşen mastikler 2.Çözücü içeren mastikler
Epoksi 1.Sertleşen mastikler Sert Akrilik Silikon Polisülfit Poliüretan Modifiye epoksi Neopren Esnek Neopren kauçuğu Klorosülfonlanmış polipten Nitril kauçuğu Bütil mastiği 2.Çözücü içeren mastikler Bütil kauçuğu Polibüten 3.Sertleşmeyen mastikler

7 4.Mastiklerin Kür Olma Şekillerine Göre Sınıflandırılması
Tek komponentli mastikler İki komponentli mastikler Çözücü bazlı mastikler Oksidasyon-anaerobik mastikler Su bazlı emülsiyon türü mastikler

8 5.Silikon Mastikler Kir tutarlar. Koku problemi vardır.
Yırtılmaya karşı dirençleri azdır. Kullanım süreleri boyunca yumuşak kalırlar. Kuru havada veya kuru yüzeylere uygulanmaları gerekmektedir. Silikon mastikleri kullanılmış silikon mastiklerine yapışmazlar. Boyanmazlar.

9 6.Polisülfit Mastikleri
Koku problemi vardır. Yavaş kür olurlar. Yüksek sıcaklığa dayanmazlar. PVC, akrilik, ABS gibi plastik maddelerde kullanılamazlar. Raf ömürleri kısadır.

10 7.Poliüretan Mastikler Kir tutarlar.
Kimyasallara karşı olan dayanım zayıftır. Raf ömürleri kısadır. Malzeme uzun ömürlü değildir.

11 8.Epoksi Mastikleri Esnekliğini zamanla koruyamazlar ve sertleşip kırılgan olurlar.

12 9.Neden Polyürea Mastik? %100 solventsizdir ve zararlı bileşen içermez. Kir tutmazlar. Esnek olması sebebiyle değişen ortam şartlarından etkilenmez, çatlamaz ve bozulmaz. Hızlı kürlenme süresinden dolayı avantaj sağlar. Solventlere, seyreltik asit ve bazlara dayanıklı olduğundan aşınma olmaz.

13 9.Neden Polyürea Mastik? Beton yüzeylere mükemmel yapıştığından dolayı astar uygulamasına gerek duyulmadan uygulanabilir. Hava alanlarında uçak yakıtları ve solüsyonlarına karşı dayanıklıdır. Köprü ve viyadüklerde yağış suyu, don ve buzlanmaya karşı kullanılan kimyasallar ile bitümlü örtüler, fren ve demaraj kuvvetlerinden gelen yatay yüklere karşı dayanıklı olup, sıcak olarak uygulanan asfalt kaplamalarında gösterdiği direnç diğer mastik çeşitlerine göre oldukça üstündür.

14 9.Neden Polyürea Mastik? Ağır araç ve yaya trafiğine dayanıklı bir yapıdadır. Akıcı olması sebebiyle tüm boşlukları doldurur ve tam bir yayılma sağlar. Makinede kullanıma uygundur. Uygun makine kullanımı ile kürlenme zamanı ayarlanabilir ve uzun metrajlı yerlerde avantaj sağlanabilir. Sıcak derz noktaları için yüksek direnç gösterir.

15 9.Neden Polyürea Mastik? Malzeme UV ışınlarına dayanıklıdır, yüzey rengi değişebilir ancak kimyasal yapısına bir şey olmaz. Boyanabilirler. Esnek, yarı sert ve sert olarak formülize edilebilirler. Deliminasyon problemi oluşturmadığı için yama yapılabilir. Uzun ömürleri sayesinde ortam şartlarından fazla etkilenmezler. Raf ömürleri uzundur.

16 Dinlediğiniz için teşekkürler…


"POLYÜREA MASTİK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları