Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu 2012-2013 Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEÇME VE KALMA.
Advertisements

TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
Ders geçme sistemi bilgilendirme
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
İEÜ YDYO HAZIRLIK PROGRAMLARI
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
Bağıl Değerlendirme Sistemi
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK OKULU
Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİL OKULU
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
AKDAĞMADENİ TİCARET MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ
5. VE 6.SINIFLAR YOĞUNLAŞTIRILMIŞ İNGİLİZCE PROGRAMI (YİP) BİLGİLENDİRME İNGİLİZCE ZÜMRESİ.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE HOŞ GELDİNİZ.
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ARAPÇA PROJE SINIFLARI
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
SINIF GEÇME.
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü (YUZEM) tarafından koordine edilmektedir. Üniversitemiz birinci.
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
INF 101 Basic Information Technologies
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
Sınıf Geçme Yönetmeliği
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
ORTAÖĞRETİMDE SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ÖLÇME VE DE Ğ ERLEND İ RME REHBERLİK SERVİSİ. PUAN DE Ğ ERLER İ VE DERECELER İ Puan Derece 85, ……………..Pekiyi 70,00-84,99 ……………İyi 60,00-69,99 ……………Orta.
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
Akademik Yılı Genel Bilgilendirme
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
BBY 252 Araştırma Yöntemleri 2016 Bahar Ders Hakkında Bilgi.
hazIrlIk programI tanItImI
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
ORYANTASYON PROGRAMIMIZA HOŞ GELDİNİZ.
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
Sunum transkripti:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu 2012-2013 Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk DARENDE İng.Okt. Tuba DEMİRKOL İng. Okt. Gülten GENÇOĞLU

Oryantasyon Konuları Yabancı Dil Hazırlık Sınıfının Amacı Ders Saatleri ve İşleyiş Sınav Sistemi Not Hesaplanması Devamsızlık Sınıf Tekrarı ‘Testing Office’ nedir? Öğrenciden Beklentilerimiz

1- Yabancı Dil Hazırlık Sınıfının Amacı Üniversitemizin zorunlu ve isteğe bağlı yabancı dil hazırlık öngören fakültelerinin/yüksekokullarının bölümlerindeki/programlarındaki öğrencilere yabancı dilde, okuduğunu ve duyduğunu kavrayabilme, yazılı ve sözlü olarak kendini ifade edebilme, kültürel ve sosyal hayatta gerekli olan dil iletişimini sağlayabilme yeterliliğini kazanma.

2- Haftalık Ders Saati ve Ders Dağılımı A kuru haftalık 28 saat ve B kuru 26 saat derse tabi tutulacaktır.

A kuru 18 saat Main Course 4 saat Writing 3 saat Reading 3 Multimedia Class (EU Starter_Elementary_Pre-Intermediate_Intermediate)

B KURU 16 saat Main Course 4 saat Writing 3 saat Reading 3 saat Multimedia Class (EU Elementary_Pre-Intermediate_Intermediate)

Dersliklerin Dağılımı Derslikler İ.İ.B.F., Z.F., E.F.’ de bulunmaktadır. Dersler 08.15 – 17:00 arasındadır. Ders programı 20 Eylül’de ilan edilecek (Yabancı Diller Yüksekokulu ilan panosunda ve İ.İ.B.F.’nde 430 nolu dersliklerin olduğu koridordaki panoda ilan edilecektir.)

SAC Dersleri

Self Access Center Bireysel Erişim Merkezidir. Öğrenciler bağımsız olarak bilgisayar ortamında çok yönlü olarak çalışabilirler. Dil becerilerini geliştirir ve öğrenilen bilginin bilişim ortamında pekiştirilmesini sağlar.

Dil eğitimi açısından sınıflarımızda, Self Access Center’da sahip olduğumuz teknik imkanlar pek çok devlet ve vakıf üniversitesi standartlarının üzerindedir 

İngiliz Dilinin eğitimsel ve günlük hayattaki kullanımına yönelik film ve eğitici videoların periyodik gösterimi yapılmaktadır.

3- Sınav Sistemi Yıl boyunca; 6 quiz 12 pop quiz 2 project 3 midterm ve 1 final sınavına tabi tutulacaksınız.

Proje Nedir? Öğrencilerin araştırma yaparak büyük bir bölümünü sınıf dışında hazırladığı ödevdir. Projenin hazırlanması için belli bir süre verilecektir.

Quiz Nedir? 100 puan üzerinde hazırlanmış bir sınavdır. Genellikle son 2-3 haftanın konularını kapsar. Her quiz ‘Use of English, Listening, Reading ve Writing’ bölümlerinden oluşur. Quiz 2, 3, 5’e speaking sınavı da dahildir.

Pop Quiz Nedir? 100 puan üzerinde hazırlanmış bir sınavdır. En fazla 2 dil becerisi (Use of English, Listening, Reading, Writing) ölçülür. Sınav süresi 30 dakikayı geçmez. Pop Quizler testing tarafından değil, Öğretim Elemanları tarafından değerlendirilecektir.

Midterm nedir? Yıl boyunca 3 tane yapılır. Her midterm ‘Speaking, Use of English, Listening, Reading ve Writing’ bölümlerinden oluşur. İşlenen tüm konuları kapsar.

Final nedir? Yıl sonu sınavıdır. % 40 geçme notunuzu etkiler. Devamsızlıktan kalan öğrenciler giremez. Dönem içi ortalaması 50’nin altı olanlar giremez. Final ‘Speaking, Use of English, Listening, Reading ve Writing’ bölümlerinden oluşur.

4- Not Hesaplanması Yıl Sonu Başarı Notunun Hesaplanması Quiz %15 Pop Quiz/Project %15 Midterm %30 Final %40

Yıl Sonu Başarı Notu İngilizce Hazırlık Sınıfından başarılı sayılmak için Yıl Sonu Başarı Notunun 100 üzerinden en az 65 olması gerekir.

Başarı Oranları A KURU: %60 B KURU: %95

5- Devamsızlık Devamsızlık hakkı % 15’dir. 2012-2013 akademik yılı için A kuru öğrencileri 896 saat ders alır. Bunun en az 134 saatinde devamsızlık yaparsa başarısız sayılır. B kuru öğrencileri 832 saat ders alır. Bunun en az 125 saatinde devamsızlık yaparsa başarısız sayılır. İlk hafta devamsızlık yapan öğrenciler en az 26 saat devamsız sayılırlar. Her öğrenci sene başında itibaren kendi devamsızlığını tutmak zorundadır (Beklenmedik durumlarda devamsızlık hakkında bilgi almak için akademik danışmanlarınızla irtibata geçmeniz gerekmektedir).

Geçen Yıl Kaç Öğrenci Devamsızlıktan Dolayı Başarısız Kabul Edildi ?

67 Öğrenci Devamsızlık Sınırını Aştığı İçin Final Sınavına Girme Hakkını Kaybetmiştir ve Başarısız Sayılmışlardır.

6- Sınıf Tekrarı devamsızlık hakkını aşanlar 2012-2013 Akademik Yılı’nda devamsızlık hakkını aşanlar bölümlerine geçemeyecek ve yeniden hazırlık eğitimi alacaklardır.

Sosyal Etkinlikler Futbol Turnuvası Tiyatro Konserler

7- ‘Testing Office’ Nedir? İngilizce hazırlık programının sınav hazırlama ve değerlendirmeden sorumlu birimidir. Not ortalamalarını hesaplar ve devamsızlıktan kalanları ilan eder. Sınav sonuçları ‘Testing Office’ tarafından Yabancı diller Yüksekokulu ilan panosunda açıklanır. Sınavlarla ilgili ve benzeri sorunlarda ‘Testing Office’ ile hocanız aracılığıyla temasa geçin. Sınav dışı konular ‘Testing Office’nin alanı değildir. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda sorununuzu öncelikle danışman hocanızla çözmeye gayret edin.

8- Öğrenciden Beklentilerimiz Derse geç gelmek yasaktır. Geç kalan öğrenci derse alınmayacaktır ve devamsız sayılacaktır. Derse gelirken ders materyalleri yanınızda olacaktır. Fotokopi ve korsan kitap kullanımı yasaktır. Ders sırasında cep telefonu vs. kullanmak yasaktır. Devamsızlık konusunda herkes kendinden sorumludur. Bu konuda herhangi bir ilan veya bilgilendirme olmayacaktır. SAC bilgisayarlarını özenli kullanın.

Dersler İngilizce olarak anlatılır. Zorunlu haller dışında devamsızlık yapmayın. Vizeler ve final dışında rapor geçerli değildir. Kendi başarınız ve dersin daha keyifli olması için derse katılımınız ve aktif olmanız önemlidir.

T E Ş E K K Ü R L E R